Buzz

Οι Ολλανδοί θα ξαναζήσουν την «Heineken Kidnapping»

στα 10

Δικαστήριο του Αμστερνταμ αποφάνθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι η αίτηση του γκάνγκστερ Γουίλεμ Χολεέντερ να απαγορευτεί η έξοδος στους κινηματογράφους της χώρας η ταινία «The Heineken Kidnapping» δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Οι Ολλανδοί θα ξαναζήσουν την «Heineken Kidnapping»
Εις υγείαν!

Εγκέφαλος πίσω από την απαγωγή του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Heineken, Φρέντι Χάινεκεν το 1983 στο Αμστερνταμ, ο Γουίλεμ Χολεέντερ που βρίσκεται ξανά στη φυλακή εκτίοντας μια καινούρια ποινή εννέα ετών για εκβιασμό, θεωρεί ότι η έξοδος της ταινίας στους κινηματογράφους θα βλάψει τις ελπίδες του για αποφυλάκιση.

H ταινία του Μάαρτεν Τρόιρνιτ εξιστορεί την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, της κράτησής του ομήρου, για τρεις εβδομάδες και της απελευθέρωσης του τελικά αφού η οικογένειά του κατέβαλε ένα ποσό, που σε σημερινά χρήματα θα ήταν περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση υπήρξε μια από τις πιο διάσημες στην αστυνομική ιστορία της Ολλανδίας, όχι μόνο λόγω του θύματος, αλλά και του ανθρωποκυνηγητού που εξαπολύθηκε και του ότι ακόμη κι αν οι ένοχοι συνελήφθησαν, ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων δεν βρέθηκε ποτέ.

Το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ρούντγκερ Χάουερ ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες της χώρας την επόμενη εβδομάδα και ο Χολεέντερ, ο οποίος δεν κατονομάζεται στο φιλμ, δήλωνε ότι τον κάνει να φαίνεται πιο σκληρός, απ ότι στην πραγματικότητα είναι, σχεδόν σαδιστικός.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του όχι μόνο γιατί το όνομα του δεν αναφέρεται (ακόμη κι αν ο ηθοποιός που τον υποδύεται έχει το απαραίτητο χαρακτηριστικό που χάρισε στον Χολεέντερ το παρατσούκλι «η μύτη»), αλλά και γιατί σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται για μια μυθοπλαστική εκδοχή των γεγονότων.

Η όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης «η φήμη του κ. Χολεέντερ, δεν νομίζω ότι κινδυνεύει εξ αιτίας του φιλμ»...