TV

Game of Thrones: Η Λίνα Χίντι μιλάει για «εκείνη» τη σκηνή

στα 10

Το φινάλε του «Game of Thrones» έφερε τη Σέρσεϊ σε δύσβατα μονοπάτια. Η Λίνα Χίντι, απελευθερωμένη από την προβολή του επεισοδίου, μιλά χωρίς να ντρέπεται! (spoilers άφθονα)

Game of Thrones: Η Λίνα Χίντι μιλάει για «εκείνη» τη σκηνή

Διαβάστε παρακάτω μόνο αν είδατε το 10ο και τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου «Game of Thrones». Διαφορετικά μην κρυφοκοιτάξετε ούτε καν τις εικόνες.

Το φινάλε του «Game of Thrones» ήρθε αλλά δεν παρήλθε - τρεις σκηνές, τρεις «τιμωρίες» ηρώων αντάξιες αρχαιοελληνικής, ή τουλάχιστον σεξπιρικής, τραγωδίας, θα μας στοιχειώνουν για καιρό: η τύφλωση της Αρια, ο «θάνατος» του Τζον Σνόου (ναι, θα το βάζουμε σε εισαγωγικά μέχρι να πειστούμε) και, φυσικά, ο Γολγοθάς της Σέρσεϊ, ένα walk of shame αλλιώτικο από τ' άλλα, που, εκτός από σεναριακό θάρρος και σκηνοθετική δύναμη, απέδειξε πώς μπορεί να παίξει η Λίνα Χίντι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Η ηθοποιός ξαλάφρωσε τώρα που μπορεί να μοιραστεί τις παρατηρήσεις της για τη σκηνή με το κοινό και μίλησε σχετικά στο vulture των NYT. Μαζί της κι η Χάνα Γουόντιγχαμ που υποδύεται την καλόγρια του «shame-shame-shame-κουδούνα», ρόλο τον οποίο ωραιότατα θα έπαιρνε η Λουίζ Φλέτσερ σε άλλες εποχές.

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στο φινάλε του «Game of Thrones» στο recap του Flix

got 510 607

Η Λίνα Χίντι έδινε αινιγματικά στοιχεία γι' αυτήν τη σκηνή εδώ και καιρό, λέγοντας, «η Σέρσεϊ δε θα είναι σαγηνευτική ή αισθησιακή, είναι καλύτερο για τη μεγαλοπρέπεια και την πυγμή της να μη γυμνώνει το κορμί της μέχρι να είναι απαραίτητο. Μέχρι να μην έχει, πια, τον έλεγχο.» Και τώρα, πια, δεν έχει τον έλεγχο. Εξηγεί η Χάνα Γουάντιγχαμ, «η Σέρσεϊ είναι γυμνή σωματικά και συναισθηματικά, κατεστραμμένη πνευματικά. Η υπέρτατη προσβολή ήταν να της στερήσουν τη ματαιοδοξία της. Τα μαλλιά της είναι μια υπέροχη μάσκα, σα στέμμα, δεν είναι;» Η Χίντι συμφωνεί, «όταν φοράω την περούκα, είναι κάτι τρομερά σπουδαίο, μου παρέχει μεμιάς μια συγκεκριμένη αίσθηση. Είναι πολύ σημαντικό. Το ελαφρώς τρομακρικό ήταν όταν επρόκειτο να μου την πάρουν. Μπορεί ν' αλλάξει τον τρόπο που νιώθεις, αλλά δεν αλλάζει το πώς είναι εκείνη.» Τα κοντά, άγαρμπα κομμένα με το ξυράφι μαλλιά της Σέρσεϊ στο φινάλε δεν ήταν παρά μια άλλη, κοντοκουρεμένη περούκα, ένα ματωμένο pixie look. «Εντελώς εκνευριστικά,» σχολιάζει η Γουάντιγχαμ γελώντας, «η Λίνα και πάλι δείχνει κούκλα. Την κοίταζα και σκεφτόμουν, καλά, είμαστε σοβαροί; αυτό θα είναι το νέο κούρεμα της μόδας για του χρόνου!»

got 510 607

Ο ίδιος ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν δηλώνει ενθουσιασμένος με την ερμηνεία της Λίνα Χίντι: «Ποτέ να μην υποτιμάτε το χάρισμα ενός ή μιας ηθοποιού και τον τρόπο με τον οποίο ενσαρκώνουν ένα ρόλο. Και μόνο να δεις ή ν' ακούσεις κάποιον, μπορεί αμέσως να κάνει έναν ήρωα πιο συμπαθή. Κάποιες φορές αυτό γίνεται και πιο πέρα απ' τις λέξεις. Κι η Λίνα είναι μια ηθοποιός που εμπνέει μεγάλη συμπάθεια. Εχει ένα απίθανο πρόσωπο. Μπορεί να προβάλει μια ειλικρίνεια. Κάποια άλλη ηθοποιός αυτό δε θα μπορούσε να το πουλήσει.»

Δείτε ακόμα: Ολο το σεξ - όπως του αξίζει, σε ένα βίντεο - στον πέμπτο κύκλο του «Game of Thrones»!

got 510 607

Η Λίνα Χίντι μοιάζει να διασκεδάζει με τα αντιφατικά συναισθήματα που προκαλεί η ηρωίδα της στο κοινό. «Είναι αστείο,» λέει, «γιατί εγώ δεν παίζω με σκοπό να εξιλεώσω τη Σέρσεϊ ή να την κάνω αρεστή. Κι έχει πλάκα όταν κάποιοι άνθρωποι λένε ότι τώρα την αγαπούν. Η μακιγιέζ μας, η Τζέιν Γουόκερ, όλο μου λέει, "τη λατρεύω τη Σέρσεϊ, συμπάσχω μαζί της και την υποστηρίζω" κι εγώ λέω "εντάξει...". Αντίθετα είναι πολλοί οι θεατές που με συναντούν στο δρόμο και μου φωνάζουν, "you're a fucking bitch!". Εγώ αυτό το παίρνω ως κομπλιμέντο.»

got 510 607

Διαβάστε περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ και ραντεβού του χρόνου για τον έκτο κύκλο της σειράς!

Διαβάστε αναλυτικά τα recaps όλων των επεισοδίων του 5ου κύκλου του «Game of Thrones»:

Διαβάστε τα πάντα για τον 5ο Κύκλο Game of Thrones: