Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


A Ciambra 607

Η Γειτονιά των Ανθρώπων (A Ciambra).του Τζόνας Καρπινιάνο

Ενας 14χρονος που μεγαλώνει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά στην Καλαβρία βιάζεται απεγνωσμένα να μεγαλώσει: πίνει, καπνίζει, κάνει παρέα με ντόπιους και Αφρικανούς μετανάστες, ακολουθώντας τον αδελφό του –τον οποίο έχει για πρότυπο– σε κάθε του κίνηση. Κάποια στιγμή, όμως, θ’ αναγκαστεί να αποδείξει αν όντως είναι έτοιμος να γίνει άνδρας.

Επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας το 2017, στα χνάρια του νεορεαλισμού που συγκίνησε τον Μάρτιν Σκορσέζε και ανέλαβε χρέη εκτελεστή παραγωγού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στη viva.gr.

The Founder 607

Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας (The Founder) του Τζον Λι Χάνκοκ

Η πραγματική ιστορία του Ρέι Κροκ, ενός πωλητή από το Ιλινόι της Αμερικής. Ο Κροκ γνώρισε τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, που είχαν ένα εστιατόριο με εξειδίκευση στα μπέργκερ στην Νότια Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1950 και εντυπωσιάστηκε από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που είχαν αναπτύξει τα δύο αδέρφια. Πίστεψε ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση ενός franchise, κατόρθωσε λοιπόν να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια McDonald και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων.

Το one-man show του Μάικλ Κίτον σε μια ταινία που καταναλώνεται με την λαχτάρα που τρως ένα big mac, αλλά ξεχνιέται και το ίδιο γρήγορα που το χωνεύεις… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2.

Friends with Benefits

Οχι Μόνο Φίλοι (Friends With Benefits) του Γουίλ Γκλουκ

Η Τζέιμι είναι μια δυναμική νεοϋορκέζα ατζέντισα. Είναι γρήγορη, αθυρόστομη, κοινωνική, αλλά και ευάλωτη, φυσικά. Ο Ντίλαν είναι ένας ταλαντούχος γραφίστας, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένος, αλλά με προβλήματα στη δέσμευση. Οι δυο τους θ’ αποφασίσουν ότι, αφού περνούν καλά μαζί ως φίλοι, αν προσθέσουν και το σεξ στο μείγμα θα έχουν την τέλεια μη-σχέση. Αλλά αν ο συνδυασμός αυτός λειτουργούσε, δε θα είχαμε μια νεοσυντηρητική αντιρομαντική κομεντί.

Σεξ κακό, σχέση καλό. Αλλη μια ρομαντική κομεντί με μπερδεμένη κοσμοθεωρία, αλλά μ’ ένα εκρηκτικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1.

rayon verte

«Η Πράσινη Αχτίδα» (Le Rayon Vert) του Ερίκ Ρομέρ

Η Ντελφίν, μια νεαρή γυναίκα, αναζητά έναν καλοκαιρινό προορισμό μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων διακοπών της με μια φίλη της. Μια σειρά από τυχαία γεγονότα την οδηγούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες και στην αναζήτηση ουσιαστικής συντροφιάς.

