Buzz

Δείτε τον Κέβιν Σπέισι να τιμά τον Μπίλι Τζόελ τραγουδώντας το «Piano Man»

στα 10

O Kέβιν Σπέισι αποκάλυψε άλλο ένα ταλέντο του, πέρα από την οσκαρική του αμερικανική ομορφιά και το σκοτεινό του ταλέντο στην πολιτική μηχανορραφία: μπορεί να τραγουδήσει και να παίξει φυσαρμόνικα.

Δείτε τον Κέβιν Σπέισι να τιμά τον Μπίλι Τζόελ τραγουδώντας το «Piano Man»

Ξέρουμε ότι ο Σπέισι μπορεί να τραγουδήσει - ποιος ξεχνά άλλωστε το ρομαντικό του flop για τη ζωή του Μπόμπι Ντάριν («Beyond the Sea»). Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι ο κάτοχος δύο βραβείων Οσκαρ και σήμερα πρωταγωνιστής μίας από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης, το «The House of Cards», είναι και ο ίδιος τρελός θαυμαστής ενός pop idol. Μεγάλωσε ακούγοντας και λατρεύοντας τον Μπίλι Τζόελ - οπότε, όταν του ζητήθηκε να παραστεί για να τον τιμήσει ως ένας από τους σημερινούς φίλους του, έβαλε τα δυνατά του. Ο Τζόελ βραβεύτηκε τον Νοέμβριο με το «The Library of Congress Gershwin Prize» κι αρκετοί καλλιτέχνες ανέβηκαν στην σκηνή για να ερμηνεύσουν τραγούδια τους. Προχθές, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, το PBS πρόβαλε αυτή την tribute συναυλία και έτσι έχουμε κι εμείς εικόνα (και, βασικά, ήχο) του Σπέισι ως... «Piano Man».

«Ηταν για μένα όνειρο ζωής να συνοδεύσω το είδωλό μου σ' αυτό το αγαπημένο τραγούδι. Μπορώ να το σβήσω από τη λίστα των τρελών μου ονείρων» δήλωσε ο Σπέισι. «Το πήρα τόσο σοβαρά, ώστε έκατσα και έμαθα φυσαρμόνικα - μόνο για αυτό!»

Kevin Spacey Billy Joel 1

Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται και η συνομιλία τους με τον Τζόελ όταν του παραδίδει την φυσαρμόνικά του: «Ξέρις να παίζεις;» τον πειράζει, ενώ ο Σπέισι γνωρίζοντας τόσο καλά να κρύβει το τρακ του απαντά «ε, είναι η βραδιά σου Μπίλι και θα αποδεχτώ την πρόκληση...»

Ο ίδιος ο Μπίλι Τζόελ ερμήνευσε 4 κομμάτια του στη συναυλία, ενώ ανάμεσα στους άλλους καλλιτέχνες που τον τίμησαν ήταν οι Τζον Μέλενγκαμπ (είπε ακουστικά το «Allentown»), Τζος Γκρόμπαν («She's Always a Woman»), Τόνι Μπένετ («New York State of Mind») ΛιΑν Ράιμς, Νάταλι Μέινς και Boyz II Men («The Longest Time»)

Kevin Spacey Billy Joel 2

«Ο Τζορτζ Γκέρσουιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες και η μουσική του είχε βαθιά επιρροή στην καριέρα μου» δήλωσε ο Τζόελ. «Οπότε ένα βραβείο που φέρει το όνομά του είναι για μένα μεγάλη τιμή και σημαντική στιγμή της ζωής μου». Αλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το βραβείο «The Library of Congress Gershwin Prize» είναι οι: Πολ Σάιμον, Πολ ΜακΚάρντνεϊ, Στίβι Γουόντερ, Μπερτ Μπάκαρα, Κάρλι Σάιμον.

Kevin Spacey Billy Joel 3

Απολαύστε τον Κέβιν Σπέισι να ξεκινά το «Piano Man» λοιπόν και να συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια με τη φυσαρμόνικά του. Για τους φανς και των δύο μία μικρή ειρωνική επισήμανση: όσο το μελαγχολικό τραγούδι περιγράφει μία βραδιά σε ένα μπαρ όπου ο πιανίστας είχε άλλα όνειρα κι ο μπάρμαν βαριέται, όμως και οι δύο είναι εκεί για να διασκεδάσουν τον κόσμο, υπάρχει ο στίχος «Now John at the bar is a friend of mine / He gets me my drinks for free / And he's quick with a joke or to light up your smoke / But there's someplace that he'd rather be / He says, "Bill, I believe this is killing me." / As the smile ran away from his face / "Well I'm sure that I could be a movie star / If I could get out of this place"..»

Κι όμως ο movie star πάνω στη σκηνή, τραγουδώντας, δε θα ήθελε να είναι σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ολοι έχουν (και) άλλα όνειρα τελικά - όσο ψηλά κι αν φτάσουν...

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: