Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν θα σκηνθετήσει ποτέ κάτι για την καταστροφή του υποβρυχίου Titan

στα 10

Ο Κάμερον θεωρεί προσβλητικές τις φήμες ότι θα σκηνοθετούσε ποτέ κάτι βασισμένο στην καταστροφή του υποβρυχίου Titan που πήρε μαζί του και τις ζωές πέντε ανθρώπων.

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν θα σκηνθετήσει ποτέ κάτι για την καταστροφή του υποβρυχίου Titan

Τον Ιούνιο που μας πέρασε η καταστροφή του υποβρύχιου Titan της OceanGate ήταν η πρώτη είδηση σε όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Το υποβρύχιο, που λειτουργούσε από την αμερικανική εταιρεία θαλάσσιου τουρισμού και εκστρατειών OceanGate, χάθηκε για τέσσερις ημέρες ενώ μετέφερε πέντε επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της OceanGate, Στόκτον Ρας, σε μια αποστολή για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού, στα 4000 μέτρα στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού. Στις 22 Ιουνίου, τα συντρίμμια του σκάφους ανακαλύφθηκαν στον πυθμένα του ωκεανού και όλοι οι επιβάτες δηλώθηκαν νεκροί. Η εξαφάνιση του Titan προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή και η διαμάχη σχετικά με τις κακές προφυλάξεις ασφαλείας του OceanGate έκανε την εταιρεία σταματήσει αμέσως όλες τις λειτουργίες της.

Την Πέμπτη, η βρετανική ταμπλόιντ The Sun δημοσίευσε μια «αποκλειστική» ιστορία υποστηρίζοντας ότι ο Κάμερον βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα για να σκηνοθετήσει μια δραματική σειρά βασισμένη στην καταστροφή του Titan. Σε ένα tweet το Σάββατο, ο Κάμερον διέψευσε την ιστορία, αποκαλώντας την «προσβλητική» και λέγοντας ότι δεν θα σκηνοθετήσει ποτέ κανένα έργο για την OceanGate.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον καταδικάζει τους υπεύθυνους για το δυστύχημα του υποβρυχίου «Titan»

Καμερον

Τον Ιούνιο, μετά των εντοπισμό των πέντε διαφορετικών τμημάτων του μοιραίου βαθυσκάφους σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, επιβεβαιώνοντας την τραγική κατάληξη του Titan και των επιβατών του, ο Κάμερον δεν είχε μασήσει καθόλου τα λόγια του.

«Με συγκλονίζει η σουρεαλιστική ειρωνεία με τον Τιτανικό. Οπως και τώρα και τότε ήταν ανθρώπινο λάθος: μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, ενώ τον είχαν προειδοποιήσει με τον ασύρματο αλλά τους αγνόησε, ένας καπετάνιος, εξαντλημένος από την κούραση, οδήγησε το πλοίο με ταχύτητα σ' ένα ναρκοπέδιο από παγόβουνα. Ετσι και τώρα, υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι το υποβρύχιο δεν είχε περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ. Η κοινότητα των μηχανικών ναυτικών υποβρυχίων είχε συντάξει μία επιστολή από κοινού για την ακαταλληλότητα του σκάφους, αλλά η Ocean Gate τούς αγνόησε.»