Φεστιβάλ / Βραβεία

H απόφαση για τη «Χρυσή Αθηνά» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας είναι στα χέρια σου

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή Νέων που θα απονείμει το βραβείο «Χρυσή Αθηνά» Καλύτερης Ταινίας του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος καθώς και τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

Flix Team
H απόφαση για τη «Χρυσή Αθηνά» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας είναι στα χέρια σου

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας αφήνει την απόφαση για τα μεγάλα του βραβεία (τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας και τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Σεναρίου) στην κρίση των νέων και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή για τη φετινή 19η διοργάνωση του που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2013.

Οι νέοι/νέες που θα συμμετάσχουν στην Κριτική Επιτροπή θα πρέπει να:

  • είναι από 18 έως και 25 ετών.
  • είναι κάτοικοι της Ελλάδας.
  • σπουδάζουν/έχουν σπουδάσει κινηματογράφο (σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή, φωτογραφία κ.τ.λ.) σε δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή κέντρο σπουδών. Αποδεκτοί είναι και φοιτητές δραματικών σχολών, σχολών θεατρικών σπουδών και μουσικών σχολών
  • να έχουν ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα.
  • να είναι πλήρως διαθέσιμοι μεταξύ της περιόδου 18-29 Σεπτεμβρίου 2013.
  • να έχουν τη θέληση να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες του «Διαγωνιστικού Τμήματος», τις ανοιχτές συζητήσεις (masterclass) καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν μία δίκαιη κρίση ως προς την απονομή των τριών βραβείων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής να υποβληθούν στο Φεστιβάλ μέχρι την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013.

Οσοι ενδιαφέρονται για δήλωση συμμετοχής παρακαλούνται να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με μία φωτογραφία ταυτότητας, εάν υπάρχει, μία λίστα με τις TOP-10 αγαπημένες τους ταινίες, περιόδου 2012-2013, ένα κείμενο 500 λέξεων πάνω σε κάποια ταινία ή κάποιο κινηματογραφικό θέμα της επιλογής τους στο e-mail dafni@aiff.gr ή στο fax 2106061032 ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Οδός Μπενάκη 5, 152 38 Χαλάνδρι, Αθήναμε την υπόδειξη: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΤΟΥ 19ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας ή στο τηλέφωνο 2106061254.

To 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μέγας Χορηγός: ΟΤΕ.