Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


δράμα

Ολα τα βραβεία του Φεστιβάλ Δράμας 2021

Ολες οι βραβευμένες ταινίες του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας, στα πέντε διαγωνιστικά τμήματα της διοργάωνσης συνεχίζουν τις online προβλές του μέχρι και σήμερα 26 Σεπτεμβρίου στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ Δράμας 2021.

The Eagle Huntress 607

Η Κυνηγός με τον Αετό (The Eagle Huntress) του Οτο Μπελ, 2017

Κάθε παράδοση χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια για να διαμορφωθεί και να παγιωθεί από γενιά σε γενιά, αλλά αρκεί μόνο μια θαρραλέα στιγμή για να σπάσει, σε πείσμα ακόμη και των πιο συντηρητικών και παραδόπιστων φωνών. Μια τέτοια παράδοση, το κυνήγι με τους αετούς, δημιουργήθηκε στη μακρινή κι αχανή στέπα της Μογγολίας, στην επιβλητική οροσειρά Αλτάι στο κέντρο της Ασίας, πριν από τουλάχιστον μια χιλιετία, από τους νομαδικούς λαούς της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τους χρυσαετούς για το κυνήγι των αλεπούδων και των άλλων ζώων προκειμένου να επιβιώσουν με το μαλλί και το κρέας τους που με το μαλλί και το κρέας τους από το δριμύ ψύχος.
Περισσότερο από μια απλή μέθοδος κυνηγιού όμως, η εκπαίδευση και η εκτροφή των αετών έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της νομαδικής ζωής στην περιοχή, ένα τελετουργικό έθιμο που πέρασε από γενιά σε γενιά με τους δικούς του απαρέγκλιτους κανόνες. Ο αετός μένει κοντά στον εκπαιδευτή του μόνο για επτά χρόνια και μετά αφήνεται ελέυθερος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης από τον άνθρωπο για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, ενώ το κυνήγι και η διδασκαλία των τεχνικών και των μυστικών του είναι μια αυστηρά αντρική υπόθεση που μεταλαμπαδεύεται από πατέρα σε γιο Ή μάλλον ήταν μια αυστηρά αντρική υπόθεση μέχρι τη στιγμή που η δεκατριάχρονη Αϊσολπάν απόφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει η πρώτη γυναίκα αετοκυνηγός,

To ντοκιμαντέρ του Οτο Μπελ που έφτασε κοντά στα Οσκαρ, έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αμερική και σύστησε στον κόσμο μια γυναίκα που άλλαξε τους κανονές... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Γυναίκα με τον Αετό».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 18.00.

Ιωάννης ο Βίαιος 607

Online Προβολές του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις

Στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος μπορείτε να δείτε δωρεάν πέντε υπέροχες ταινίες: «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύροου, τη «Διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, τον «Ιωάννη τον Βίαιο» της Τώνιας Μαρκετάκη, το «Κιέριον» του Δήμου Θέου και το ντοκιμαντέρ «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμο» του Ροβήρου Μανθούλη. Στην πλατφόρμα της Γαλλικής Ταινιοθήκης θα βρείτε επίσης δύο ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους: «Μιλώντας για τον κινηματογράφο, κεφάλαιο 21, Τα αντι-μαθήματα του Ανρί Λανγκλουά» του Χάρι Φίσμπαχ (1977) και το «Συνομιλία με τον Ανρί Λανγκλουά του Πιερ-Αντρέ Μπουτάνγκ (1975). Οι ταινίες προβάλλονται σε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

captain marvel main

Captain Marvel των Ανα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ

Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1990, το «Captain Marvel» ακολουθεί την Κάρολ Ντάνβερς, τη στιγμή που γίνεται μια από τις δυναμικές ηρωίδες του σύμπαντος, όταν ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανάμεσα σε μια διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δυο εξωγήινων φυλών.

H πρώτη σόλο ταινία υπερηρωίδας στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μοιάζει διαρκώς με τον πρόλογο μιας μεγαλύτερης και πιο ενδιαφέρουσας ιστορίας, αλλά παραμένει απαραίτητη και διασκεδαστική - όχι μόνο για τη μετά #metoo εποχή που την γέννησε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Captain Marvel».

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 21.30.

Περιπέτεια στο Αιγαίο

Περιπέτεια στο Αιγαίο του Τάβι Βάρτια

Κάνοντας τις οικογενειακές του διακοπές στο νησί της Κω, ο Τόνι θα γνωρίσει την Αντριάνα και μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και μια τρυφερή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Μόνο που τα δύο παιδιά - μαζί με τα ετεροθαλή αδέλφια του Τόνι, Αλέξι και Βέτι - θα μπλεχτούν άθελα τους σε ένα επικίνδυνο κυνήγι θησαυρού. Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Ελλάδα, οι σχέσεις των τριών αγοριών θα δυναμώσουν και το ειδύλλιο της Αντριάνας και του Τόνι θα αφήσει μια υπόσχεση για το μέλλον.

Οι ομορφιές της Ελλάδας - ευτυχώς σε μια διεθνή συμπαραγωγή που τις αξιοποιεί όσο «τουριστικά» επιβάλλει η εφηβική περιπέτεια που βρίσκεται στο κέντρο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Περιπέτεια στο Αιγαίο».

prisoners

Prisoners του Ντενί Βιλνέβ

Οταν χάνεται η εξάχρονη κόρη του μαζί με μια φίλη της, ο Κέλερ θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τον αστυνομικό Λόκι προκειμένου να βρει τα ίχνη της. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Τότε ο Κέλερ, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, και ενώ γύρω του όλα διαλύονται κάτω από το πένθος, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Στο αγγλόφωνο του ντεμπούτο, ο Καναδός Ντενι Βιλνέβ βυθίζεται στο σκοτάδι της αμερικανικής ενδοχώρας για να αφηγηθεί ένα αστυνομικό θρίλερ – σπουδή πάνω στην αγριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Και το κάνει εντυπωσιακά, αλλά όχι πάντα μέσα στο πλαίσιο των διαστάσεων που θέλει με αγωνία να του προσδώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο STAR.

Mamma Mia

Mamma Mia! Here We Go Again του Ολ Πάρκερ

Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη των τριών πατεράδων της Σόφι, η παρέα των Σαμ , Χάρι (Κόλιν Φερθ) και Μπιλ (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) επανενώνεται στο νησί, καθώς η κόρη τους ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο με το όνομα «kalokairi». Καθώς η μητέρα της έχει φύγει από τη ζωή, θα ζητήσει τη βοήθεια των πιστών φιλενάδων της και κάπως έτσι θα μάθει ακόμη περισσότερα μυστικά για το παρελθόν της μητέρας της και και για την ανεπανάληπτη γιαγιά της.

H συνέχεια του «Mamma Mia!» είναι ακόμα απολαυστικότερη, έχει και ΑΒΒΑ, έχει και Μέριλ και Σερ και «ελληνικό» καλοκαίρι, αλλά και χιούμορ, ανεμελιά και μεγάλη καρδιά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον ΑΝΤ1.

Let the corpses tan main 616

Ασε τα Πτώματα να Μαυρίσουν (Laissez Bronzer Les Cadavres) των Ελέν Κατέ και Μπρούνο Φορζανί, 2016

Ενα βουτηγμένο στο μεσογειακό γαλάζιο, άγριας ομορφιάς τοπίο. Μία συμμορία αδίστακτων εγκληματιών που αναζητούν καταφύγιο ύστερα από μία φονική ενέδρα. Μία ιδιότροπη γυναίκα και οι άντρες που προσπαθούν να δώσουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά της. Μια βίλα στη μέση των βράχων και όλα τα ερείπια που την περιβάλλουν. Ενας συγγραφέας και η απρόσκλητη εισβολή των οικογενειακών του εκκρεμοτήτων. Δύο αστυνομικοί που σπεύδουν στο καθήκον. Σφαίρες, αίμα, χρυσός και ήλιος. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, μια χρυσή Θεά που βασιλεύει στις φαντασιώσεις, σαγηνεύοντας και απορρίπτοντας τους ακολούθους της.

Η ταινία του διδύμου Ελέν Κατέ και Μπρούνο Φορζανί που εδραίωσε δύο νέες, αφάνταστα τολμηρές και σινεφίλ φωνές στο ευρωπαϊκό σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους στο αφιέρωμα του FestivalScope στο σύγχρονο βελγικό σινεμά.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.