Industry

108 προτάσεις για τη Β΄ Φάση του Ειδικού Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει για την πορεία υλοποίησης του Ειδικού Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας.

Flix Team
108 προτάσεις για τη Β΄ Φάση του Ειδικού Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού

Παρά τις αντιδράσεις γύρω από τη διαφάνεια της υλοποίησης του Ειδικού Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προχωράει και στη Β' Φάση, με 108 αιτήσεις από τις 119 που είχαν επιλεγεί στην Α' Φάση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:


Κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου 108 προτάσεις για τη Β΄ Φάση του Ειδικού Προγράμματος του ΥΠΠΟΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνει τα ακόλουθα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Ειδικού Προγράμματος του ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας:

  1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για τη Β΄ Φάση του προγράμματος, έληξε στις 7.08.2020 με την κατάθεση στο Ε.Κ.Κ 108 προτάσεων για τη χρηματοδότηση παραγωγής κινηματογραφικών έργων Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, οι 58 από αυτές αφορούν σχέδια Μικρού Μήκους, ενώ οι 50 Ντοκιμαντέρ. Κατά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης του Ειδικού Προγράμματος είχαν προκριθεί συνολικά 119 προτάσεις, που χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ, αποκτώντας παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής τους στην επόμενη Β΄ Φάση. Δεν υπέβαλαν αίτηση για παραγωγή έντεκα (11) -από τους 119 προκριθέντες- οι οποίοι περιορίστηκαν στην αρχική χρηματοδότηση της Α΄ Φάσης.

  2. Ο έλεγχος των αιτήσεων από το Ε.Κ.Κ θα ολοκληρωθεί έως την Τρίτη και οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στο ΥΠΠΟΑ προκειμένου οι δύο τριμελείς Επιτροπές - μία για τις ταινίες Μικρού Μήκους και μία για Ντοκιμαντέρ - που έχουν ήδη συσταθεί από το Υπουργείο, να καταλήξουν στις 25 προτάσεις Μικρού Μήκους και στις 25 Ντοκιμαντέρ που θα χρηματοδοτηθούν, η κάθε μία, με τα ποσά των 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα.

  3. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί από το ΥΠΠΟΑ για τις ταινίες animation έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της, επιλέγοντας τα 25 έργα που θα χρηματοδοτηθούν με ποσά από 10.000 έως 20.000 ευρώ.


Διαβάστε αναλυτικά: Αυτές είναι οι 119 προτάσεις μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού