Buzz

Η Τζέιν Φόντα είναι η Νάνσι Ρέιγκαν: πρώτες εικόνες!

στα 10

Η Οπρα Γουίνφρεϊ επισκέπτεται τα γυρίσματα του «The Butler» του Λι Ντάνιελς και ανεβάζει στο twitter τις πρώτες φωτογραφίες της Τζέιν Φόντα ως Νάνσι Ρέιγκαν. Δείτε τις στο flix.

Η Τζέιν Φόντα είναι η Νάνσι Ρέιγκαν: πρώτες εικόνες!
Ο σκηνοθέτης Λι Ντάνιελς, η παραγωγός Οπρα Γουίνφρεϊ, Τζέιν Φόντα και Αλαν Ρίκμαν

Σας έχουμε ξαναμιλήσει για το «The Butler» - την καινούργια ταινία του Λι Ντάνιελς («Precious», «The Paperboy»), η οποία αφηγείται την αληθινή ιστορίας του Γιουτζίν Αλεν, ενός μπάτλερ ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά το 1952, όταν οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες σε ολόκληρη την Αμερική και υπήρξε αφανής πρωταγωνιστής σε όλο το κίνημα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μαύρων για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι το 1986.

Σχεδόν όλο το Χόλιγουντ παρελαύνει σε μεγάλους ή μικρότερους ρόλους, αλλά αυτή που από την έκανε πάταγο ως επιλογή ήταν η Τζέιν Φόντα. Η γνωστή αριστερή ηθοποιός και ακτιβίστρια αναλαμβάνει να ενσαρκώσει την Ρεπουμπλικανή πάλαι ποτέ Πρώτη Κυρία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, κάτι που έκανε έξαλλους τους αντιπροσώπους του tea party, καθώς θεωρήθηκε εξ αρχής ότι θα καπηλευθεί η μνήμη της Νάνσι.

Ο Λι Ντάνιελς ποτέ δεν νοιαζόταν για όλα αυτά. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν κανονικά, η πιστή παραγωγός και ηθοποιός του Οπρα Γουίνφρεϊ (χωρίς την στήριξή της, το «Precious» δε θα έφτανε ποτέ μέχρι τα Οσκαρ) επισκέφτηκε τα πλατό τράβηξε 2 φωτογραφίες και τις ανέβασε στα social media, τα οποία πήραν φωτιά.

Η 74χρονη Φόντα μεταμορφωμένη, όχι μόνο φυσιογνωμικά αλλά και στιλιστικά, θυμίζει εξαιρετικά την Ρέιγκαν, όμως κι ο Αλαν Ρίκμαν φαίνεται να έχει γλιστρήσει στο ύφος και το στιλ του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η δήλωση της Φόντα που πρόσφατα βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει την ίδια την πηγή. Μέσω μία κοινής γνωριμίας που λειτούργησε ως μεσάζων, η ηθοποιός διαμήνυσε στην Ρέιγκαν ότι «είναι τιμή της να την ερμηνεύει». Είχε και ερωτήσεις: «Σε μία σκηνή περπατάω το διάδρομο του Λευκού Οίκου με τον Γενικό Γραμματέα Τζέιμς Μπέικερ και θα ήθελα να ξέρω πώς τον αποκαλούσατε (η απάντηση ήταν «Τζιμ»). Πώς περπατούσατε; Τον πιάνατε αγκαζέ; (Οχι)