Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Λούγκερ του Κώστα Χαραλάμπους

Ενας άντρας ξυπνά μετά από ένα ατύχημα που μπορεί να του έχει κοστίσει μια ζωή σε αναπηρικό καροτσάκι. Από το δωμάτιο του νοσοκομείου ενώνει με τη μνήμη του τα γεγονότα που τον οδήγησαν εκεί, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία μετά την Κατοχή στην Κρήτη μέχρι το θάνατο του πατέρα του και το στενό δεσμό που θα τον δέσει για πάντα με τον θείο του, έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που θα συγκεντρώσει γύρω του όλην την οικογένεια, θα γίνει πανίσχυρος στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ παίζοντας με «όλους» τους όρους του παιχνιδιού, πριν βρεθεί νομοτελειακά αντιμέτωπος με την πτώση του.

Φιλόδοξη αλλά σχεδον ολοκληρωτικά αποτυχημένη οικογενειακή saga από τον Κώστα Χαραλάμπους του «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

cape fear

Το Ακρωτήρι Του Φόβου (Cape Fear) του Μάρτιν Σκορσέζε

Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι (Ρόμπερτ ντε Νίρο) βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν (Νικ Νόλτε), γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα. Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

the theory of everything 607

Η Θεωρία των Πάντων (The Theory of Everything) του Τζέιμς Μαρς

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε κάποτε νεαρός φοιτητής στην Οξφόρδη - ζωηρός, ανέμελος, βαριεστημένος, αθλητικός, θρασύς - με ένα ασύλληπτο μυαλό και φυσικό ταλέντο στα μαθηματικά, με μία χαοτική αντίληψη της μικρής του καθημερινότητας. Δεν ήξερε ακριβώς τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, δεν ήξερε ακριβώς τι να πει στα κορίτσια στα πάρτι. Μέχρι που στα 21 του χρόνια συλλαμβάνει την ιδέα της πτυχιακής του εργασίας, μία φιλόδοξη μελέτη του χρόνου. Μέχρι που γνωρίζει την Τζέιν κι ο χρόνος για λίγα δευτερόλεπτα σταματά. Μέχρι που μία ιατρική διάγνωση του αποκαλύπτει ότι πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) κι ο χρόνος του τέλειωσε: μάξιμουμ 24 μήνες ζωής ακόμα. Ομως με τη Τζέιν συνειδητά και δυναμικά στο πλευρό του, πείσμα, δύναμη κι αυτό το εκπληκτικό, τεράστιο μυαλό του, ο Χόκινγκ νίκησε τα προσωπικά του όρια κι έζησε για να αλλάξει κι αυτά της γενικής σχετικότητας, της βαρυτικής μοναδικότητας, της κβαντικής μηχανικής. Αυτή είναι μία ματιά στην ιστορία του διάσημου Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου, του ανθρώπου που καθηλώθηκε σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι, χάνοντας τον έλεγχο του σώματος και της ομιλίας, αλλά ποτέ τον ενθουσιασμό του για γνώση, την ευφυΐα και το χιούμορ του.

Υποψήφια για 5 Οσκαρ και με σίγουρο αυτό για τον πρωταγωνιστή της Εντι Ρεντμέϊν, η κινηματογραφική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ είναι μία ταινία φόρος τιμής στο μυαλό αλλά και το σώμα, την επιστήμη και την καρδιά, τις αποδεικτικές εξισώσεις και την ποίηση του χάους, το τώρα και το άπειρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

donnie brasco

Donnie Brasco του Μάικ Νιούελ

Ο Τζο Πιστόνε, είναι ένας πράκτορας του FBI που μπαίνει στους κόλπους της μαφίας σαν μέλος τους, αλλά με απώτερο σκοπό να παρακολουθεί τον Ντόνι Μπράσκο. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, επειδή σιγά σιγά ο Πιστόνε εμπλέκεται με τον Μπράσκο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αναπτύσσοντας μια φιλία υπό τις περίεργες αυτές συνθήκες. Αρχίζει να αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, όπως το να αποκαλύψει ή όχι πληροφορίες στο FBI, μη θέλοντας να προδώσει τον Μπράσκο. Στο μεταξύ, στους κόλπους της μαφίας αρχίζουν να υποψιάζονται ότι υπάρχει κάποια διαρροή και ο κλοιός στενεύει για τον Πιστόνε.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Mega

silence of the lambs 607

Η Σιωπή των Αμνών (Silence of the Lambs) του Τζόναθαν Ντέμι

Πόσα χρόνια έχετε να δείτε ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών; Μήπως... τριάντα; Η «Σιωπή των Αμνών», η Κλαρίς της Τζόντι Φόστερ, ο Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ κι εκείνο το ποτήρι κιάντι κλείνουν 3 δεκαετίες φέτος. Διαβάστε κι αυτό: Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών».

Ευκαιρία να θυμηθούμε πώς η νεόκοπη πράκτορας του FBI προσπαθεί να εντοπίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο με την επικίνδυνη, αμφιλεγόμενη, σαρωτική συμβολή ενός φυλακισμένου, εξαιρετικά πνευματώδους και χειριστικού, κανίβαλου.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στo Open

white noise

Λευκός Θόρυβος (White Noise) του Νόα Μπόμπακ

Συγχρόνως ξεκαρδιστικό και τρομακτικό, λυρικό και παράλογο, συνηθισμένο και αποκαλυπτικό, το White Noise δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να αντιμετωπίσει τις εγκόσμιες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, ενώ παλεύει με τα παγκόσμια μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας ευτυχίας σε ένα αβέβαιο κόσμο.

Η νέα ταινία του Νόα Μπόμπακ, μία τρυφερά κυνική, μετα-σάτιρα της ζωής, του θανάτου κι όλων των άλλων ανάμεσά τους, βασισμένη στο ομόττιλο μετα-μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Flee

Φυγή (Flee) του Γιόνας Πόερ Ρασμούσεν

Ο Αμίν (αυτό δεν είναι το αληθινό του όνομα) είναι φίλος του σκηνοθέτη και δέχτηκε να του αφηγηθεί την ιστορία του αλλά κρατώντας την ανωνυμία του, κάτι που συνέτεινε στην επιλογή του animation ως μέσο εικονογράφησής της. Μια επιλογή που λειτουργεί απόλυτα και συναρπαστικά, μεταμορφώνοντας μια ούτως ή άλλως έντονα προσωπική αφήγηση, σε κάτι που σε παρασύρει και σε εμπλέκει, δίνει στην ιστορία τον αντίκτυπο που της αξίζει και κυριολεκτικά χρωματίζει τις λέξεις του Αμίν με τη βαρύτητα που δικαιούνται.

Ενα συγκλονιστικό, αριστοτεχνικό, υπέροχο ντοκιμαντέρ. υποψήφιο για 3 Βραβεία Οσκαρ (Διεθνούς Ταινίας, Ντοκιμαντέρ & Αnimation) και για το βραβείο κοινού LUX. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.