Industry

«Η Πηγή των Γυναικών» σε avant premiere: δείτε πρώτοι το αριστοφανικό ανατολίτικο παραμύθι, παρουσία του σκηνοθέτη

στα 10

Ο Ρουμάνος δημιουργός Ράντου Μιχαλεάνου, η StraDa Films, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Flix σας προσκαλούν σε μια ειδική προβολή μιας μαγικής ταινίας.

Flix Team
«Η Πηγή των Γυναικών» σε avant premiere: δείτε πρώτοι το αριστοφανικό ανατολίτικο παραμύθι, παρουσία του σκηνοθέτη

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Ατλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ' τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν, αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Σας ακούγεται γνώριμη ιστορία; Ο Ράντου Μιχαλεάνου εμπνέεται από τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη για να σκηνοθετήσει ένα σύγχρονο ακτιβιστικό παραμύθι με φόντο το Μαρόκο. Οι γυναίκες, με μοναδικό όπλο τον έρωτα, διεκδικούν την ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή, όχι στην αρχαιότητα, αλλά σήμερα, το 2012. Η ταινία του συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την απολαυστική της ατμόσφαιρα.

Η ταινία «Η Πηγή των Γυναικών» βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 15 Μαρτίου, αλλά το Flix σας δίνει τη δυνατότητα να τη δείτε νωρίτερα, σε μια ειδική προβολή!

Η StraDa Films και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διοργανώνουν ένα μεγάλο προ - φεστιβαλικό event. Την Τρίτη 13 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Αστορ Hollywood 3D (Σταδίου 28), στις 20.00 θα φιλοξενήσουν τον σκηνοθέτη, Ράντου Μιχαλεάνου, που έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την «Πηγή των Γυναικών», σε μια εορταστική προβολή, με ελληνικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

Για να κερδίσετε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις για την προβολή, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο subject «Η Πηγή των Γυναικών». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 11 Μαρτίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για την «Πηγή των Γυναικών» εδώ.