Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


west side story 1961 main

West Side Story των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς

Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου. Το «Γουέστ Σάιντ Στόρι» αποτελεί μεταφορά του δραματικού ρομάντσου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50 μέσα από δύο αντίπαλες συμμορίες. Δύο συμμορίες νεαρών ατόμων της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μία προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης. Η συμμορία των Πορτορικανών Sharks έχει ως αρχηγό της τον Μπερνάρντο (Τζορτζ Τσακίρης) και εκείνη των Νεοϋορκέζων αγγλοσαξώνων Jets έχει ως αρχηγό της τον Ριφ (Ρας Τάμπλιν). Κάποια στιγμή η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία (Νάταλι Γουντ) καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο (Χοσέ Ντε Βέγκα), μέλος της συμμορίας του. Ένα βράδυ η Μαρία πηγαίνει σ’ έναν χορό και γνωρίζεται με τον Τόνι (Ρίτσαρντ Μπέιμερ), πρώην μέλος των Jets. Οι δύο νέοι ερωτεύονται, παρά το χάσμα που χωρίζει τους κόσμους τους, βλέπονται κρυφά και αποφασίζουν να κλεφτούν, προκειμένου να παντρευτούν. Παράλληλα, οι δύο αντίπαλες συμμορίες αποφασίζουν να επιλύσουν τις διαφορές τους μια και καλή και δίνουν νυχτερινό ραντεβού σε μια υπόγεια διάβαση κάτω από τη λεωφόρο, προκειμένου να αναμετρηθούν. Η Μαρία παρακαλεί τον Τόνι να συμμετάσχει στην αναμέτρηση, ώστε να προσπαθήσει να αποτρέψει τη βία. Ο Τόνι όμως, δεν καταφέρνει να αποτρέψει τη συμπλοκή και ο Μπερνάρντο σκοτώνει τον Ριφ, που είναι ο καλύτερός του φίλος κι έπειτα ο νεαρός σκοτώνει τον Μπερνάρντο. Ο Κίνο πληροφορείται για τη σχέση της Μαρίας με τον Τόνι και ορκίζεται εκδίκηση. Ψάχνει λοιπόν τον Τόνι για να τον σκοτώσει. Η τραγωδία χτυπάει το ζευγάρι των ερωτευμένων νέων, το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα ώστε να αποφύγει τη θανάσιμη έκβαση του τέλους.

Εξαιρετικές ερμηνείες, ριζοσπαστικές για την εποχή τους χορογραφίες, μια τολμηρή σκηνοθεσία και μερικά κλασικά πλέον τραγούδια («America», «Maria», «Tonight», «I Feel Pretty»), συνθέτουν αναμφίβολα μία από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών που έγινε φέτος (αριστουργηματικό) ριμέικ από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Μετέωρο και Σκιά 607

Μετέωρο και Σκιά του Τάκη Σπετσιώτη

Η άνοδος και η πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Η εμβληματική ταινία του Τάκη Σπετσιώτη από το 1985 για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας, δοσμένη με μοντέρνο, διαχρονικό, βαθιά ποιητικό κι όμως απόλυτα σωματικό, απελευθερωτικό, βαθιά ρομαντικό τρόπο. Στον ρόλο του ποιητή ο Τάκης Μόσχος σε μια από τις ωραιότερες ερμηνείες του ελληνικού σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μετέωρο και Σκιά».

Η ταινία προβάλλεται σε streaming μέχρι τις 16 Ιανουαρίου στο ERTFlix

The Assassination of Gianni Versace 607

Αmerican Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Βρισκόμαστε στον Μάιο του 1997 και η σύζυγος του πάμπλουτου κτηματομεσίτη Λι Μίγκλιν έχει μόλις ανακαλύψει το πτώμα του στο γκαράζ του σπιτιού τους. Για την καλή κοινωνία του Σικάγο, η Μέριλιν και ο Λι Μίγκλιν είναι το τέλειο ζευγάρι. Στην πραγματικότητα, η Μέριλιν γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τις ερωτικές προτιμήσεις του συζύγου της, τις οποίες προσπαθούν και οι δύο να κρατήσουν κρυφές. Το μοιραίο λάθος του Λι είναι ότι εμπιστεύεται τον Άντριου Κουνάναν για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αρχίζει να τον ερωτεύεται και τον βάζει ακόμα και στο σπίτι του χωρίς να ξέρει σχεδόν τίποτα γι' αυτόν. Μετά την τραγική κατάληξη του Λι, η σύζυγός του κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθούν ούτε οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του ούτε η κρυφή του πλευρά. Κι έτσι, όταν ο Άντριου Κουνάναν γίνεται βασικός ύποπτος δολοφονίας, η Μέριλιν ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει και ότι ο φόνος του συζύγου της ήταν απλώς μια ληστεία που πήγε στραβά

Η αριστουργηματική σειρά του Ράιαν Μέρφι. Γραμμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον νοβελίστα Τομ Ρομπ Σμιθ (του οποίου το προηγούμενο τηλεοπτικό credit είναι η βρετανική μίνι σειρά «London Spy») και βασισμένη στο ερευνητικό βιβλίο της Μορίν Ορτ του Vanity Fair, η σειρά 9 επεισοδίων χρησιμοποιεί τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον φόνο του ως αφορμή, ως clickbait τίτλο, ως περιτύλιγμα (ως brand!) για να ακολουθήσει στην πραγματικότητα την αντίστροφη διαδρομή του δολοφόνου του, πίσω από την κόλαση από την οποία ήρθε. Κάθε επόμενο επεισόδιο διαδραματίζεται χρονικά όλο και πιο πίσω στο χρόνο, με τον σεναριογράφο να ξεφλουδίζει τα επίπεδα της περσόνας του Κουνάναν για να φτάσει τελικά στο κενό- σε έναν άψυχο καθρέφτη που αντικατοπτρίζει την λυσσαλέα δίψα της Αμερικής όχι ακριβώς για δόξα, ταλέντο, πλούτη, αλλά για την επίφαση όλων αυτών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Αmerican Crime Story: The Assassination of Gianni Versace».

Η μίνι-σειρά προβάλλεται καθημερινά μετά τις 12 στον ΣΚΑΪ

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2

Η Επιστροφή (The Revenant), του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Σινεμά με τόλμη και όραμα με ποιήση και βία. Οχι δίχως ατέλειες, μα που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να του υποκλιθείς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

shrunk the kids 607

Αγάπη Μου, Συρρίκνωσα Τα Παιδιά (Honey, I Shrunk The Kids) του Τζο Τζόνστον

Ο Γουέιν Ζαλίνσκι είναι ένας εκκεντρικός «τρελός επιστήμονας», αφοσιωμένος στα ηλεκτρομαγνητικά πειράματά του. Στόχος του, που φυσικά δεν αποκαλύπτει σε κανέναν, είναι να επινοήσει μια μηχανή, που θα συρρικνώνει αντικείμενα στη μικρότερη δυνατή διάσταση. Το όνειρό του παίρνει σύντομα σάρκα και οστά. Όμως, τη στιγμή που η κατασκευή του μπαίνει σε λειτουργία, διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει να προειδοποιήσει τα δύο παιδιά του και τους φίλους τους να προσέχουν. Τώρα όμως είναι αργά, αφού τα τέσσερα παιδιά θα βρεθούν στο λάθος χώρο τη λάθος στιγμή με αποτέλεσμα να πάρουν τις διαστάσεις... εντόμων. Ο Γουέιν καλείται τώρα να τους επαναφέρει άμεσα στις κανονικές τους διαστάσεις, προτού η ζωή τους κινδυνέψει σοβαρά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είχε προβλέψει τον τρόπο για κάτι τέτοιο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον Alpha

Meet Joe Black

Συνάντησε Τον Τζο Μπλακ (Meet Joe Black) του Μάρτιν Μπρεστ

Ο Γουίλιαμ Πάρις ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος άνδρας, είναι ιδρυτής και επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής ΜΜΕ. Ζει μαζί με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, την Άλισον και τη Σούζαν. Ξαφνικά, μια νύχτα ο Γουίλιαμ παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Τζο Μπλακ, ενός μυστηριώδους ξένου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο ζωής, ο Γουίλιαμ συμφωνεί να ξεναγήσει τον Τζο στην ανθρώπινη πραγματικότητα. Όμως, πολύ γρήγορα θα μετανιώσει για την επιλογή του, όταν ανακαλύψει ότι ο Τζο ερωτεύτηκε την όμορφη κόρη του, τη Σούζαν.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

