Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot κινηματογραφικές ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις τελευταίες μέρες του 2014 και τις πρώτες του 2015. Καλή χρονιά!

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

O Απολογισμός του 2014 Πάει ο παλιός ο χρόνος - αλλά οι συντάκτες του Flix δούλευαν μέρα νύχτα για να τον αξιολογήσουν σε μεγάλη και μικρή οθόνη. Τις τελευταίες μέρες τις χρονιάς οι λίστες μας για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό Τοp 10 του 2014 ολοκληρώθηκαν και το τοπίο ξεκαθάρισε. Δείτε εδώτο Νο1 μας και πατήστε τα links για να διαβάσετε αντίστροφα όλη την κινηματογραφική δεκάδα (γιατί θα είχε ενδιαφέρον να δείτε και ποιες δεν τα κατάφεραν για λίγες ψήφους) ενώ μπορείτε επίσης να διαβάσετε εδώ και τις επιλογές της αντίστοιχης τηλεοπτικής. Ακόμα κι αν διαφωνείτε όμως με όσα διαλέξαμε εμείς (αναμενόμενο και σεβαστό), όλοι θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: το βίντεο που ετοίμασε ο σκηνοθέτης μας Νίκος Πάστρας, γλυκαίνει τις αισθήσεις κι αποχαιρετά τη χρονιά που μας έδωσε καταπληκτικές ταινίες με τον πιο υπέροχο τρόπο. Χαζέψτε το εδώ.

rosamund pike woman of the year 2014

Oι κυρίες της χρονιάς Το τελευταίο best of του χρόνου, το κρατήσαμε για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τις μεγάλες κυρίες του 2014. Kάποιες εμφανίστηκαν με δύναμη φέτος. Αλλες εκτοξεύθηκαν ακόμα πιο ψηλά στο κινηματογραφικό πάνθεον. Και μερικές, έστω καθυστερημένα, φαίνεται πώς μπήκαν στην τροχιά αναγνώρισης που τους αξίζει. Γυναίκες πρωταγωνίστριες, γυναίκες σκηνοθέτες, γυναίκες παραγωγοί, γυναίκες σεναριογράφοι. Γυναίκες από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική. Δείτε τις και προσθέστε και τις δικές σας!

That's what I'm talking about 607

Aρκετά όμως με το παρελθόν! To 2015 είναι εδώ και αυτές είναι οι ταινίες που δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε! Από τον «Πόλεμο των Αστρων» μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο και από τους «Αvengers» μέχρι τον Γκας Βαν Σαντ, το Flix σας συγκεντρώνει έναν οδηγό με τις ταινίες που υπόσχονται ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό 2015. Διαβάστε τις αναλυτικά εδώ.

pedro almodovar silencio 1 pedro almodovar silencio 2

O Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με νέα ταινία και τίτλο... «Silencio» «Το σενάριο είναι έτοιμο και ξεκινάμε γυρίσματα τον Απρίλη. Ασχολούμαστε με το κάστινγκ αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι κάπως μπερδεμένη υπόθεση αφού αυτό που έχω γράψει δεν δουλεύει ακριβώς με τις αγαπημένες μου πρωταγωνίστριες.» Μιλώντας για τη νέα του ταινία σε συνέντευξη στους Financial Times με αφορμή την παράσταση στο Λονδίνο του «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν σταμάτησε μόνο στις παραπάνω λεπτομέρειες. Διαβάστε περισσότερα!

ryan gosling denial 607

Η αμερικανική διανομή απορρίπτει τον Ράιαν Γκόσλινγκ! Το «Lost River», η φιλόδοξα «λιντσική» πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ράιαν Γκόσλινγκ, που προβλήθηκε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών, και έφυγε συγκεντρώνοντας τις χειρότερες κριτικές όλου του Φεστιβάλ, δε θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, η ταινία του Γκόσλινγκ θα βγει κατευθείαν στις home entertainment πλατφόρμες τον Απρίλιο του 2015. Διαβάστε τι συνέβη.

