Buzz

H Τζέιν Φόντα στο...Λευκό Οίκο!

στα 10

Οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται ήδη στις επάλξεις και μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι η Τζέιν Φόντα - δημοκρατική μέχρι το τελευταίο κόκαλο της γυμνασμένης σιλουέτας της - θα υποδυθεί τη Νάνσι Ρέιγκαν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Precious», Λι Ντάνιελς.

H Τζέιν Φόντα στο...Λευκό Οίκο!

Σε ένα διεστραμμένο καστινγκ, η Τζέιν Φόντα συμφώνησε να υποδυθεί τη σύζυγο του Ρόναλντ Ρέιγκαν στο «The Butler», την καινούρια ταινία του Λι Ντάνιελς («Precious»), η οποία αφηγείται το βίο και την πολιτεία ενός μαύρου μπάτλερ (θα τον υποδύεται ο Φόρεστ Γουιτάκερ) ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο από την εποχή του Τρούμαν μέχρι και τη θητεία του Ρέιγκαν.

Στις συζητήσεις βρίσκεται αυτή τη στιγμή το όνομα του Λίαμ Νίσον για το ρόλο του Λίντον Τζόνσον, ενώ ο Ντάνιελς θα ήθελε τον Τζον Κιούζακ να υποδυθεί τον Ρίτσαρντ Νίξον και σε μια αποθέωση του απρόβλεπτου κάστινγκ την Μίλα Κούνις για το ρόλο της Τζάκι Κένεντι. Η Οπρα Γουίνφρι φημολογείται ότι θα υποδυθεί τη σύζυγο του Ντάνιελς.

Το γεγονός πως με μια και μόνο ταινία οι μισοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα υποδυθούν Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και αντίστοιχα γυναίκες σταρ Πρώτες Κυρίες, βέβαια, δεν πιάνει μια μπροστά στο τι έχει να γίνει με το ρόλο της Τζέιν Φόντα ως Νάνσι Ρέιγκαν, αφού οι αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους αναμένονται έντονες. Ειδικά αν η Φόντα (στα 74 της χρόνια πλέον) δει το όλο πράγμα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαπολύσει πύρινους λόγους κατά του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

Τα Οσκαρ φυσικά παραμονεύουν και ανυπομονούν ήδη στην ιδέα της κινηματογραφικής μεταφοράς της αληθινής ιστορίας του Γιουτζίν Αλεν, ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο για πρώτη φορά το 1952, όταν οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες σε ολόκληρη την Αμερική και υπήρξε αφανής πρωταγωνιστής σε όλο το κίνημα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μαύρων για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι το 1986.