Buzz

Game of Thrones: Δείτε πώς γυρίστηκε η σκηνή «απόδρασης» της Ντενέρις

στα 10

Προσοχή: major spoilers. Οσοι δεν έχετε δει ολόκληρο τον 5ο κύκλο «Game of Thrones» μη διαβάσετε το κείμενο. Οι υπόλοιποι δείτε ένα αναλυτικό βίντεο behind the scenes που εξηγεί τα πάντα!

Game of Thrones: Δείτε πώς γυρίστηκε η σκηνή «απόδρασης» της Ντενέρις

Μπορεί ο 5ος κύκλος του «Game of Thrones» να έχει ολοκληρωθεί εδώ και 1 1/2 μήνα, όμως υπάρχουν σκηνές που έχουν μείνει χαραγμένες στη συλλογική μας μνήμη. Είτε γιατί ανέτρεψαν την αφήγηση και την εξέλιξη τη σειράς, όπως την ξέραμε, είτε γιατί ήταν τόσο εντυπωσιακές που μας άφησαν άφωνους - για πολύ ώρα μετά τους τίτλους τέλους ενός επεισοδίου.

Το πρότελευταίο επεισόδιου του 5ου κύκλου, με τίτλο «Ο Χορός των Δράκων» (The Dance of Dragons) είχε μία κατάληξη που έκανε το σαγόνι μας να πέσει στο πάτωμα. Παγιδευμένη στην αρένα των μονομάχων, η Ντενέρις και οι αυλικοί της αντιμετωπίζουν σίγουρο θάνατο μέχρι που έρχεται να τη σώσει ένα από τα παιδιά της. Ο κόκκινος δράκος της πετά φωτιές, προσγειώνεται στο κέντρο της παλαίστρας και εκείνη σκαρφαλώνει και δραπετεύει στη ράχη του.

Θυμηθείτε τι συνέβη στο επεισόδιο 9 του 5ου κύκλου Game of Thrones, «Ο Χορός των Δράκων»

Για να γυριστεί μία τέτοια σκηνή, οι απαιτήσεις ήταν πολλές και η προετοιμασία του τμήματος των ειδικών εφέ είχε ξεκινήσει μήνες πιο πριν. Σχεδίασαν όχι μόνο τον σκελετό του δράκου και πώς αυτός θα κινείται, αλλά και το μυικό του σύστημα - ώστε να υπάρχει μία υγρή, φυσική κίνηση στο πέταγμά του. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στα μάτια, καθώς πιστεύουν ότι το προδομένο ζώο εκείνη την ώρα «συγχωρούσε» τη μητέρα του κι έτρεχε για να τη σώσει.

Δείτε κι αυτό: Ετσι βγάζει φωτιές ο δράκος της Ντενέρις στο «Game of Thrones»

Απολαύστε ένα βίντεο του Wired που αναλύει όλες τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού και του γυρίσματος της σεκάνς, καθώς και μπόλικο behind-the-scenes. Να θυμίσουμε ότι κάτι τέτοιες σκηνές χάρισαν στο «Game of Thrones» μία υποψηφιότητα για ΕΜΜΥ στην κατηγορία των εφέ.

.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε αναλυτικά τα recaps όλων των επεισοδίων του 5ου κύκλου του «Game of Thrones»: