Buzz

«India Blues»: Μια ελληνογερμανική ταινία για την αγάπη. Και το τέλος της.

στα 10

Μια ανεξάρτητη ταινία γυρισμένη στο Βερολίνο, πρώτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Μαρκάκη που εξερευνά την συναισθηματική πορεία της αγάπης δυο ανδρών από την αρχή έως το τέλος της.

«India Blues»: Μια ελληνογερμανική ταινία για την αγάπη. Και το τέλος της.

Η ταινία εξερευνά την ερωτική σχέση των δυο ανδρών μέσα από 8 συναισθήματα ή στάδια, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης. Κάθε τμήμα της ταινίας αντιστοιχεί σε ένα συναισθηματικό στάδιο της σχέσης των δύο ανδρών. Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το “India Blues“ είναι μια καταστροφική αλλά συνάμα αληθινή ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης.

O σκηνοθέτης του Γιώργος Μαρκάκης γεννημένος στην Κρήτη, με προυπηρεσία στην διαφήμιση κι έχοντας γυρίσει ήδη τρεις μικρού μήκους, ζει και δουλεύει πλέον στο Βερολίνο, όπου και γύρισε το «India Blues».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ταινία μιλά για τα ανθρώπινα συναισθήματα, ακολουθώντας το ταξίδι των ηρώων μεταμορφώνοντας που μας στην πορεία από απλούς θεατές σε κάποιους που βιώνουν την ίδια συναισθηματική κατάσταση με αυτούς».

Γυρισμένη σχεδόν χωρίς διαλόγους και με αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών, το φιλμ θέλει να αφήσει στην άκρη την κλασσική φόρμα μιας αφηγηματικής ταινίας για κάτι πιο περιπετειώδες και εσωτερικό.

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Κρις Φόρνι και Γιάννης Κολιός, θα κάνει την πρώτη του προβολή στο European Film Market, το τμήμα της αγοράς του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε το τρέιλερ κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «India Blues» στο επίσημο site του.