Φεστιβάλ / Βραβεία

Gotham Awards 2023: Ποιος «έκοψε» το λόγο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο;

στα 10

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατηγόρησε την Apple ότι έκοψε το λόγο του στην τελετή απονομή των Gotham Awards - προφανώς λόγω των αναφορών του στον «τσαρλατάνο» Ντόναλντ Τραμπ.

Gotham Awards 2023: Ποιος «έκοψε» το λόγο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο;

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανέβηκε στη σκηνή των Gotham Awards τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, για να παρουσιάσει το τιμητικό βραβείο της διοργάνωσης στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλους τους νικητές των Gotham Awards 2023.

Διάβασε το λόγο του από το teleprompter, στη συνέχεια στη ροή έπαιξε το βίντεο που ήταν αφιερωμένο στην ταινία, αλλά στην επιστροφή ο ηθοποιός δήλωσε ότι ο λόγος που θα διάβαζε είχε κοπεί και έτσι ανοίγοντας το τηλέφωνό του ξεκίνησε να διαβάζει το κομμάτι που είχε αφαιρεθεί - προφανώς από την ίδια την Apple (παραγωγό της ταινίας) ή τα βραβεία Gotham.

«Θέλω μόνο να πω ένα πράγμα», είπε μόλις το βίντεο ολοκληρώθηκε. «Η αρχή της ομιλίας μου μονταρίστηκε, κόπηκε και δεν το ήξερα. Και θέλω να τη διαβάσω. Η Ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και κινούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια.»

«Στη Φλόριντα, οι νέοι μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το προσωπικό τους όφελος. Η βιομηχανία του θεάματος δεν έχει ανοσία σε αυτή την πάθηση. Ο Δούκας, Τζον Γουέιν, είπε τη διάσημη φράση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: «Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους».

«Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην Πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του. Και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία του. Αλλά με όλα του τα ψέματα, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύναμους, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τους "Ποκαχόντας" ως προσβολή. Οι κινηματογραφιστές, από την άλλη, προσπαθούν - εδώ μπήκα και είδα ότι είχαν κοπεί όλα αυτά», είπε ο Ντε Νίρο φανερά ενοχλημένος.

«Λοιπόν, θα πω αυτά τα πράγματα αλλά στην Apple και θα τους ευχαριστήσω όλα αυτά», είπε ο Ντε Νίρο καθώς ολοκλήρωσε την ομιλία. «Γκόθαμ, μπλα μπλα μπλα, αλλά δεν έχω διάθεση να τους ευχαριστήσω καθόλου για αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν, αλήθεια;»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλους τους νικητές των Gotham Awards 2023.