Industry

SOS (και) για τον κινηματογράφο Ιντεάλ

στα 10

Το Ιντεάλ κινδυνεύει (ξανά) να μην χαρακτηριστεί τελικά διατηρητέο ως προς τη χρήση του ως κινηματογράφος, αναζοπυρώνοντας τη συζήτηση γύρω από την τύχη του.

Flix Team
SOS (και) για τον κινηματογράφο Ιντεάλ

Λίγους μόνο μήνες μετά την μεγάλη κινητοποίηση για την τύχη των κεντρικών κινηματογράφων της Αθήνας - κυρίως του Ιντεάλ και του Αστορ - μετά από την αιφνίδια απόφαση εκμετάλλευσής τους από το ΕΦΚΑ, το Ιντεάλ βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο ακριβώς την ίδια στιγμή που και το Αστορ στέλνει σήμα κινδύνου για την τύχη του.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ιντεάλ, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), ως μόνο αρμόδιο, συνέταξε αιτιολογική έκθεση βάσει της οποίας προτείνει να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση του κινηματογράφου Ιντεάλ. Στη θέση αυτή ο ΕΦΚΑ ως ιδιοκτήτης αντέδρασε αρνητικά ζητώντας να μην χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση του κινηματογράφου.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου -«είναι να συνέλθει η επιτροπή του ΥΠΕΝ, η οποία για αδιευκρίνιστους λόγους δεν περιέλαβε το θέμα του Ιντεάλ σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, για να πάρει την τελική απόφαση.»_


Είναι φανερό πως το θέμα με τους δύο κινηματογράφους κάθε άλλο παρά έχει διευθετηθεί. Παραμένουμε με ανοιχτά αυτιά και μάτια για τις εξελίξεις.