Buzz

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αναρωτιέται πώς βρέθηκε στο εξώφυλλο της Vogue

στα 10

Η απάντηση είναι φυσικά χάρη στην ερμηνεία της στο «Nomadland» και το ότι θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στα Οσκαρ.

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αναρωτιέται πώς βρέθηκε στο εξώφυλλο της Vogue

H απάντηση που δίνει η Αμπι Αγκίρε στην ηθοποιό είναι ακριβώς αυτή: «η ταινία άρεσε σε όλους» και η αντίδραση της ΜακΝτόρμαντ, δεν είναι τίποτα παρά συγκινητικά αυθεντική. «Το να είσαι ακόμη σημαντική σε ένα πεδίο του πολιτισμού όντας μια γυναίκα 63 ετών είναι τόσο βαθιά ικανοποιητικό. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί αν σκεφτείς όλα όσα μου είχαν πει μεγαλώνοντας. Και πιστεύω ότι εγώ η ίδια έπαιξα ένα ρόλο στο να συμβεί αυτό. Σμίλεψα ένα κομμάτι αυτή της στιγμής με την πορεία μου στον χρόνο. Και είμαι αληθινά περήφανη γι αυτό».

Δείτε ακόμη: Οταν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έβαλε το «inclusion rider» στο λεξιλόγιό μας

Frances McDormand vogue 607

Η ΜαΚΝτόρμαντ είναι ασφαλώς μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ εδώ και πολλά χρόνια κι όντως η ίδια έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στον τρόπο που έχτισε την καριέρα της, αλλά και στον τρόπο που βοήθησε άλλες γυναίκες στην βιομηχανία να δουν πέρα από την στερεοτυπική χολιγουντιανή άποψη για το πως και τι είναι μια γυναίκα ηθοποιός. «Δεν ήμουν όμορφη, δεν ήμουν χαριτωμένη, δεν ήμουν γοητευτική, δεν είχα το σωστό κορμί» αλλά όπως λέει ο -εδώ και 38 χρόνια σύντροφός της-, Τζόελ Κοέν την βοήθησε να μην πάρει την απόρριψη προσωπικά και την βοήθησε να καταλάβει ότι στο σινεμά, το να έχεις έναν τύπο μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικό απ΄οτιδήποτε άλλο. Και η ίδια μοιάζει να του ανταπέδωσε τη χάρη όταν ρωτώντας τον γιατί δεν γράφει πιο σύνθετους και καλύτερους χαρακτήρες εκείνος της απάντησε πως δεν ήξερε τον τρόπο. Και απ΄ότι φαίνεται η ΜακΝτόρμαντ τον βοήθησε να μάθει το πως.

Δείτε ακόμη: Η Κλόι Ζάο είναι μόλις η πέμπτη γυναίκα που κερδίζει το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Frances McDormand vogue 607

Από character actor στην πορεία των χρόνων η ΜακΝτόρμαντ έγινε φυσικά και πρωταγωνίστρια και τώρα στο «Nomadland» της Κλόε Ζάο, δεν πρωταγωνιστεί απλά, αλλά σχεδόν είναι η ταινία. Μπορεί η ιδέα του φιλμ να προέρχεται από το nonfiction βιβλίο της Τζέσικα Μπρούντερ, αλλά η ηρωίδα του, Φενρ, είναι σε μεγάλο βαθμό δικό της δημιούργημα. Κάποια στιγμή στα σαράντα της η ΜακΝτόρμαντ είπε στον Τζόελ Κοέν «οταν γίνω 65, θα αλλάξω το ονομά μου σε Φερν, θα καπνίζω Lucky Strikes και θα πίνω Wild Turkey. Θα πάρω ένα αυτοκινούμενο και θα βγω στον δρόμο». Αυτή ήταν μόνο μία από τις ιστορίες που μοιράστηκε με την Κλόε Ζάο στην διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας, μια διαδικασία που πήρε μήνες και που όπως λέει η ίδια κατέληξε με την Ζάο να ενσωματώνει «πολλές από τις δικές μου αλήθειες στην αλήθεια της Φερν». Και η αλήθεια είναι πως και οι δυο γυναίκες είναι τουλάχιστον αξέχαστες.

Frances McDormand vogue 607

Διαβάστε περισσότερα για το «Nomadland» εδώ και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο βίντεο.