Φεστιβάλ / Βραβεία

IN-EDIT. Ενα φεστιβάλ που βλέπεται δυνατά

στα 10

Εδώ , τα μουσικά ντοκιμαντέρ έχουν τον λόγο. Αυτή τη φορά στον κινηματογράφο Αστορ, από 24 έως 28 Φεβρουαρίου και στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης από 07 έως 13 Απριλίου.

Flix Team
IN-EDIT. Ενα φεστιβάλ που βλέπεται δυνατά

Το IN-EDIT, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα μουσικά ντοκιμαντέρ, ξεκίνησε από την Βαρκελώνη το 2003 για να αποκτήσει στη συνέχεια αδελφάκια στην Χιλή, την Βραζιλία, την Κολομβία και το 2014, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, ήρθε και στην Ελλάδα.

Πέρσι κατέβηκε και στην Αθήνα και φέτος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, στον κινηματογράφο Αστορ (Σταδίου 28 -είσοδος από στοά Κοραή) και για τρίτη στην Θεσσαλονίκη (στο Ολύμπιον) με 11 μουσικά ντοκιμαντέρ, που χωράνε μια μεγάλη μουσική γκάμα από την καλογυαλισμένη ποπ των Backstreet Boys, μέχρι την heavy βραχνάδα του Lemmy.

daft punk unchained 607 Daft Punk Unchained

Το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Daft Punk Unchained». Οι μάσκες μπορεί να μην πέφτουν, η ιστορία του «ρομποτικού» διδύμου όμως, από το πειραματικό ξεκίνημα, μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία, αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια. Και για τέσσερις μέρες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, η σκηνή (συγνώμη η οθόνη), θα φιλοξενήσει μια σειρά από μπάντες που θα αποτελούσαν ιδανικό line up για ένα πολυήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Mr. Dynamite 607 Mr. Dynamite

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συναντάμε το «Mr. Dynamite», την ιστορία του βασιλιά της σόουλ Τζέιμς Μπράουν, από το δύσκολο ξεκίνημα μέχρι τους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, την καταγραφή της 20ετούς πορείας ενηλικίωσης των R.E.M., από το MTV («REM by MTV»), την προετοιμασία της περιοδείας για τα 20α γενέθλια του δημοφιλέστερου boyband παγκοσμίως από το του 1998 μέχρι το 2002 («Backstreet Boys: Show 'Em What You're Made Of») και ένα πορτρέτο των εκκεντρικών αλλά πάντα avant-garde Residents («Theory of Obscurity: A film about the Residents»).

sacred triangle 607 Sacred Triangle

Ο Λέμι Κίλμινστερ και ο Ντέιβιντ Μπόουι, θα είναι κι αυτοί παρόντες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ο Lemmy, πρωταγωνιστεί σε ενα ντοκιμαντέρ («Lemmy») που επιχειρεί να αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια την ταραχώδη (αλλά συναρπαστική) ζωή του πατέρα της heavy metal μουσικής ενώ το «Sacred Triangle» αφηγείται τη τριετή, μεγαλειώδη συνύπαρξη της αγίας μουσικής τριάδας των Ντέιβιντ Μπόουι, Ιγκι Ποπ και Λου Ριντ.

They Will Have to Kill Us First 607 They Will Have to Kill Us First

Το ντοκιμαντέρ «They Will Have to Kill Us First: Malian Music in Exile», ακολουθεί τους εξόριστους Μαλιανούς μουσικούς, που αν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά την άνοδο των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην εξουσία, συνέχισαν να παίζουν μουσική γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν. Το «Cobain: Montage of Heck» είναι ένα εκ των έσω πορτρέτο του Κερτ Κομπέιν, των Nirvana, ενώ το «Paco de Lucía: la búsqueda» ακολουθεί τον κορυφαίο της μουσικής φλαμένκο σε μια περιοδεία του, χτίζοντας παράλληλα ένα πορτρέτο του ανθρώπου πίσω από τον μουσικό.

amy 607 Amy

Το φεστιβάλ θα κλείσει με τη «Sol screening» του υποψήφιου για Οσκαρ ντοκιμαντέρ, «Amy». Η συγκλονιστική ιστορία της Εϊμι Γουάινχάουζ, της κοπέλας που κατάφερε στη σύντομη και αυτοκαταστροφική πορεία της να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό είδος μουσικής, αποκαλύπτεται μέσα από το φιλμ του Ασίφ Καπάντια.

Το IN-EDIT Festival περιλαμβάνει φυσικά πάρτι και dj sets για τα οποία, όπως και για τις ακριβέις ώρες και μέρες των προβολών μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο site του.

Δείτε επίσης εδώ τρέιλερ για όλες τις ταινίες του φετινού προγράμματος.

in edit 2016 poster 607