Buzz

Η Τζέιν Φόντα διασκεδάζει στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν: δείτε την πρώτη σκηνή από το «The Butler» του Λι Ντανιελς

στα 10

Είναι ό,τι πιο κόντρα κάστινγκ είδαμε ποτέ; μια μαχητική δημοκρατικός να υποδύεται τη σύζυγο ενός ρεπουμπλικάνου Προέδρου των ΗΠΑ. Αν είσαι η Τζέιν Φόντα, είναι σίγουρο πως θα τη βγάλεις καθαρή...

Η Τζέιν Φόντα διασκεδάζει στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν: δείτε την πρώτη σκηνή από το «The Butler» του Λι Ντανιελς

Αφού καθάρισε το όνομά του και από «The Butler» έγινε «Lee Daniels' The Butler», το φιλμ στο οποίο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του για μια πλήρη επικράτηση στα Οσκαρ του 2014, μπορεί πλέον να κάνει τα αποκαλυπτήρια του στο κοινό.

Μια πρώτη σκηνή από την ταινία που αφηγείται την ιστορία του μπάτλερ που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο από το 1952 - όταν οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες σε ολόκληρη την Αμερική - μέχρι το 1986, κυκλοφόρησε μόλις και φυσικά αποκαλύπτει το πως μοιάζει η Τζέιν Φόντα στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν σε ένα θρίαμβο του κόντρα κάστινγκ.

2

Η επιλογή της Φόντα για το ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους εκπροσώπους των ρεπουμπλικάνων που θεώρησαν πως η επιλογή μιας αριστερής ακτιβίστριας για την αγαπημένη τους σύζυγο του Ρόναλντ Ρέιγκαν καπηλεύει τη μνήμη της, αλλά και από τους δημοκρατικούς που δεν κατανόησαν ακριβώς πως η Φόντα θα μπορέσει να φορέσει το κοστούμι μιας συντηρητικής πρώτης κυρίας.

Η Φόντα είναι σαφής: «Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ιδέα του να υποδυθώ τη Νάνσι Ρέιγκαν. Πίστεψα ότι θα είχε πλάκα. Δεν νομίζω ότι η διαφορά στις πολιτικές μας απόψεις έχει καμία σημασία και σαν ηθοποιός την προσεγγίζω ως ένα ανθρώπινο πλάσμα. Αλλωστε ξέρω πως και η ίδια δεν έχει πρόβλημα...»

Δείτε παρακάτω μια πρώτη σκηνή από το «The Butler» με τη Τζέιν Φόντα και τον πρωταγωνιστή Φόρεστ Γουιτάκερ και μην ξεγελεαστείτε για το δραματικό του πράγματος αφού στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Λι Ντάνιελς («Precious», «The Paperboy»), γνωστός για την τάση που έχει προς το κιτς και την υπερβολή.

Στο «The Butler» πρωταγωνιστούν οι Φόρεστ Γουϊτάκερ (στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μπάτλερ), Οπρα Γουίνφρι (ως η σύζυγός του και συμπαραγωγός της ταινίας), Ρόμπιν Γουίλιαμς (Αϊκ Αϊζενχάουερ), Τζον Κιούζακ (Ρίτσαρντ Νίξον), Αλαν Ρίκμαν (Ρόναλντ Ρέιγκαν), Τζέιν Φόντα (Νάνσι Ρέιγκαν), Τζέιμς Μάρσντεν (JFK), Λιβ Σράιμπερ (Λίντον Τζόνσον), Μελίσα Λίο (Mέιμι Αϊζενχάουερ), Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ (γιος), Μίνκα Κέλι (Τζάκι Κένεντι), Βανέσα Ρεντγκρέιβ κ.ά.

Διαβάστε ακόμη: