Buzz

«Fury»: Το Flix σε στέλνει στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Μπραντ Πιτ

στα 10

Θέλετε να δείτε πρώτοι την ταινία του Ντέιβιντ Αγιερ; Η feelgood entertainment και το Flix σας χαρίσουν προσκλήσεις.

Flix Team
«Fury»: Το Flix σε στέλνει στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Μπραντ Πιτ

Ο Ντέιβιντ Αγιερ (End of Watch) σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο μιας ατμοσφαιρικής και αγωνιώδους πολεμικής ταινίας με ένα εντυπωσιακό καστ το οποίο τοποθετεί το «Fury» ανάμεσα στις ταινίες που φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν στην επόμενη οσκαρική κούρσα. Με πρωταγωνιστή τον σημαδεμένο από ουλές Μπραντ Πιτ και συμπρωταγωνιστές τους Σάια ΛαΜπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπρένθαλ και Μάικλ Πένια), η νέα ταινία του επιτυχημένου σκηνοθέτη είναι μια επική περιπέτεια με έντονες σκηνές δράσης και σασπένς. Στο «Fury» θα αντιληφθούμε με τον πιο ωμό τρόπο τους πιο ακραίους κανόνες του πολέμου, ακόμα και σε ένα επιφανειακά ειρηνικό ιντερλούδιο με ερωτικές εντάσεις. Όταν η ανάγκη για επιβίωση είναι επιτακτική, ποιος είναι εκείνος που ορίζει πόσο ακραία και απάνθρωπη μπορεί να θεωρηθεί μια πράξη;

Το «Fury» ξεκινά τον Απρίλιο του 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Μπραντ Πιτ) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ελάχιστα πολεμοφόδια και σέρνοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, διαθέτει τον ηρωισμό, για να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

fury 607

“Ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει και μαζί του καταρρέει και η ναζιστική αυτοκρατορία” εξηγεί ο Αγιερ. “Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση από τις κλασσικές πολεμικές ταινίες, όπου οι σύμμαχοι επικρατούν κατά κράτος. Εδώ πια μιλάμε για μια ξεχασμένη περίοδο της ιστορίας, τις τελευταίες στιγμές των Ναζί. Οι αμερικάνικες δυνάμεις μάχονται με τις στρατιές του Αδόλφου Χίτλερ για πολλά χρόνια. Οι άντρες είναι αποδεκατισμένοι και εξουθενωμένοι. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχες μόνο δύο επιλογές, όταν πολεμούσες: είτε θα σε σκότωναν, είτε θα τραυματιζόσουν βαριά και θα επέστρεφες σπίτι”.“Είμαι fan του Ντέιβιντ Αγιερ” αναφέρει ο Μπραντ Πιτ που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. “Επιδιώκει να δώσει κάθε φορά μια ρεαλιστική και αυθεντική διάσταση σε αυτό που κάνει. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο. Μας πήρε από το χέρι και μας οδήγησε όλους” καταλήγει ο ηθοποιός.

fury 607

“Το Fury δεν είναι η πολεμική ταινία που έχεις ακούσει από περιγραφές του παππού σου” λέει χαρακτηριστικά ο παραγωγός Μπιλ Μπλοκ. “Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουμε πραγματικά τον τρόμο και τη φρίκη που βίωσαν οι χερσαίες δυνάμεις στον πόλεμο. Αποδεκατισμένες και χωρίς πολεμοφόδια, η νίκη κρίθηκε στις μάχες σώμα με σώμα”. “Κανείς δεν προσεγγίζει καλύτερα από τον David την αντρική φύση και τα τρωτά της σημεία” αναφέρει ο παραγωγός Τζον Λέσερ, που συνεργάστηκε με τον Αγιερ και στην ταινία «End of Watch». “Σε όλες του τις ταινίες, υπάρχουν κοινά θέματα όπως: Αντρική φιλία, σχέση πατέρα και γιου, θέματα με εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία” καταλήγει ο παραγωγός.

fury 607

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Αγιερ δημιούργησε το χαρακτήρα του Ντον “Wardaddy” Κόλιερ, που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ. Στη διμοιρία του Wardaddy θα προστεθεί ο Νόρμαν Ελισον, ένας νέος που δείχνει θλιβερά απροετοίμαστος για πόλεμο. “Κανονικά εκπαιδεύτηκε σαν δακτυλογράφος, αλλά η τύχη το ήθελε να σταλεί στις πρώτες γραμμές του πυρός, για να υπηρετήσει σαν δεύτερος οδηγός σε τανκ. “Είναι μονίμως σαστισμένος και δεν ξέρει καν τι γυρεύει στο πεδίο της μάχης” εξηγεί ο Λέρμαν. “Στείλανε τον Νόρμαν, για να αντικαταστήσει τον Red που έχασε τη ζωή του και ήταν μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα από την αρχή του πολέμου. Πρόκειται για ένα νέο και αθώο παιδί, ένα παιδί που ο καθένας θα ήθελε για γιο ή μικρό αδερφό. Δυστυχώς, όμως, ο πόλεμος δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε τέτοια παιδιά. Πρέπει να αλλάξει ριζικά, αν θέλει να επιβιώσει σε μια τέτοια αρένα και ο Wardaddy είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να βοηθήσει σε αυτήν τη μεταμόρφωση” καταλήγει ο σκηνοθέτης. Μέσα σε 24 μοιραίες ώρες, θα φανεί αν πέτυχε αυτή η αλλαγή. Το πενταμελές πλήρωμα του Fury αποτελείται από τους: Wardaddy, o διοικητής, Μπόιντ Σουάν, ο πυροβολητής, Γκρέιντι Τράβις, ο γεμιστής, Τρίνι Γκαρσία, ο οδηγός και ο Νόρμαν, ο δεύτερος οδηγός.

fury 607

“Η όλη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε 24 ώρες. Από την αυγή της μίας ημέρας έως την αυγή της επόμενης” παρατηρεί ο παραγωγός Ιθαν Σμιθ. “Είναι δομημένη σε πολύ straightforward ρυθμούς, αλλά αρκετά περίπλοκη στην αφήγησή της” καταλήγει. “Με την ταινία «End of Watch» το 2012, ο Αγιερ καθιέρωσε το δικό του καινοτόμο σκηνοθετικό στιλ. Με το «Fury», κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του” λέει ο παραγωγός Μπιλ Μπλοκ.

fury greek poster 607

Αν θέλετε να δείτε πρώτοι το «Fury», κάντε like, share ή comment στο post του διαγωνισμού το facebook. Η προβολή θα γίνει την Τρίτη, 18/11 στα Village Cinemas @ The Mall Athens, ώρα προσέλευσης 20:00, ώρα έναρξης 20:30. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν την Δευτέρα 17/11.

Κι όσοι δεν κερδίσετε μια από τις προσκλήσεις, μπορείτε φυσικά να δείτε την ταινία στις αίθουσες, αφού το «Fury» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 20 Νοεμβρίου από την Feelgood Entertainment.


Διαβάστε ακόμη: