Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ. της Εύας Στεφανή

Το πραγματικά τολμηρό, προκλητικό και, ναι, ερεθιστικό στο νέο ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή είναι οι στιγμές όπου στην κουζίνα του οίκου ανοχής που εργάζεται η Δήμητρα Κ. του τίτλου, η τηλεόραση παίζει ανοιχτή σκηνές από την πρόσφατη παραληρηματική πολιτική ιστορία αυτής της χώρας, καθώς η Δήμητρα - ημίγυμνη - παραγγέλνει φαγητό, μιλάει για τα ζώα της, τη μάνα της και άλλα καθημερινά «φλέγοντα» ζητήματα.

Οι οθόνες από τις κάμερες ασφαλείας στη σκάλα προδίδουν τους πελάτες που ανεβαίνουν για μια ερώτηση ή και κάτι περισσότερο, αγνοώντας - όπως κι εμείς - πόσο αυτό το «σπίτι» αναδίδει τη δική του θαλπωρή, αφηγούμενο μέσα σε ένα διάστημα μιας ολόκληρης δεκαετίας την ιστορία μιας γυναίκας, μιας πόλης και μιας χώρας πιο γλαφυρά από οποιαδήποτε άλλη «ταινία τεκμηρίωσης» των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε εδώ όσα είπε η Εύα Στεφανή στο Flix για τη διαδρομή που την έφερε να ακολουθεί τη θρυλική ιερόδουλη Δήμητρα Κανελλοπούλου, από το σπίτι της στον ιστορικό οικο ανοχής στην Αχαρνών και πάλι πίσω, σε ένα ντοκιμαντέρ που διαρκεί ήδη 12 χρόνια και συνεχίζεται...

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

Pleasantville

«Pleasantville» (1998) του Γκάρι Ρος

Φαντασία, συγκίνηση και καυστική κριτική απέναντι στο αμερικανό όνειρο και την καλά κρυμμένη υποκρισία της χώρας, λίγο πριν το νέο μιλένιουμ. Οι Τόμπι Μαγκουάιρ και Ριζ Γουίδερσπουν ερμηνεύουν δύο αδέλφια που παγιδεύονται στον ασπρόμαυρο τηλεοπτικό κόσμο μιας ηθοπλαστικής σαπουνόπερας του '50, με γονείς τους Τζόαν Αλεν και Γουίλιαμ Μέισι. Οι «εισβολείς», σταδιακά δίνουν χρώμα στο μαύρο/ασπρο, αποστειρωμένο, πουριτανικό σύμπαν.

Δείτε το trailer εδώ.

Προβάλλεται στις 12.15 στο Nova Life

Jaws movie

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία» (Jaws, 1975) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Είστε έτοιμοι να ξαναπάμε στα βαθιά; Ο φονικός «Bruce» καρχαρίας του Σπίλμπεργκ επιτίθεται στην κινηματογραφική παραλία της Amity, στις 4 Ιουλίου του 1975. Οπότε, ευκαιρία σήμερα, 46 χρόνια μετά, να το ξαναδούμε. Είχαμε γράψει στο Flix: «Το "Jaws" ήταν είναι και θα είναι μια ταινία για τους φοβίες που ακριβώς τη στιγμή που πιστεύεις ότι τις έχεις ξεπεράσει, επιτίθενται έτοιμες να ξεσκίσουν τις σάρκες σου. Ακόμη και όταν δεν βγαίνουν στην επιφάνεια για να δηλώσουν την παρουσία τους, βρίσκονται πάντα εκεί, στον ωκεανό της τακτοποιημένης ζωής σου έτοιμες να γεμίσουν με αίμα το γαλάζιο της πλαστής ευτυχίας σου. Ο μόνος τρόπος για να τις σκοτώσεις είναι να βγεις στα ανοιχτά, να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, αφήνοντας πίσω όλα τα παραμύθια με τα οποία μεγάλωσες, όλα τα κλισέ που σε κρατούσαν μέχρι σήμερα σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, έτοιμος να δεχθείς πως η ενηλικίωση μιας ολόκληρης γενιάς και μια ολόκληρης χώρας έρχεται μαζικά. Σαν τα πλήθη που θα τρέχουν πάντα για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη - και τα ίδια που γέμισαν τις αίθουσες ορίζοντας το πρώτο blockbuster στην ιστορία του σινεμά....» Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix

the nest 800 6

«Η Φωλιά» (The Nest, 2020) του Σον Ντάρκιν

Λονδίνο, δεκαετία 80. Η οικονομική ανάπτυξη προσελκύει νέους επιχειρηματίες, όπως τον Ρόρι, ο οποίος μετακομίζει από την Νέα Υόρκη με την οικογένειά του με φιλοδοξίες. Ομως η σύζυγός του η Αλιστον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές και τη νέα τους ζωή. Σταδιακά, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένα μυστικά και δύσκολες αλήθειες...

Μετά το «Martha Marcy May Marlene», ο Σον Ντάρκιν επιστρέφει με με ένα υποβλητικό απόλυτα σίγουρο για τον εαυτό του υπαρξιακό θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Κάρι Κουν. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

The Post

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (The Post, 2017) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων σχετικά με τον Πόλεμο στο Βιετνάμ. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ακτιβισμό υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Τραμπ και μια αφοπλιστική φεμινιστική διακήρυξη, όλα στη συσκευασία μιας συναρπαστικής, φτιαγμένης με ισόποση οργή και μαεστρία, ταινίας. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Προβάλλεται απόψε στις 20.05 στο Cosmote Cinema 2

Batman Begins

«Batman Begins» (2005) του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο πιτσιρικάς Μπρους Γουέιν γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του από έναν ληστή. Μεγαλώνοντας, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Εγκαταλείπει τη Gotham City, σκληραγωγείται και εκπαιδεύεται από μια ομάδα παρανόμων στα βουνά της Ασίας. Επιστρέφοντας, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα που έχει διαβρώσει την πόλη του. Θα το κάνει ανώνυμα, κρυμμένος πίσω από τη στολή της νυχτερίδας - ένα σύμβολο που θα προκαλεί το φόβο στο κακό και θα ισχυροποιεί τη δύναμη του καλού. Ετσι γεννιέται το alter-ego του, ο Batman.

Κάνοντας ίσως για πρώτη φορά μια comic book ταινία έχοντας στο μυαλό του πρωτίστως το ενήλικο κοινό, ο Κρίστοφερ Νόλαν άλλαξε με το «Batman Begins» το ίδιο το DNA των superhero films. Σκοτεινό, «αληθινό», βίαιο, συναισθηματικά επώδυνο, μακριά από την εφήμερη απόλαυση των παραφουσκωμένων από CGI ταινιών του είδους, αυτό το origin story έδωσε καινούρια πνοή στο saga του Batman κι υπήρξε αποκλειστικά υπεύθυνο για το look και το ύφος των περισσότερων ταινιών του είδους. Ομως ακόμη πιο ουσιαστικά, το «Batman Begins» δεν ήταν μια ταινία για υπερήρωες μα κυρίως για τους ανθρώπους κάτω από τις στολές τους, για τους δαίμονες που τους κατατρέχουν τις εσωτερικές τους μάχες και την ψυχολογική τους διαδρομή από το σκοτάδι στο φως και πάλι πίσω. Δομημένο ως ένα πλούσιο σε αναγνώσεις κινηματογραφικό και συναισθηματικό για θεατές με απαιτήσεις, κλεισμένο ερμητικά σε ένα θεαματικό action πακέτο με μαύρη - κατάμαυρη - κορδέλα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Προβάλλεται στις 17.15 στο STAR

wild pear tree 607

«Η Αγρια Αχλαδιά» (The Wild Pear Tree, 2018) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Ιντρις είναι ένας δάσκαλος που κάποτε έβλεπε την ζωή με διαφορετική ματιά μα που τώρα ξοδεύει τα λεφτά του στον τζόγο και τον ελεύθερο χρόνο του στο να σκάβει ένα πηγάδι στο χωράφι του ακόμη κι αν όλοι του λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρει νερό. Ο Σινάν, υποψήφιος δάσκαλος κι εκείνος, βλέπει στον πατέρα του τον άντρα που δεν θέλει να γίνει, αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που η μητέρα του του συγχωρεί σχεδόν τα πάντα, που εξακολουθεί να τον αγαπά. Η ορμή ή η θρασύτητα της νιότης είναι η κινητήρια δύναμή του και μαζί μια αδικαιολόγητη αίσθηση ότι είναι λίγο καλύτερος από όλους τους ανθρώπους γύρω του, από την κλειστή κοινωνία του χωριού του.

Το έπος του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, μια ιστορία για τη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του, σκιαγραφεί ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία και μαζί μια ματιά στην Τουρκία του σήμερα.

Διαθέσιμο για streaming στην πλατφόρμα του Cinobo

The Shape of Water main

«Η Μορφή του Νερού» (The Shape of Water, 2017) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Οταν η Ελάιζα, μία μουγκή καθαρίστρια, ανακαλύψει πως στην εγκατάσταση όπου εργάζεται έχει καταφθάσει αιχμάλωτο ένα μυστηριώδες πλάσμα το οποίο «στον Αμαζόνιο λατρεύεται ως Θεός», θα ξεκινήσει μαζί του απρόσμενα μία σχέση που δεν είναι απλά μια παραλλαγή πάνω στη διαχρονική παραβολή της Πεντάμορφης και του Τέρατος αλλά μια ουσιαστική ιστορία αγάπης, σε πλήρη αντιδιαστολή με το ψυχροπολεμικό κλίμα που χαρακτηρίζει το χωροχρονικό περιβάλλον της ταινίας.

Από το Χρυσό Λέοντα στη Βενετία του 2017, μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες και τα Οσκαρ, αυτός ήταν ο δικαιωματικός θρίαμβος του ανθρωπιστή παραμυθά του σινεμά, Γκιγιέρμα Ντελ Τόρο. Απολαύστε ένα παραμύθι μαγικού ρεαλισμού - μια ζεστή, ειλικρινή, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Διαθέσιμη για streaming στο Apple TV

Lost Flowers

Χαμένα λουλούδια (I Fiori Persi / Lost Flowers) του Φαμπρίτσιο Μαλτέζε

Μάρτιος 2020. Ο Φαμπρίτσιο, φωτογράφος και σκηνοθέτης που ζει στο Λουξεμβούργο, επιστρέφει στην οικογένειά του στην κεντρική Ιταλία όταν ο πατέρας του παθαίνει καρδιακή προσβολή. Είναι η αρχή της πανδημίας και η χώρα βρίσκεται σε λόκνταουν. Ένα προσωπικό ημερολόγιο και μια ωδή στην αγάπη ενός γιου προς τον πατέρα του υπό τις δυσκολότερες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Μια ιστορία ανθρώπινη και μύχια, που ξεδιπλώνεται στο πλαίσιο μιας συλλογικής τραγωδίας.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.