Καλοκαίρι είναι να βρίσκεσαι σε ένα beach party και να είσαι η μόνη που δεν έχεις αγόρι, να επιλέγεις βουνό αλλά να μην μένεις ούτε μια νύχτα από την πολυκοσμία, να μην αντέχεις στην ιδέα να κάνεις διακοπές με τους γονείς σου, να προσπαθείς να αλλάξεις τη μοίρα σου, αλλά χωρίς εκπτώσεις και με τους όρους που εσύ έχεις βάλει. Καλοκαίρι είναι να νιώθεις μια βασανιστική ανία, να αντιδράς στη δικτατορία του «πρέπει να πας διακοπές», να κρατάς ένα ημερολόγιο καταστρώματος χωρίς να είσαι στο πλοίο, να βρίσκεσαι σε αυτή ακριβώς την ηλικία που δεν σε ικανοποιούν οι τυχαίες συναντήσεις, τουλάχιστον όχι αυτές που βρίσκουν δύο εραστες της μιας νύχτας μόνους το επόμενο πρωί να πρέπει εκτός από τη μοναξιά τους να διαπραγματευούν και το απόλυτο τίποτα αυτού που έζησαν. Καλοκαίρι είναι να σκηνοθετείς όλες αυτές τις ασήμαντες στιγμές που άλλοι θα αγνοούσαν, φτιάχνοντας μέσα από το περιττό ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αντιλαμβάνεται με την ελαφρότητα του καλοκαιριού μια κομβική στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που νιώθει έτοιμος να αποφασίσει μόνος του, χωρίς καμία κοινωνική πίεση, που θα είναι το μέρος που θα κάνει τις «διακοπές» του. Καλοκαίρι είναι να αναζητάς αυτό που ο Ιούλιος Βερν έγραφε στην «Πράσινη Αχτίδα»: πως όταν κάποιος δει μια μικρή πράσινη αχτίδα στο ηλιοβασίλεμα οι σκέψεις μας και οι σκέψεις όλων ελευθερώνονται σαν από μαγεία. Και στο τρένο από το Μπιαρίτζ στο Σεντ Ζαν ντε Λουζ να συναντάς αυτόν με τον οποίο θα τη δείτε μαζί. Καλοκαίρι είναι ο Ερίκ Ρομέρ να σκηνοθετεί την πέμπτη ταινία του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες» σχεδόν στο απόγειο της μινιμαλιστικής τέχνης του, κερδίζοντας το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και μια θέση στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα του Cinobo στον Ερίκ Ρομέρ

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα του Cinobο

Κτήνος 607

«Κτήνος» (Beast, 2017) του Μάικλ Πιρς

Κι αν τώρα, λόγω «Wild Rose», ανακαλύπτετε τη συγκλονιστική νέα πρωταγωνίστρια Τζέσι Μπάκλεϊ, σας έχουμε περισσότερες προτάσεις.

Είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και το ξέρει. Η Μολ δεν μοιάζει σε τίποτα με τον φιλόδοξο αδελφό της και την καθωσπρέπει παντρεμένη αδελφή της. Εκείνη είναι ο πονοκέφαλος που σκοτεινιάζει το βλέμμα της αστής μητέρας τους, η οποία την απορρίπτει με κάθε ευκαιρία. Οπως τη μέρα του πάρτι των γενεθλίων της, όπου θα έπρεπε όλοι οι προβολείς να είναι πάνω της. Οταν όμως η αδελφή της χαμογελά αυτάρασκα και ανακοινώνει σε φίλους και συγγενείς ότι περιμένει δίδυμα, σαμπάνιες έρχονται και η Μολ φεύγει - το σκάει από το ίδιο της το πάρτι. Καταλήγει σε τοπικό κλαμπ, όπου χορεύει μεθυσμένη μέχρι το πρωί και φεύγει απερίσκεπτα με νεαρό που στα χωράφια επιχειρεί να τη βιάσει. Μόνο που εκεί πετυχαίνουν τον Πασκάλ, έναν τυχοδιώκτη ταξιδιώτη που έχει φτάσει στον τόπο τους κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα και μεγάλες "αποσκευές": έχει κατηγορηθεί για βιοπραγία στο παρελθόν απέναντι σε συμμαθήτριά του κι αυτό τον κάνει τον νούμερο ένα ύποπτο των εξαφανίσεων νεαρών κοριτσιών της περιοχής. Ενα κτήνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους, βιάζει και σκοτώνει τις κόρες τους. Οσο η οικογένεια, οι φίλοι και η τοπική κοινωνία στρέφονται εναντίον της, όσο η αστυνομία προσπαθεί να του χρεώσει τα εγκλήματα, τόσο πιο πεισμωμένα η Μολ ερωτεύεται τον ξένο και στέκεται δίπλα του.

Με αυτή την ταινία μάς πρωτοσυστήθηκε η Τζέσι Μπάκλεϊ (πρωταγωνίστρια του Τσάρλι Κάουφμαν στο «I'm Thinking of Ending Things») και μάς άφησε άφωνους με μια εκρηκτική, σωματική, εκφραστική, τολμηρή ερμηνεία. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Κτήνος» του Μάικλ Πιρς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.