Εναρξη Υποβολής Σχεδίων Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Εργων

INDUSTRY 07 JUN 2017  /  Flix Team

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του Ελληνικού με το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου για την ενίσχυση ελληνογαλλικών συμπαραγωγών για ακόμη τρία χρόνια, αρχίζει η υποβολή υποψήφιων σχεδίων για την περίοδο που διανύουμε.

Σκηνή από το «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ που ενισχύθηκε από το ταμείο

Οπως αναφέρει επίσημο δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αρχισε ήδη η υποβολή σχεδίων υποψήφιων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται για τρία έτη, μετά τη νέα συμφωνία που υπεγράφη στις 22 Μαΐου 2017 στις Κάννες, μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

Διαβάστε ακόμη: Οι νέες ταινίες των Γιώργου Πανουσόπουλου και του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στηρίζονται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο, είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μία τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μία τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΚΚ και του CNC και, όσα κρίνονται επιλέξιμα από άποψης πληρότητας φακέλου, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχέδιο έχει οριστεί στα 500.000 ευρώ.

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα έως τις 31 Ιουλίου 2017, μέσω δύο ξεχωριστών email: το ένα στην ελληνική γλώσσα, από τον Έλληνα παραγωγό στο EKK, με θέμα «Ελληνογαλλικό Ταμείο 2017», και το άλλο στη γαλλική, από τον Γάλλο παραγωγό στο CNC, στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Για το ΕΚΚ (στην ελληνική γλώσσα): info@gfc.gr
Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα): ACFG@cnc.fr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητας, τον κανονισμό του Κοινού Ταμείου και την αίτηση υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο site του ΕΚΚ, καθώς και στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ (Χατζοπούλου 9, Ψυχικό, τ.τ. 11524, Αθήνα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής / Γιάννης Ηλιόπουλος (συντονιστής προγράμματος) / Τηλ. 210 3678501 / Email: see@gfc.gr / Αθηνά Σπηλιωτοπούλου / Τηλ. 210 3678513 / Email: digital@gfc.gr

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ταινίες που έχουν ενισχυθεί από αυτή τη συμφωνία έχουν ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου - πέρσι ήταν στις Κάννες η «Τελευταία Παραλία» του Θάνου Αναστόπουλου και το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν ενώ φέτος έκανε τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο 70ό Φεστιβάλ Καννών το «Djam» του Τονί Γκατλίφ με πρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.