Buzz

«In a Heartbeat»: Ενα μικρού μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων περιγράφει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα ανάμεσα σε δύο αγόρια

στα 10

Η αξιολάτρευτη ταινία των σπουδαστών Μπεθ Ντέιβιντ και Εστέμπαν Μπράβο έχει κατακτήσει το ίντερνετ, ξετυλίγοντας με ευρηματικό τρόπο τις αγωνίες του πρώτου έρωτα, μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά.

«In a Heartbeat»: Ενα μικρού μήκους φιλμ κινουμένων σχεδίων περιγράφει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα ανάμεσα σε δύο αγόρια

Ο πρώτος έρωτας. Θα χρειάζονταν τόμοι ολόκληροι για να απαριθμήσουμε μερικές μονάχα από τις φορές που το σινεμά εμπνεύστηκε από την κομβική αυτή στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Αν όμως έπρεπε να μαζέψουμε τις ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων, που προσεγγίζουν το θέμα από την πλευρά δύο gay αγοριών, τότε η λίστα θα μειωνόταν σημαντικά, αν υποθέσουμε ότι δεν θα αρκούσαν τα δάχτυλα του ενός χεριού για να τις μετρήσουμε.

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει ακόμα πιο σημαντικό το αξιολάτρευτο μικρού μήκους φιλμάκι των Μπεθ Ντέιβιντ και Εστέμπαν Μπράβο, το οποίο αξιοποιεί με ευρηματικό τρόπο τις δημιουργικές ελευθερίες που προσφέρει το φορμά των κινουμένων σχεδίων για να περιγράψει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα ανάμεσα σε δύο νεαρούς μαθητές.

Διαβάστε ακόμη: Το πρώτο τρέιλερ για το «Call Me by Your Name» είναι ένα κομψοτέχνημα ρομαντικής προσμονής

In a Heatbeat 607

Και δεν βλάπτει καθόλου που το «In a Heartbeat» καταφέρνει να αποδώσει μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, και χωρίς καθόλου λόγια, τα υπέροχα όσο και αγωνιώδη συναισθήματα που συνοδεύουν τον πρώτο έρωτα, οπτικοποιώντας με τρυφερό όσο και παιχνιδιάρικο τρόπο κλισέ εκφράσεις όπως το «follow your heart» και το «μου ράγισες την καρδιά».

Κι όλα αυτά σε ένα πρότζεκτ που δημιουργήθηκε μέσω kickstarter και αποτελεί μια μόλις φοιτητική προσπάθεια των σκηνοθετών Μπεθ Ντέιβιντ και Εστέμπαν Μπράβο, σπουδαστών στο Ringling College of Art and Design, αλλά έχει ελάχιστα να ζηλέψει από αντίστοιχες δημιουργίες της Pixar.

Δείτε ολόκληρη την ταινία στο βίντεο παρακάτω.


Περισσότερες μικρού μήκους ταινίες