Φεστιβάλ / Βραβεία

Future Shorts: Χειμώνας 2013

στα 10

Το καθιερωμένο ραντεβού μας με τις καλύτερες μικρού μήκους του πλανήτη πλήσιάζει! Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, μόλις το ρολόι χτυπήσει 12 τα μεσάνυχτα, η βαρετή καθημερινότητά, μεταμορφώνεται σε....future shorts!

Future Shorts: Χειμώνας 2013

Αυτή τη φορά οι προβολές θα γίνουν στις 12 τα μεσάνυχτα στο FAUST!(Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος, δίπλα στην Καπνικαρέα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης), έναν χώρο με τη δική του κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αλλά και απολύτως κατάλληλο για πάρτι!

Αυτή τη φορά, το χειμερινό πρόγραμμα των future shorts περιλαμβάνει επτά επιλεγμένες ταινίες, από τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Τσεχία, την Αγγλία και την Κένυα, και ιστορίες που αφορούν Βέλγους κόκορες σε ένα σενάριο ελληνικής τραγωδίας, Σομαλούς πειρατές σε μια ταινία ειδωμένη από τη δική τους πλευρά, ένα λογότυπο που στοίχειωσε τις ζωές πολλών ανθρώπων κι άλλα πολλά.

*Αυτές είναι οι ταινίες του χειμωνιάτικου προγράμματος: *

a

Fishing without Nets του Χορντιέν Κάτερ, Κένυα - Σομαλία-2012

Μια ιστορία πειρατών στη Σομαλία, από την οπτική γωνιά των Σομαλών.

Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Sundance 2012.

a

Marcel, King of Tervuren του Τομ Σρέντερ, ΗΠΑ – 2012

Ο κόκορας Μαρσέλ επιβιώνει από τη γρίπη των πτηνών, το αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και το γιο του Μαξ. Αν και τυφλός από το ένα μάτι, αυτός παραμένει ο βασιλιάς του Τερβούρεν. Ελληνική τραγωδία με Βέλγους κόκορες.Η ταινία Marcel, King of Tervuren είναι στο διαγωνιστικό του Φεστιβαλ Sundance 2013.

a

We 're Leaving του Ζάκαρι Τράιτζ, ΗΠΑ-2011

Ο Ράστι και η Βερόνικα πρέπει να μετακομίσουν από το σπίτι τους και να προσπαθήσουν να βρουν ένα νέο μέρος για να ζήσουν με τον έφηβο αλιγάτορα τους, Τσόπερ. Η ταινία «We 're Leaving» είναι μια τρυφερή ματιά στο κυνήγι μικρών θριάμβων ενός ζευγαριού σε έναν αδιάφορο κόσμο.

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Woodstock.Εύφημη Μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φιλαδέλφεια.

a

The S from Hell του Ρόντνεϊ Ασερ, ΗΠΑ-2010

Η ταινία Τhe S from Hell είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ-θρίλερ για το πιο τρομακτικό εταιρικό σύμβολο στην ιστορία - Το λογότυπο της εταιρίας παραγωγής Screen Gems, γνωστό και ως «The S From Hell». Χτισμένη γύρω από συνεντεύξεις με επιζώντες που συνεχίζουν να έχουν τραύμα από την έκθεσή τους στο λογότυπο κατά την παιδική τους ηλικία, στο τέλος εκπομπών όπως το «Bewitched» ή το «The Monkees», η ταινία ζωντανεύει τις ιστορίες τους με κινούμενα σχέδια, υλικό που ανακαλύφθηκε και δραματικές αναπαραστάσεις.

a

Candy Girl της Λούσι Λασκομπ, Μεγάλη Βρετανία -2012

Μια σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους στην οποία ένας νεαρός γυμναστής αρχίζει να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά. Η ταινία «Candy Girl» εξερευνά τη μετάβαση που κάνουμε από την ιδεαλιστική παιδική ηλικία στην κάπως πιο θολή και σκοτεινή εφηβείας.

Βραβείο Εξαιρετικού αποτελέσματος από γυναίκες ηλικίας 15 έως 25, με την υποστήριξη του BFI Future Film στο Underwire Φεστιβάλ.

a

Lovebirds του Μπράινα Λάι – Τσεχία - 2010

Το «Love Birds» είναι μια ταινία μικρού μήκους που παρουσιάζει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται όπως τα πουλιά. Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πουλί συναντιούνται και ερωτεύονται. Ένα αυγό παράγεται και όλοι είναι ευχαριστημένοι στη φωλιά, μέχρι που για την αγάπη τους έρχεται μια δοκιμασία και το χτύπημα της μοίρας. Μια χιουμοριστική ιστορία αγάπης που αντανακλά τις ομοιότητες μεταξύ πτηνών κι ανθρώπων.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Primavera, Leichhardt (Σίδνεϊ) Αυστραλία

a

Slintage (Seeds of the Fall) του Πάτρικ Εκλουντ, Σουηδία-2009

Ο Ρολφ και η Εύα, ένα ζευγάρι μεσηλίκων ζουν δίχως πάθος στη σχέση τους. Μαλώνουν και φωνάζουν ο ένας στον άλλο και η Εύα αρχίζει να αισθάνεται σεξουαλικά απογοητευμένη. Ένα βράδυ προσπαθεί να αποπλανήσει τον Ρολφ. Εκείνος την απορρίπτει, όμως τότε θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη σχέση τους για πάντα.

Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην Πράγα 2010.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από την προβολή των ταινιών συναυλία από την πιο δραστήρια ομάδα Ηuman Beatbox στην χώρα μας, τους word of Mouth, το διακεκριμένο δίδυμο των Ελλήνων beatboxers Bitman και El Pap Chico, που εκπλήσσει το κοινό από το 2007. Ο συνδυασμός τους είναι αναπάντεχος γεμάτος μουσική και ρυθμό που προέρχεται μόνο από το ανθρώπινο στόμα! Με μεγάλη προϋπηρεσία στα συναυλιακά δρώμενα στη χώρα μας, έχουν στο ενεργητικό τους σειρά πετυχημένων εμφανίσεων σε Φεστιβάλ και συνεργασίες με πληθώρα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά.

Οι προβολές θα γίνουν την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα στο FAUST!(Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος, δίπλα στην Καπνικαρέα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα των Future Shorts Greece στο Facebook.