Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the mule 607

«Το Βαποράκι» («The Mule») του Κλιντ Ιστγουντ

O Eρλ Στόουν είναι ένας 76χρονος ανθοκόμος, τόσο ερωτευμένος με τα λουλούδια και τα ταξίδια της δουλειάς του, που συνεχώς παραμελεί την οικογένειά του. Σε μία τελετή βράβευσής του, ξεχνιέται ανάμεσα στα πειράγματα και τα κεράσματα της αντροπαρέας των συναδέλφων του που ξεχνά ακόμα και το γάμο της κόρης του - κάτι που δε θα του συγχωρέσει ποτέ, ούτε εκείνη, ούτε η πρώην γυναίκα του, ούτε η εγγονή του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η οικονομική κρίση χτυπά και τη δική του πόρτα: χάνει το σπίτι του, χάνει τα θερμοκήπιά του, χάνει τα πάντα. Ξαφνικά, όλη του η ζωή χωρά σε χαρτόκουτες στην καρότσα του φορτηγού του. Ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα αληθινή ιστορία, χρησιμοποιώντας την ως ευρύτερο πολιτικό σχόλιο για τη χαμένη, πάλαι ποτέ ένδοξη Αμερική. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.00

L amant double 607

«Ο Διπλός Εραστής» («Amant double») του Φρανσουά Οζόν

Η Κλοέ, πρώην μοντέλο και νυν part-time φύλακας σε μουσείο σύγχρονης τέχνης, πάσχει από συχνούς πόνους στην κοιλιά, γεγονός που την καθιστά ψυχολογικά ευάλωτη στις καταθλιπτικές μεταπτώσεις αυτής της ασθένειας. Με τις επισκέψεις στον γιατρό να μην αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο για την κατάστασή της πέρα από άγχος, η Κλοέ θα δοκιμάσει τον ψυχίατρο ως ύστατη λύση, πιθανολογώντας ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε κάτι το ψυχοσωματικό. Όταν γνωρίσει από κοντά τον γοητευτικό Πολ, ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος και για τους δύο, παρά την απαγορευτική φύση μιας σχέσης ανάμεσα σε έναν θεραπευτή και τον ασθενή του. Το επόμενο διάστημα βρίσκει το ζευγάρι να μετακομίζει μαζί, την ίδια στιγμή που η υγεία της Κλοέ μοιάζει να βελτιώνεται διαρκώς. Την επίπλαστη αυτή ευτυχία θα αρχίσουν να διασαλεύουν οι ξαφνικές υποψίες της Κλοέ για την πραγματική ταυτότητα του εραστή της, καθώς μοιάζει πεπεισμένη ότι ο Πολ δεν είναι αυτός που της παρουσιάστηκε εξαρχής. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτός. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 22.00

favourite 607

« Η Ευνοούμενη» («The Favourite») του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας;

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Συμφωνεί και η Ακαδημία: 10 οσκαρικές υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες αυτή για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 23.45

Comrade Drakulitch

«Σύντροφος Δράκουλιτς» («Comrade Drakulitch», 2019) του Μαρκ Μπότζαρ

Ουγγαρία, δεκαετία του ’70. Η Κομμουνιστική Κυβέρνηση έχει σαφές εντολές από την Ηγεσία: τα έχουν κατακτήσει όλα εκτός από την αιώνια ζωή. Πώς θα καταφέρουν να την επιβάλλουν; Γνωρίστε τον Σύντροφο Φαμπιάν, ήρωα της επανάστασης στην Κούβα, ο οποίος επιστρέφει στην Ουγγαρία γιατί διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του αδελφού έθνους του Βιετνάμ. Μόνο που η σχέση του με το αίμα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Και τον κρατά νέο και ρωμαλέο. Ενα νεαρό ζευγάρι εκπαιδευμένων κατασκόπων, η ανικανοποίητη Μαρία κι ο δυνατός αλλά αφελής Λέσι, θα επιστρατευτούν από το Κόμμα για να ανακαλύψουν αν ο Φαμπιάν είναι αυτό που υποπτεύονται: βαμπίρ - οπότε μπορεί να αποτελέσει και το κλειδί της αιωνιότητας.

Σουρεαλιστική κωμωδία και τολμηρή σάτιρα που χρησιμοποιεί το σινεμά είδους για να μιλήσει για τα βαμπίρ της πολιτικής που μάς έχουν πιει το αίμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo.

Κτήνος 607

«Κτήνος» (Beast, 2017) του Μάικλ Πιρς

Κι αν τώρα, λόγω «Wild Rose», ανακαλύπτετε τη συγκλονιστική νέα πρωταγωνίστρια Τζέσι Μπάκλεϊ, σας έχουμε περισσότερες προτάσεις.

Είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και το ξέρει. Η Μολ δεν μοιάζει σε τίποτα με τον φιλόδοξο αδελφό της και την καθωσπρέπει παντρεμένη αδελφή της. Εκείνη είναι ο πονοκέφαλος που σκοτεινιάζει το βλέμμα της αστής μητέρας τους, η οποία την απορρίπτει με κάθε ευκαιρία. Οπως τη μέρα του πάρτι των γενεθλίων της, όπου θα έπρεπε όλοι οι προβολείς να είναι πάνω της. Οταν όμως η αδελφή της χαμογελά αυτάρασκα και ανακοινώνει σε φίλους και συγγενείς ότι περιμένει δίδυμα, σαμπάνιες έρχονται και η Μολ φεύγει - το σκάει από το ίδιο της το πάρτι. Καταλήγει σε τοπικό κλαμπ, όπου χορεύει μεθυσμένη μέχρι το πρωί και φεύγει απερίσκεπτα με νεαρό που στα χωράφια επιχειρεί να τη βιάσει. Μόνο που εκεί πετυχαίνουν τον Πασκάλ, έναν τυχοδιώκτη ταξιδιώτη που έχει φτάσει στον τόπο τους κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα και μεγάλες "αποσκευές": έχει κατηγορηθεί για βιοπραγία στο παρελθόν απέναντι σε συμμαθήτριά του κι αυτό τον κάνει τον νούμερο ένα ύποπτο των εξαφανίσεων νεαρών κοριτσιών της περιοχής. Ενα κτήνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους, βιάζει και σκοτώνει τις κόρες τους. Οσο η οικογένεια, οι φίλοι και η τοπική κοινωνία στρέφονται εναντίον της, όσο η αστυνομία προσπαθεί να του χρεώσει τα εγκλήματα, τόσο πιο πεισμωμένα η Μολ ερωτεύεται τον ξένο και στέκεται δίπλα του.

Με αυτή την ταινία μάς πρωτοσυστήθηκε η Τζέσι Μπάκλεϊ (φετινή πρωταγωνίστρια του Τσάρλι Κάουφμαν στο «I'm Thinking of Ending Things») και μάς άφησε άφωνους με μια εκρηκτική, σωματική, εκφραστική, τολμηρή ερμηνεία. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Κτήνος» του Μάικλ Πιρς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX