Industry

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει: «Θα διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες στο Κέντρο Κινηματογράφου»

στα 10

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού κατεβάζει τους τόνους σε σχέση με την αναταραχή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την αποχώρηση του Προέδρου του ΔΣ, Γιάννη Λεοντάρη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει: «Θα διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες στο Κέντρο Κινηματογράφου»

Μετά την υποβολή παραίτησης του Γιάννη Λεοντάρη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, το Υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε - όπως όφειλε - με ανακοίνωσή του να διαβεβαιώσει πως έχει επιληφθεί των θεμάτων που προκύπτουν σε σχέση με τον οργανισμό και πως όλα θα τακτοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιάννης Λεοντάρης, υπέβαλε την παραίτηση του

Είναι σαφής η διάθεση του Υπουργείου να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά μετά την «εμπρηστική» επιστολή του Γιάννη Λεοντάρη που λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί πως στο Κέντρο δεν λειτουργεί τίποτα σωστά (εκτός από τις σχέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου). Ωστόσο δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό το γεγονός πως το Υπουργείο γνώριζε τις παραιτήσεις του Γιάννη Λεοντάρη και του Τίμωνα Κουλμάση, ούτε ότι για ακόμη μια φορά την ευθύνη για την «μη σχέση» της Γενικής Διευθύντριας με το Διοικητικό Συμβούλιο φταίει... προηγούμενη διοίκηση και πως όλες οι αναφορές περί «μη νομιμότητας» που αφήνει ο Γιάννης Λεοντάρης στην επιστολή του μένουν ασχολίαστες.

Ελπίζουμε το «απρόσκοπτα» που τόσο πολύ πρεσβεύει το Υπουργείο να επαληθευθεί για το καλό του ελληνικού σινεμά. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς είναι περαστικοί...


Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού : Θα διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες στο Κέντρο Κινηματογράφου

Tο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν την ανακοίνωση της παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννη Λεοντάρη, και την αποχώρηση του Τίμωνα Κουλμάση, μέλους του ΔΣ, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο πρόγραμμα Eurimages. Η επιθυμία του Γ. Λεοντάρη να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους είχε ήδη γνωστοποιηθεί στην Υπουργό Λυδία Κονιόρδου, η οποία τον είχε καλέσει να παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες του Δ.Σ. και της Γενικής Διεύθυνσης του ΕΚΚ.

Μετά από σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τη Γενική Διευθύντρια, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ τους, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε απόφαση προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΚ που παραχωρούσε αρμοδιότητες του ΔΣ στον εκάστοτε Γενικό Διευθυντή. Σε πρόσφατη συνάντησή της με το ΔΣ, η Υπουργός ζήτησε να ανακληθεί η σχετική απόφαση προκειμένου να αποκατασταθεί η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ ΔΣ και της Γενικής Διευθύντριας Ηλέκτρας Βενάκη, σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο ν.3905/2010 του ΕΚΚ.

Στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ θα συμβάλει η πρόσφατη επιλογή και πλήρωση των προβλεπόμενων από τον νόμο θέσεων διευθυντών: Ανάπτυξης και Παραγωγής (Βασίλης Κοσμόπουλος), Hellas Film (Κώστας Αϊβαλιώτης) και Hellenic Film Commission (Βένια Βέργου), καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του Οικονομικού- Διοικητικού διευθυντή. Παράλληλα, το ΕΚΚ συνεχίζει την επεξεργασία σχεδίου για το Film Commission, και σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στα μέσα της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ. με τον αντιπρόεδρο Κώστα Τερζή και τα εναπομείναντα μέλη, ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα οι τρέχουσες εκκρεμότητες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέλιξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διορίσει άμεσα τα μέλη που υπολείπονται για τη συγκρότηση της ολομέλειας του ΔΣ, και ήδη λαμβάνει κάθε αναγκαία πρόνοια που θα επιτρέψει στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να επιτελέσει με σταθερότητα τον κεντρικό του ρόλο για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την πολύτιμη και πολύπλευρη συμβολή του Γιάννη Λεοντάρη και των μελών του ΔΣ σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κινηματογράφου, κατά τη διάρκεια της κοινής θητείας τους.


Διαβάστε ακόμη: