Φεστιβάλ / Βραβεία

Future Shorts: «God of Love» του Λουκ Μάθενι

στα 10

Τα βέλη του έρωτα έρχονται και σε μικρότερο μέγεθος και η επίδρασή τους σε πιο συμπυκνωμένες δόσεις σε αυτή την ανάλαφρα ρομαντική jazzy κομεντί, που μπορεί να μας διδάξει ένα δυο πράγματα για την αγάπη. Δείτε την στην τελευταία προβολή των future shorts, την Κυριακή 29/1 στις 12.00 το μεσημέρι στον Κινηματογράφο Δαναό.

Future Shorts: «God of Love» του Λουκ Μάθενι

Τραγουδιστής, πρωταθλητής στα βελάκια, ερωτευμένος με την Κέλι, την ντράμερ στο συγκρότημά του, ο Ρέιμοντ δεν έχει καμιά ελπίδα. Η Κέλι έχει μάτια μόνο για τον καλύτερο φίλο του Φόζι, μόνο που εκείνος δεν ενδιαφέρεται. Ολα δείχνουν αδιέξοδα, μέχρι την στιγμή που ο Ρέιμοντ δέχεται σαν δώρο, ένα μαγικό πακέτο από βελάκια. Οποιος τρυπηθεί από αυτά ερωτεύεται αμέσως τον πρώτο άνθρωπο που θα δει. Είναι άραγε αυτή η λύση στο ρομαντικό πρόβλημα του Ρίεμοντ;

«Εχοντας βιώσει αρκετούς έρωτες δίχως ανταπόδοση για πολλά κορίτσια στη διάρκεια των χρόνων, ήθελα πάντα να δοξάσω τον μη ευοδωμένο έρωτα. Από την άλλη, αναγνωρίζοντας ότι -ας είμαστε ειλικρινείς- πολλοί από αυτούς τους έρωτες είναι απλά ασκήσεις στο παράλογο, ήθελα να είμαι κριτικός απέναντι στην εικόνα του ερωτευμένου ήρωα» λέει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Λουκ Μάθενι.

«Πίστευα πως ένα απλό ερωτικό τρίγωνο, αγόρι αγαπά κορίτσι, κορίτσι αγαπά καλύτερο φίλο αγοριού, καλύτερος φίλος αγοριού δεν ενδιαφέρεται, θα ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να εξερευνήσω αυτές τις σκέψεις με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Λίγη μαγεία, λίγο γέλιο, λίγη τζάζ μουσική κι ένα στιλάτο ασπρόμαυρο που να θυμίζει φωτογραφίες των '50ς και τη γαλλική νουβέλ βαγκ και να μια ταινία που εγώ θα ήθελα να δω. Ελπίζω ότι θα είναι το είδος της ταινίας που ίσως και άλλοι θα θέλουν να δουν επίσης».

Στην πραγματικότητα όχι απλά ήθελαν να τη δουν, αλλά το φιλμ του Λουκ Μάθενι, κατέληξε στα βραβεία Οσκαρ καθώς και μια (μεγάλη) σειρά από φεστιβάλ, χάρη στο γοητευτικό χιούμορ του, τον απροσποίητο ρομαντισμό του και τoν feelgood χαρακτήρα του. Και γιατί όχι, χάρη στην ίδια την περσόνα του Μάθενι, που με την μάλλον αλλόκοτη φάτσα το ατίθασο μαλλί και τις μη ευκαταφρόνητες ικανότητές του στο τραγούδι, αποτελεί έναν ήρωα με τον οποίο θα μπορούσες να περάσεις πολύ περισσότερα από τα 19 λεπτά που διαρκεί η απολαυστική ταινία του.