criterion designs 607

Τα υπέροχα designs της Criterion Collection σε ένα συλλεκτικό βιβλίο Αν ο Αγιος Βασίλης άργησε να κατέβει από την καμινάδα - δεν πειράζει. Γιατί καταλήξαμε τι θέλουμε για δώρο φέτος. Το Criterion Designs, το βιβλίο που συγκεντρώνει σε 306 σελίδες όλα τα εξώφυλλα της Criterion (ξεπερνούν ήδη τα 700), αλλά και προσχέδια που απορρίφθηκαν, εναλλακτικές ιδέες για συγκεκριμένα designs, δοκιμαστικά και teasers καθώς και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που τα σχεδίασαν. Ξεφυλλίστε το μαζί μας εδώ...

Alien Neil Blomkamp 607

O Νιλ Μπλόμκαμπ στη φάρσα (;) της χρονιάς! Χωρίς περισσότερες εξηγήσεις ο σκηνοθέτης Νιλ Μπλόμκαμπ, γνωστός για το «District 9» και το «Elysium» δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες και σχέδια για μια ταινία της σειράς «Alien» που «ετοιμάζει». Μόνο που πρόκειται για wishful thinking, φάρσα, ή... (ποιος ξέρει;) και τρόπο του σκηνοθέτη να προκαλέσει τα στούντιο και να το κάνει πραγματικότητα. Δείτε τα tweets με τα προσχέδια του εδώ.

Kevin Spacey Billy Joel 3

Kevin Spacey Billy Joel 1

O Κέβιν Σπέισι τιμά τον Μπίλι Τζόελ τραγουδώντας το «Piano Man» O Kέβιν Σπέισι μεγάλωσε ακούγοντας και λατρεύοντας τον Μπίλι Τζόελ - οπότε, όταν του ζητήθηκε να παραστεί για να τον τιμήσει ως ένας από τους σημερινούς φίλους του, έβαλε τα δυνατά του. «Ηταν για μένα όνειρο ζωής να συνοδεύσω το είδωλό μου σ' αυτό το αγαπημένο τραγούδι. Μπορώ να το σβήσω από τη λίστα των τρελών μου ονείρων» δήλωσε ο Σπέισι. «Το πήρα τόσο σοβαρά, ώστε έκατσα και έμαθα φυσαρμόνικα - μόνο για αυτό!» Δείτε τον, είναι καλός!

Mike Leigh Tarantino  607

Ο Μάικ Λι αποκαλεί τον Κουέντιν Ταραντίνο ανόητο και... μαλάκα; Ο σκηνοθέτης του «Mr. Turner» δεν μάσησε ποτέ και μάλλον δεν σκοπεύει να αρχίσει τώρα να μασάει τα λόγια του. Το πιο πρόσφατο ακόμα «σκάνδαλο» που προκάλεσε ο Μάικ Λι ήταν όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Star» του ζητήθηκε να σχολιάσει αν η ψηφιακή επιλογή είναι «ο θάνατος του σινεμά» (όπως υποστηρίζει ο Ταραντίνο). «Μαλακίες. Αυτά είναι μαλακίες. Τι γελοία δήλωση!» Διαβάστε αναλυτικά τι είπε!

Roman Polanski 607

Απορρίφθηκε η αίτηση του Ρόμαν Πολάνσκι να κλείσει μια για πάντα η υπόθεση που τον κρατά εξόριστο από τις ΗΠΑ εδώ και 37 χρόνια To 2015 δεν θα είναι η χρονιά που ο Πολάνσκι θα επιστρέψει στην Αμερική. Σε συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη που μας πέρασε στο Λος Αντζελες, ο Δικαστής Τζέιμς Ρ. Μπράντλιν απέρριψε αίτηση του δικηγόρου Αλαν Μ. Ντέρσχοβιτζ να κλείσει η υπόθεση που κρατά τον Ρόμαν Πολάνσκι φυγόδικο από το 1978, μετά τις κατηγορίες για βιασμό που του αποδόθηκαν το 1977. Διαβάστε αναλυτικά.