Buzz

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς 34ος Πρόεδρος της Αμερικής;

στα 10

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς Αϊκ Αϊζενχάουερ; Δεν βλέπουμε καμία ομοιότητα, αλλά ο Λι Ντάνιελς και το ιδιοσυγκρασιακό του κριτήριο στο κάστινγκ του «The Butler» δεν στοχεύει σε ομοιότητες.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς 34ος Πρόεδρος της Αμερικής;

Το «The Butler» είναι η καινούργια ταινία του Λι Ντάνιελς («Precious»), η οποία αφηγείται το βίο και την πολιτεία ενός μαύρου μπάτλερ (θα τον υποδύεται ο Φόρεστ Γουιτάκερ) ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο από την εποχή του Τρούμαν μέχρι και τη θητεία του Ρέιγκαν.

Αρκετοί ηθοποιοί έχουν ήδη κλείσει τους ρόλους των αντίστοιχων Προέδρων, αλλά σήμερα ανακοινώθηκε ποιος θα ερμηνεύσει τον Ντουάιτ Ντ. («Αϊκ») Αϊζενχάουερ - και δεν είναι άλλος από τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Οι ιδιόρρυθμες επιλογές του Ντάνιελς δεν σταματούν εδώ. Στις συζητήσεις βρίσκεται αυτή τη στιγμή το όνομα του Λίαμ Νίσον για το ρόλο του Λίντον Τζόνσον, ενώ ο Ντάνιελς θα ήθελε τον Τζον Κιούζακ να υποδυθεί τον Ρίτσαρντ Νίξον και σε μια αποθέωση του απρόβλεπτου κάστινγκ την Μίλα Κούνις για το ρόλο της Τζάκι Κένεντι. Η Οπρα Γουίνφρι φημολογείται ότι θα υποδυθεί τη σύζυγο του Ντάνιελς, ενώ η Τζέιν Φόντα έχει ήδη κλείσει για να υποδυθεί (άκουσον άκουσον!) την Νάνσι Ρέιγκαν.

Τα Οσκαρ φυσικά παραμονεύουν και ανυπομονούν ήδη στην ιδέα της κινηματογραφικής μεταφοράς της αληθινής ιστορίας του Γιουτζίν Αλεν, ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά το 1952, όταν οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες σε ολόκληρη την Αμερική και υπήρξε αφανής πρωταγωνιστής σε όλο το κίνημα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μαύρων για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι το 1986.