Buzz

O Ντέιβιντ Σουίμερ σκηνοθετεί μια σειρά από μικρού μήκους για τη σεξουαλική παρενόχληση

στα 10

Και πρωταγωνιστεί σε ένα από αυτά μαζί με μια σειρά από γνωστούς ηθοποιούς.

O Ντέιβιντ Σουίμερ σκηνοθετεί μια σειρά από μικρού μήκους για τη σεξουαλική παρενόχληση

Βασισμένα σε αληθινά περιστατικά και σε μια ιδέα που έγινε πράξη για πρώτη φορά πέρσι στην τηλεόραση του Ισραήλ, ο Ντέιβιντ Σουίμερ και το Cosmopolitan χτίζουν μια καμπάνια που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς ένα ακόμη σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης (αυτό με τον παρουσιαστή του Fox News , Μπιλ Ο’Ράιλι), απασχολεί την Αμερική.

Ηθοποιοί όπως η Σίνθια Νίξον, η Εμιλι Ρόσουμ, ο Μπόμπι Καναβάλε, η Ζάζι Μπιτς κι ο ίδιος ο Σουίμερ πρωταγωνιστούν στα φιλμάκια του  #ThatsHarassment, όπως ονομάζεται η σειρά με στόχο να ξεκαθαρίσουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και δεν αφορά συγκεκριμένες γυναίκες ή μεμονωμένα περιστατικά.

Δείτε ακόμη: «Ηταν μια φρικτή στιγμή»: Η Τίπι Χέντρεν αποκαλύπτει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ


Οπως λέει ο ίδιος ο Ντέιβιντ Σουίμερ, «σχεδόν όλες οι γυναίκες στην ζωή μου εκτός από την εξάχρονη κόρη μου, έχουν μια αντίστοιχη ιστορία να αφηγηθούν» κι όπως παραδέχεται, ακόμη και η μητέρα του, βλέποντας την ιστορία της Σίνθια Νίξον με τον γιατρό της, του εκμυστηρεύτηκε κι εκείνη ένα ανάλογο τραυματικό περιστατικό από το παρελθόν της.


Σύμφωνα με το Cosmopolitan και μια μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε το 2015, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, συχνά στην δουλεία της αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον της, και το φαινόμενο φυσικά αφορά και στις γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Δείτε ακόμη: «It's Not OK»: το βίντεο των γυναικών του Χόλιγουντ, απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ


Οι ιστορίες που ξετυλίγονται στις ταινίες του του  #ThatsHarassment, αφηγούνται γνώριμα σενάρια (ακριβώς επείδή είναι αληθινά και ανοίγουν την συζήτηση για ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τις γυναίκες μα και την ίδια την υφή του σύγχρονου δυτικού κόσμου.




Δείτε ακόμη: