Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


cape fear

Το Ακρωτήρι Του Φόβου (Cape Fear) του Μάρτιν Σκορσέζε

Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι (Ρόμπερτ ντε Νίρο) βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν (Νικ Νόλτε), γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα. Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1.

ema main

Εμα (Ema) του Πάμπλο Λαραΐν

Επειτα από ένα σοκαριστικό περιστατικό που συγκλόνισε την οικογένεια και τον γάμο της, μια ταλαντούχα χορεύτρια αποφασίζει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, αδιαφορώντας εντελώς για τις συνέπειες των παράτολμων επιλογών της. Η νέα ταινία του Χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν θα διχάσει ως μια φορμαλιστική άσκηση ύφους που δεν έχει να πει τίποτα ουσιαστικό ή ως μια προκλητική ανατομία της χώρας του, αυτή τη φορά σε ένα αβέβαιο κι εμπρηστικό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, παρόν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.05 στο Cosmote Cinema 2.

Richard Jewell

Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell) του Κλιντ Ιστγουντ

Βασισμένη στο άρθρο «American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell» της Μαρί Μπρένερ που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair (σε δικό της άρθρο βασίστηκε και το «Insider» του Μάικλ Μαν), η «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» αφηγείται την τραγική αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Τζούελ, ενός υπεύθυνου ασφαλείας στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην αμερικανική πόλη το 1996. Ο Τζούελ, που το όνειρό του από παιδί και η σχεδόν παθολογική εμμονή του όταν έγινε ενήλικος ήταν να γίνει αστυνομικός, έγινε ο ήρωας της ημέρας όταν σε μια από τις περιπολίες του, ανακάλυψε ένα σακίδιο με εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Ολυμπιακό Πάρκο, η οποία κόστισε σε 1 ανθρώπινη ζωή και παραπάνω από 100 τραυματίες. Η απότομη εκτίναξη της φήμης του όμως ως τοπικού, αλλά και αναπάντεχου εθνικού ήρωα, θα σταματούσε απότομα τρεις μέρες αργότερα, όταν το FBI θεώρησε πως το προφίλ του, «λευκός άντρας που θέλει διακαώς να γίνει αστυνομικός», τον μετατρέπει στο νούμερο ένα ύποπτο για την τρομοκρατική ενέργεια.

Η καλύτερη από τις τελευταίες ταινίες του Κλιντ Ιστγουντ, ένα συναρπαστικό old school αστυνομικό θρίλερ και μαζί μια ανατριχιαστικά επίκαιρη πολιτική δήλωση για όσα (λίγα) χωρίζουν έναν ήρωα από έναν τρομοκράτη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.45 στο Nova Cinema 2.

the county 2

Η Λευκή Επανάσταση (The County) του Γκριμούρ Χακόναρσον

Η Ινγκα είναι συνηθισμένη να δουλεύει τη φάρμα της με τον άντρα της, τον Ρέινιρ, με τόσο κόπο και φόρτο που, αγαπημένοι μεν, δεν προλαβαίνουν καν να μιλήσουν μεταξύ τους, μένει μετέωρη όταν ο Ρέινιρ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Η Ινγκα ξέρει ότι θα τη φροντίσει το Σωματείο των τοπικών κτηνοτρόφων, εκείνο στο οποίο ανήκουν εδώ και χρόνια, που έχει δικαίωμα στην αποκλειστική διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και αποκλειστικά εκείνο τους παρέχει υλικά και μηχανήματα, σε τιμές πολύ υψηλότερες απ' ό,τι θα έβρισκαν στο μακρινό Ρέικιαβικ. Οταν, ωστόσο, η Ινγκα αρχίζει να καταλαβαίνει με τι αντίτιμο προσφέρεται αυτή η βοήθεια, ξεκινά, μόνη γελαδάρισσα εναντίον όλων και με όπλο της το facebook (αλλά και μια καραμπίνα), να πολεμήσει εναντίον του Σωματείου και να διεκδικήσει τα δικαιώματα τα δικά της και της κοινότητας.

Ο πολυβραβευμένος Γκριμούρ Χακόναρσον που 6 χρόνια πριν μάς εντυπωσίασε με το «Δεσμοί Αίματος» («Rams», 2015), επιστρέφει με μια ακόμη ειλικρινή, ανθρώπινη ταινία τοποθετημένη στην επαρχία της Iσλανδίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

«Η Λευκή Επανάσταση» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα σε streaming και είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa στο Viva.gr.

Fanny and Alexander

Φάννυ και Αλέξανδρος (Fanny och Alexander) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρόκειται για την ιστορία των Εκνταλ, μιας εκτεταμένης φαμίλιας αστών στην Ουψάλα κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα, μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες πρωτίστως των ομότιτλων παιδιών. Αδέλφια ανήλικα, η Φάννυ και ο Αλέξανδρος χαίρονται τις διηγήσεις και τα θεάματα που έχει να τους προσφέρει η καλλιτεχνικής καταγωγής οικογένειά τους, ανατρέφονται με τα φώτα που τους δίνουν τα μέλη της -ο πατέρας και η γιαγιά τους, φημισμένοι ηθοποιοί και οι δυο, η αφοσιωμένη μητέρα τους, οι ελαφρώς εκκεντρικοί θείοι. Όμως ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα στη διάρκεια μιας πρόβας, και η ακόλουθη απόφαση της χηρεμένης μητέρας να παντρευτεί έναν συντηρητικό πάστορα, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους.

Ο Μπέργκμαν αφήνει το φως να σαρώσει τα ζοφερά άγχη που ανέκαθεν τον κατέτρυχαν σε ένα έργο ζωής που τιμήθηκε με τέσσερα Οσκαρ - Ξενόγλωσσης Ταινίας, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

the swallows of kabul 607

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (Swallows of Kabul) των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ-Μεβεγιέκ

Τέλη δεκαετίας του 90, Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η κυριαρχία των Ταλιμπάν έχει ισοπεδώσει την πόλη - κυριολεκτικά και ηθικά. Το πανεπιστήμιο έχει βομβαρδιστεί, οι βιβλιοθήκες καταστραφεί, η μουσική και οι τέχνες απαγορευτεί. Οι γυναίκες υποχρεώνονται να φορούν μπούρκα και να μένουν σπίτι, ή, αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να συνοδεύονται από τον άντρα-κηδεμόνα τους. Οι γυναίκες, ως σώμα και πνεύμα, έχουν «εξαφανιστεί». Το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι η βία. Χειροποίητο 2D animation με σημαντικό πολιτικό σχόλιο, που μπορεί να μην ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ, αλλά συγκινεί και προβληματίζει. Επίσημη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.