Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Great Wall 607 1

Το Σινικό Τείχος (The Great Wall) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία συναντά δυο μισθοφόρους, τον Γουίλιαμ του Ματ Ντέιμον και τον Τοβάρ του Πέντρο Πασκάλ, καθώς, γύρω στο 1.000 μ.Χ., φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν' αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια - και τώρα είναι η στιγμή - το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ' αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

Το αγγλόφωνο (πρώτο στην καριέρα του) έπος του Ζανγκ Γιμού, μια ταινία που φιλοδοξεί να υψώσει ανάστημα σε δράση και περιπέτεια ίση με το Σινικό Τείχος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

Anon 607

Το Τέλος της Ανωνυμίας (Anon) του Αντριου Νίκολ

Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρά του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Σαν ένα διευρυμένο αυτοτελές επεισόδιο του «Black Mirror», χωρίς όμως το συμπαγές εκείνο σενάριο που θα δικαίωνε τις ιδέες και τα άγχη του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Σκάι

woman in black 2 607

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Αγγελος του Θανάτου (The Woman in Black 2: Angel of Death) του Τομ Χάρπερ

Κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα. Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

Ιδιο στοιχειωμένο σπίτι, ίδιο ύφος, άλλη εποχή, άλλη ιστορία, όχι κάτι πολύ διαφορετικό... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

lacci 607

Τα Κορδόνια (Lacci) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Ο υπόκωφος θόρυβος που κάνει ένας γάμος όταν σπάει…

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε, το φιλμ του Ντανιέλε Λουκέτι για την ανατομία ενός γάμου που άνοιξε το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Mudbound 607

Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή (Mudbound) της Ντι Ρις

Η οικογένεια Μακ Άλαν έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο Δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Χένρι ΜακΆλαν (Τζέισον Κλαρκ), η γυναίκα του Λόρα (Κάρει Μάλιγκαν) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εν τω μεταξύ, ο Χαπ και η Φλόρενς Τζάκσον (Ρομπ Μόργκαν, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους, μικρό όνειρο, παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Τζέιμι Μακ Άλαν (Γκάρετ Χέντλουντ) και του Ρονσέλ Τζάκσον (Τζέισον Μίτσελ), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Το φιλμ της Ντι Ρις που κέρδισε 4 υποψηφιότητες για Οσκαρ ανάμεσα τους μια διπλή (Β' Γυναικείου Ρόλου και Τραγουδιού) για την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και την ιστορική πρώτη υποψηφιότητα γυναίκας διευθύντριας φωτογραφίας για την Ρέιτσελ Μόρισον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

promising young woman main

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman) της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάσι (Κάρεϊ Μάλιγκαν) κοντεύει τα 30. Πρώην φοιτήτρια ιατρικής, εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν από μια δεκαετία και μετακόμισε πίσω στο πατρικό της. Τα πρωινά δουλεύει ανόρεχτα σε τοπικό καφέ. Τα βράδια όμως έχει αποστολή: προσποιείται την μεθυσμένη, μόνη γυναίκα στα μπαρ κι ακολουθεί τα αρσενικά που την ψαρεύουν ημιλιπόθυμη στο σπίτι και το κρεβάτι τους. Τη στιγμή όμως που εκείνοι κάνουν το ένα παραπάνω βήμα, η νηφάλια Κάσι σηκώνεται, παγώνει το ηχόχρωμα στη φωνή της και παγώνει και το αίμα τους με ένα μάθημα στην συναίνεση που τους μένει αξέχαστο. Οταν επιστρέφει σπίτι, ξεβάφει το προκλητικό μακιγιάζ της, κοιτά με κυνισμό τον εαυτό της στον καθρέφτη και βαθύ πόνο τη φωτογραφία της Νίνα στον τοίχο. Τι είχε συμβεί στη φίλη της στο δεύτερο έτος των σπουδών τους; Τι πυροδοτεί την εκδικητική συμπεριφορά της; Ποιο τραύμα τερμάτισε το μέλλον δύο, κάποτε, πολλά υποσχόμενων γυναικών;

Δικαιωματικό Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Εμεραλντ Φένελ - μίας πολλά υποσχόμενης νέας γυναίκας σκηνοθέτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς