Buzz

Ο Βασίλης Κατσούπης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Inside» με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε

στα 10

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας της Heretic, με τίτλο «Inside» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσούπη και πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε.

Flix Team
Ο Βασίλης Κατσούπης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Inside» με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε

Το «Inside» η πρώτη αγγλόφωνη ταινία παραγωγής Heretic, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα την 1η Ιουνίου στα MMC Studios στην Κολωνία της Γερμανίας. Η ταινία είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη (θυμηθείτε τον από το υπέροχο, αφοπλιστικό «Ο Φίλος μου ο Larry Gus»), σε σενάριο του Μπεν Χόπκινς το οποίο βασίστηκε σε μια ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η ταινία, η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Inside Pictures το 2017, είναι, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, ένα σασπένς δράμα που ακολουθεί την περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κλέψει έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε ένα πολυτελές, υψηλής τεχνολογίας ρετιρέ στη Νέα Υόρκη.

Το «Inside» έγινε σε συμπαραγωγή με τη Schiwago Films (Styx, Lara) και την A Private View (Oxygen, Dirty God). H Bankside διαχειρίζεται τις διεθνείς πωλήσεις, ενώ η Square 1 έχει αναλάβει τη διανομή της ταινίας στη Γερμανία.

«Το “Inside” είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία που αναπτύξαμε στην Heretic από το μηδέν», δήλωσε ο παραγωγός και συνιδρυτής της Heretic, Γιώργος Καρναβάς. «Ηταν ένα τρελό όνειρο, όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα με τον Βασίλη πριν πέντε χρόνια. Γράψαμε το σενάριο με τον Γουίλεμ στο μυαλό μας και με κάποιο μαγικό τρόπο όλα έγιναν όπως τα είχαμε ονειρευτεί. Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό που ένας Έλληνας σκηνοθέτης μπόρεσε να κάνει το ντεμπούτο του υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα πρότζεκτ αυτής της κλίμακας και απαιτήσεων, και ελπίζω το “Inside” να ανοίξει τον δρόμο και για άλλα ανάλογα φιλόδοξα εγχειρήματα στο μέλλον».

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης πρόσθεσε: «Αισθάνομαι τρομερά τυχερός που μπόρεσα να γυρίσω το “Inside” έτσι ακριβώς όπως ήθελα. Θέλω να ευχαριστήσω τόσους πολλούς γι’ αυτήν την υπέροχη περιπέτεια, και ιδιαιτέρως τον Γουίλεμ, που πίστεψε στο όραμά μας από την αρχή κι έτσι μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το “Inside”.

Η ταινία έγινε με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, με την υποστήριξη των Creative Europe MEDIA, Eurimages, Film-und Medienstiftung NRW, Screen Flanders, German Federal Film Fund, Belgium Tax Shelter ,MFG Medien und Filmgesellschaft Baden-Wurttemberg, και του ΕΚΟΜΕ.