λάουρα ντουράντ 607

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα

Ο Αντώνης και ο Χρήστος είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Ανεργοι, ζουν από μικροδουλειές που κάνουν και το επίδομα ανεργίας του Χρήστου και περνούν τις ώρες τους βλέποντας cult ταινίες, αναμοχλεύοντας το εφηβικό παρελθόν τους. Εξαντλημένοι από μια πραγματικότητα που για τον Αντώνη σημαίνει ότι πρέπει να εξηγεί στο γιο του τι σημαίνει «παράσιτο» επειδή ο μικρός άκουσε να χαρακτηρίζουν έτσι τον μπαμπά του και για τον Χρήστο να περιμένει τα νέα ενός τρομακτικού υπέρηχου, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς αναζήτησή της Λώρα Ντουράντ, μιας πορνοστάρ που και οι δύο είχαν ερωτευτεί πλατωνικά όταν ήταν πιο νέοι και η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι απέγινε.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα μετά το «Runaway Day», μια μικρή Οδύσσεια με μεγάλη καρδιά, ένα χειροποίητο, ελεύθερο σινεμά που κάνει τις ατέλειες του όπλα και το μικρό του budget ένα φόρο τιμής στην ίδια τη μαγεία του σινεμά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τάλιν, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

zack snyder justice league 607

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Justice League», ο Ζακ Σνάιντερ παραδίδει τη δική του (αρχική) εκδοχή για την ταινία που ενώνει τους υπερήρωες της DC. Επικό, συγκινητικό, ημιτελές, άξιο να δημιουργήσει συζητήσεις. Καλύτερο από την ταινία του Τζος Γουίντον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.00 στο Nova Cinema 2

The Unforgivable

Ασυγχώρητη (The Unforgivable) της Νόρα Φιγκσάιντ

Μια γυναίκα που καταδικάστηκε για φόνο βγαίνει απ' τη φυλακή σε μια κοινωνία που δεν τη συγχωρεί και ψάχνει τη μικρή αδελφή της που αναγκάστηκε κάποτε να εγκαταλείψει. H νέα τεράστια επιτυχία της Σάντρα Μπούλοκ που την ανέβασε ξανά στην κορυφή των πιο δημοφιλών ταινιών του Netflix, εδώ στη κινηματογραφική διασκευή της ομότιτλης βρετανικής μίνι-σειράς του 2009. Μαζί της πρωταγωνιστούν ακόμη ο Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο, ο Τζο Μπέρνταλ και η Βαϊόλα Ντέβις.

H ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix

Caos Calmo

Ηρεμο Χάος του Αντονέλο Γκριμάλντι (2008)

Η Λάρα, σύντροφος του Πιέτρο Παλαντίνι, φεύγει ξαφνικά από τη ζωή μια καλοκαιρινή μέρα την ώρα που ο άνδρας της προσπαθεί να σώσει μια άγνωστη γυναίκα που πνίγεται στη θάλασσα. Μια παράλογη σύμπτωση που ο Πιέτρο δεν μπορεί να εξηγήσει στην Κλάουντια, την δεκάχρονη κόρη του. Ο Πιέτρο την πάει στο σχολείο την πρώτη μέρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αποφασίζει να την περιμένει μέχρι να βγει από το σχολείο. Το ίδιο κάνει την επόμενη μέρα και την παρεπόμενη. Η πράξη της αναμονής γίνεται το καταφύγιό του. Ο Πιέτρο περιμένει να έρθει ο πόνος, όμως μετά το ήρεμο χάος αρχίζει η εποχή της επαγρύπνησης. Από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Σάντρο Βερονέζι. 

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.

Being the Ricardos

Being the Ricardos του Ααρον Σόρκιν

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, από το διάβασμα του σεναρίου της εβδομάδας τη Δευτέρα μέχρι το γύρισμα μπροστά σε ζωντανό κοινό την Παρασκευή, η Λουσίλ Μπολ και ο Ντέζι Αρνάζ, πρωταγωνιστες του «I Love Lucy» και το πιο αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής τη δεκαετία του 50, αντιμετωπίζουν μια από τις πιο δύσκολες επαγγελματικές και προσωπικές κρίσεις της καριέρας και της ζωής τους.

Ο Ααρον Σόρκιν αφιερώνει στις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, στους ρόλους που παίζουμε και αυτούς που μας επιβάλλουν, ισόποσα στο ταλέντο της Λουσίλ Μπολ και αυτό της Νικόλ Κίντμαν, με την πιο φιλόδοξη, ατελή, συναρπαστική από την αρχή μέχρι το τέλος ταινία της καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται σε streaming στο Amazon Prime


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς