Buzz

Η μουσική που συνοδεύει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στην προετοιμασία του «Los Amantes Pasajeros»

στα 10

Λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα των γυρισμάτων της καινούριας του ταινίας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μοιράστηκε μαζί μας τις μουσικές που τον εμπνέουν στην δημιουργία της. Διαβάστε ποιές είναι, αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Πατήστε το play, κι ακούστε τες..

Η μουσική που συνοδεύει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στην προετοιμασία του «Los Amantes Pasajeros»
Φωτό: Jerod Harris

Τα γυρίσματα του «Los Amantes Pasajeros», της πρώτης κωμωδίας του Αλμοδόβαρ εδώ και χρόνια, θα ξεκινήσουν σύντομα στην Μαδρίτη, με ένα κάστ που περιλαμβάνει πολλούς γνώριμους συνοδοιπόρους του μέσα στα χρόνια.

Ο Χαβιέ Κάμαρα, η Σεσίλια Ροθ, η Λόλα Ντουένιας, η Μπλάνκα Σουάρεζ είναι μερικοί μόνο από τους επιβάτες της νέας ταινίας του Πέδρο. Επιβάτες κυριολεκτικά: ενός αεροπλάνου που βρίσκεται με μηχανικό πρόβλημα πάνω από τον κόλπο του Μεξικό και που στο πρόσωπο της επικείμενης τραγωδίας, βρίσκουν την ευκαιρία να εξομολογηθούν τα πιο κρυφά και παράξενα μυστικά τους σαν μια τελευταία ευκαιρία να τα βγάλουν από μέσα τους και να ξεχάσουν για λίγο τις σκέψεις του θανάτου.

Κι όπως σε κάθε ταινία του Αλμοδόβαρ, η μουσική θα είναι προφανώς κάτι παραπάνω από απλό ηχητικό χαλί της δράσης, αλλά ένα ακόμη στοιχείο που θα κάνει για μια ακόμη φορά το φιλμ... «αλμοδοβαρικό»

Στην επίσημη facebook σελίδα της εταιρίας παραγωγής του El Deseo, o Πέδρο διαλέγει τα καλύτερα άλμπουμ του 2012 μέχρι τώρα, αυτά που άκουσε περισσότερο δουλεύοντας στους «Επιβάτες» του και γράφει εξηγώντας τις επιλογές του:

Αυτή είναι η λίστα με τα 17 άλμπουμ που με συνοδεύον στις πρόβες, στις διορθώσεις του σεναρίου και τα ατέλειωτα rewrites, αυτά που ακούω την ώρα που χαζεύω περιοδικά για να διαλέξω ρούχα για τους πρωταγωνιστές και ταπετσάρω έπιπλα ψάχνοντας ιδέες σε χιλιάδες περιοδικά και βιβλία εσωτερικής διακόσμησης. Και μετά δώστου πάλι να διορθώνω σκηνές, να επεκτείνω τους διαλόγους του Χαβιέ Κάμαρα, του Κάρλος Αρέσες και του Ραούλ Αρέβαλο που μετά πρέπει να τους συνθέσω και να τους ξανακόψω απ' την αρχή, αλλιώς η ταινία θα κρατάει έναν αιώνα - και δεν πρέπει!

Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι είναι απλά η λίστα με τα αγαπημένα μου άλμπουμ της χρονιάς, αν και αυτό των Metronomy και των Django Django - πραγματικά διαμάντια! - είναι περσινά και ο τριπλός δίσκος του Mickey Newbury είναι επανακυκλοφορία. Υποθέτω ότι όλο και κάποιο ίχνος θα αφήσουν στο «Los Amantes Pasajeros» ενάλλάξ με το ζωηρό lounge του Esquivel, το Big Band Bossa Nova του Quincy Jones, το συνεχές χάδι του Βραζιλιάνου Luiz Bonfá και ένa μίγμα από ψυχεδελική cumbia που βρήκα στο «Cumbia Beat» και στο «The Roots of Chicha». Βασικά μουσική για να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη σε καιρούς απόλυτης αγανάκτησης.

Αυτή είναι λίστα των δεκαπέντε άλμπουμ που διάλεξε ο Πέδρο και στο τέλος τους, ένα mixtape με ένα track που διαλέξαμε από το κάθε άλμπουμ, για να σας βάλει στο πνεύμα του καινούριου κινηματογραφικού ταξιδιού που ο υπέροχος Ισπανός ετοιμάζει για μας. Απολαύστε!

  • Carlton Rara - «Home»
  • Django Django - «Django Django»
  • Francis Bebey - «African Electronic Music 1975-1982»
  • Lambchomp - «Mr. M.»
  • M. Ward - «A Wasteland Companion»
  • Metronomy - «The English Riviera»
  • Mickey Newbury - «An American Trilogy» («Looks Like Rain», «Frisco Mabel Joy» , «Heaven Help the Child»)
  • Otis Taylor - «Otis Taylor’s Contraband»
  • Rufus Wainwright - «Out Of The Game»
  • Santigold - «Master of My Make-Believe»
  • Soko - «I Thought I Was an Alien»
  • The Ting Tings - «Sounds from Nowheresville»
  • Tindersticks - «The Something Rain»
  • Varios artistas - «Daptone 7 Inch Singles Collection Volume 1»
  • Varios artistas - «Daptone 7 Inch Singles Collection Volume 2»

Los Amantes Pasajeros - Musical Inspirations from flix.gr on 8tracks.