Buzz

Το «τηλεοπτικό φαινόμενο» Game of Thrones ήταν ευχή και κατάρα για τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν

στα 10

Tελικά η τεράστια επιτυχία του τηλεοπτικού «Game of Thrones» ωφέλησε ή επιβάρυνε τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν;

Το «τηλεοπτικό φαινόμενο» Game of Thrones ήταν ευχή και κατάρα για τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν

Το «Game of Thrones», η σειρά φαινόμενο της ΗΒΟ, ετοιμάζεται για το μεγάλο φινάλε της την άνοιξη του 2019. Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί, πολλοί πρωταγωνιστές που έγιναν γνωστοί μέσα από τη σειρά έχουν καταθέσει τα tribute τους. Πάμε όμως λίγο πίσω; Στην πρώτη ύλη; Στα βιβλία;

Τι συμβαίνει με το «The Winds of Winter», το πολυαναμενόμενο 6ο βιβλίο της σειράς, που θα έβαζε κι αυτό με τη σειρά του τελεία στο ερωτηματικό «ποιος θα κάτσει στο σιδερένιο θρόνο του Γουέστερος;» Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έχει κάνει τους φανς να περιμένουν 7 ολόκληρα χρόνια, ενώ αναγκάστηκε να διηγηθεί προφορικά στους δημιουργούς της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάιζ, την πλοκή του βιβλίου για να μπορέσουν να γράψουν τα σενάρια των επόμενων κύκλων και του (συγκλονιστικού) τέλους.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έχει άπειρο υλικό για ένα πρίκουελ του «Game of Thrones»

george r r martin 607

Αυτή η παραδοξότητα, η τηλεοπτική διασκευή να προηγείται του βιβλίου, έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία τον Μάρτιν. Ο συγγραφέας ομολόγησε σε συνέντευξή του στη Guardian ότι η blockbuster επιτυχία της σειράς, του έχει κόψει τα πόδια.

«Η σειρά έχει κατακτήσει τέτοιο στάτους, έχει γίνει τόσο μεγάλο φαινόμενο, τα βιβλία έχουν επανακυκλοφορήσει κι εξαντληθεί τόσες φορές, που κάθε φορά που κάθομαι για να γράψω τη συνέχεια νιώθω το βάρος των προσδοκιών. Κι είναι τεράστιο. Από την άλλη πλευρά, το ξέρω, ότι μόλις πάρω μπρος και μπω στον κόσμο των ηρώων μου θα πάψουν όλα αυτά να με απασχολούν. Ολα εξαφανίζονται όταν είμαι κι εγώ στο Γουέστερος. Δεν με νοιάζει αν έφαγα, τι ώρα είναι, τι ταινία κυκλοφόρησε στα σιενμά, αν μου ήρθε κάποιο μέιλ, ποιος τα έχει πάρει μαζί μου αυτή την εβδομάδα, ποιος με βρίζει για το βιβλίο που δεν τέλειωσε ακόμα...»

Διαβάστε κι αυτό: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το μεγάλο φινάλε του «Game of Thrones»

George R R Martin iron throne 607

«Παλεύω να το ολοκληρώσω εδώ και κάποια χρόνια. Ομως, πρέπει να καταλάβετε, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό μυθιστόρημα, αλλά για το συνδυασμό μιας ντουζίνας μυθιστορημάτων. Κάθε πρωταγωνιστής έχει τη δική του σύνθετη ιστορία, όλοι έχουν πολλούς συμπρωταγωνιστές, ανταγωνιστές, συμμάχους κι εραστές - και τα δικά τους παρακλάδια, ο καθένας. Το να συνθέσεις όλα αυτά μαζί είναι μία πολύ δύσκολη κι απαιτητική υπόθεση. Για αυτό και το τελευταίο βιβλίο αποτελεί για μένα μεγάλη, πολύ μεγάλη πρόκληση....»

Πάντως, σύμφωνα με τον Μάρτιν, οι Μπένιοφ και Γουάιζ, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά γράφοντας τη σεναριακή διασκευή πάνω σ' ένα βιβλίο φάντασμα. Αρκετές φήμες βέβαια θέλουν το βιβλίο να αποκλίνει σε αρκετά σημεία από τη σειρά, αλλά κανείς δεν έχει πάρει την ελευθερία να διαφέρει σε σημαντικά σημεία της πλοκής και της εξέλιξης των ηρώων - μόνο στον «τρόπο» που γίνονται κάποια πράγματα.

Ανυπομονούμε να τα συγκρίνουμε...

Διαβάστε περισσότερα: