Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Sundays 607

Κυριακές της Αλήθειας Αβράμη

Μετά από τριάντα χρόνια ως ιερέας στην Αμερική, ο Τομ Αβράμης αποφασίζει να αποποιηθεί το αξίωμά του. Oταν η κόρη του ανακαλύπτει ένα παλιό βίντεο με λεπτομέρειες σχετικά με τα βάρη και τα μυστικά που κουβαλούσε, στρέφει την κάμερα στον πατέρα της, αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερα μυστικά για το παρελθόν του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sundays».

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα σήμερα στην ΕΡΤ2 στις 00.00

Caesar Must Die 607

Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Μετά τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ, μια θεατρική παράσταση που έχουν ανεβάσει στις φυλακές της Ρώμης Ρεμπίμπια, οι κρατούμενοι/ηθοποιοί επιστρέφουν στα κελιά τους. Εξι μήνες νωρίτερα: ο διευθυντής των φυλακών παρουσιάζει την ιδέα της θεατρικής παράστασης της χρονιάς στους κρατουμένους που επιθυμούν να λάβουν μέρος. Ακολουθούν οι ακροάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε επίδοξος ηθοποιός καλείται να παρουσιάσει τον εαυτό του με δυο διαφορετικούς συναισθηματικούς τρόπους. Μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, ακολουθεί η διανομή των ρόλων και ο καθένας καλείται να μάθει το ρόλο του στην ιδιαίτερη διάλεκτό του. Μέρα με τη μέρα ο Ιούλιος Καίσαρ του Σαίξπηρ παίρνει σάρκα και οστά, και προσφέρει στους ηθοποιούς την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι τα πάθη, οι δεσμοί και οι προδοσίες που σημαδεύουν, οδηγούν ή και παρεκτρέπουν τη ζωή των ανθρώπων (και τις εγκληματικές ιστορίες τους) δεν αλλάζουν μέσα στους αιώνες. Και ότι τα ιστορικά γεγονότα αναπαράγουν, σε μικρότερη κλίμακα, τη ζωή όλων μας.

Εν έτει 2012, στην ένατη δεκατία της ζωής τους, οι αδερφοί Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι παρέδωσαν ένα σπάνιο φιλμικό υβρίδιο, την καλύτερη ταινία τους εδώ και δεκαετίες, κερδίζοντας μια από τις πιο δίκαιες Χρυσές Αρκτους στην Ιστορία του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει».

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου

Silver Linings Playbook 607

Οδηγός Αισιοδοξίας του Ντέιβιντ Ο Ράσελ

Ο Πατ Σολιτάνο πιστεύει ότι είναι καλά. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική γνώμη. Η στιγμή που είδε τη γυναίκα του να τον απατά, επί τω έργω, έκανε στο μυαλό του το κλικ. Το αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Τώρα ο Πατ είναι έτοιμος, επιστρέφει στον «έξω κόσμο», στο σπίτι των γονιών του, με μοναδική υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι. Τα σχέδιά του θ’ ανατρέψει η συνάντησή του με την Τίφανι, μια κοπέλα που έχασε τραγικά τον άντρα της κι από τότε διεκδικεί με πάθος και τσαμπουκά την κάθε στιγμή της ζωής της. Ο Πατ και η Τίφανι έχουν τρία κοινά: χρησιμοποιούν τα ίδια ηρεμιστικά, οι γύρω τους αντιμετωπίζουν σαν εύθραυστη πορσελάνη και μαζί θα διεκδικήσουν έναν τίτλο στον προσεχή διαγωνισμό χορού, παρότι ακόμα δεν ξέρουν ούτε τα βασικά βήματα. Γιατί όταν ψάχνεις εντατικά για το happy end σου, οι γύρω σε περνάνε για τρελό;

Ρομαντική κομεντί με τους πιο αληθινούς «διαφορετικούς» ήρωες, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς, με την τελευταία να φεύγει για αυτό το ρόλο με το Οσκαρ Α' Γυναικείου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται στο Open στις 21:00

The Immigrant 607

Κάποτε στη Νέα Υόρκη του Τζέιμς Γκρέι

Η Εύα, μια Πολωνή μετανάστρια, φτάνει στο Ελις Αϊλαντ μαζί με την άρρωστη αδελφή της, την οι αρχές κρατούν σε καραντίνα και προσωρινά της απαγορεύουν την είσοδο. Ετσι η Εύα ανακαλύπτει ότι μια ασυνόδευτη γυναίκα αμφιβόλου ηθικής, όπως την χαρακτηρίζει ο κρατικός υπάλληλος που την υποδέχεται, δεν είναι καλοδεχούμενη στη χώρα. Προορισμένη να μείνει στο καθαρτήριο και να μην βρει ποτέ τον παράδεισο, αφού βρίσκεται στην ουρά για απέλαση πίσω στη χώρα της, θα δεχτεί τη βοήθεια του Μπρούνο που θα την πάρει υπό την προστασία του και θα την φέρει στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει στο «θέατρό» του, βγάζοντας το ψωμί της κυριολεκτικά με το κορμί της...

Ο Τζέιμς Γκρέι αφηγείται μια ιστορία από τις μέρες της μετανάστευσης, σε μια ταινία που στοχεύει σε μεγαλόπνοο κλασικό σινεμά. Το καταφέρνει στην φόρμα της, μα η ουσία της παραμένει βουτηγμένη στο μελόδραμα. Με τους Χοακίν Φίνιξ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Ρένερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Black Panther 607

Black Panther του Ράιαν Κούγκλερ

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Η πλέον επιτυχημένη εμπορικά και καλλιτεχνικά ταινία της Marvel, με τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο ρόλο του Μαύρου Πάνθηρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA

Ma 607

Ma του Τέιτ Τέιλορ

Η Σου Αν είναι μια ευτραφής, ιδιότροπη Αφρομαμερικάνα που δουλεύει σε ένα κτηνιατρείο στο Οχάιο. Η μοναχική της ζωή θα ανατραπεί όταν μια παρέα μαθητών - ανάμεσά τους και η νεοφερμένη Μάγκι - θα της ζητήσουν να τους αγοράσει ποτά για μια νύχτα άγριου μεθυσιού. Η... εξυπηρέτηση θα γίνει συνήθεια και πολύ σύντομα η Σου Αν θα τους καλέσει να παρτάρουν στο υπόγειο του σπιτιού της. Τα παιδιά θα την λατρέψουν, θα την αποκαλούν «Ma», δείχνοντας την αγάπη τους, αλλά γρήγορα θα ανακαλύψουν πως πίσω από τη λαχτάρα της Σου Αν να είναι η «ψυχή του πάρτι» κρύβεται κάτι πολύ πιο σκοτεινό που έχει να κάνει με το παρελθόν της και με τον απαράβατο όρο που έχει θέσει σε όλους τους ανήλικους φίλους της: να μην ανέβουν ποτέ στο σπίτι της.

Η Οκτάβια Σπένσερ πρωταγωνιστεί στο «Τρέξε» του φτωχού, ένα φιλμ τρόμου τόσο προβλέψιμα γραμμένου, τόσο εξώφθαλμα ερμηνευμένου και αδικαιολόγητα κυνικού που δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τις ανατριχίλες που υπόσχεται, ούτε φυσικά το πολιτικοκοινωνικό του μήνυμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ma».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ANT1

The Iceman 607

The Iceman του Εϊριελ Βρόμεν

Εχοντας δολοφονήσει περισσότερους από εκατό ανθρώπους στην λαμπρή καριέρα του ως πληρωμένος δολοφόνος για την μαφία, ο Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, συνελήφθη το 1986. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που η γυναίκα του και οι δυο του κόρες ανακάλυψαν ποια ακριβώς ήταν η δουλειά του και από που προέρχονταν τα χρήματα που τους εξασφάλιζαν μια κάτι παραπάνω από άνετη ζωή στα προάστια του Νιου Τζέρσει... Το γεγονός ότι για ολόκληρες δεκαετίες κράτησε ανέπαφο το διαχωριστικό σύνορο μεταξύ της αληθινής του ταυτότητας και του προσωπείου του ως οικογενειάρχη, λέει κάτι για τον χαρακτήρα, που τον γνωρίζουμε ως τρυφερό σχεδόν ντροπαλό ραντεβού της μέλλουσας γυναίκας του, μόνο και μόνο για να τον δούμε λίγα λεπτά αργότερα να δολοφονεί εν ψυχρώ και χωρίς καμιά τύψη έναν άνθρωπο.

Ενα καλοφτιαγμένο αλλά υπερβολικά γνώριμο και μάλλον επίπεδο γκανγκστερικό δράμα. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με μια (ακόμα) αληθινά εντυπωσιακή ερμηνεία από τον Μάικλ Σάνον. Μαζί του και η Γουαινόνα Ράιντερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Iceman».

_ Η ταινία προβάλλεται στο STAR στη 01.45_

army of the dead 607

Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ

Οταν μια επιδημία από ζόμπι μεταμορφώνει το Λας Βέγκας σε μια no man’s land, κάποιοι βλέπουν σε αυτό το τραγικό γεγονός μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Κι έτσι μια ομάδα από μισθοφόρους στρατιώτες αποφασίζουν να περάσουν την ζώνη της καραντίνας και να δοκιμάσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ. Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή και κυρίως στο σινεμά, τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια, δεν πάνε ποτέ όπως θα περίμενες. Κι όταν τα ζόμπι αποδυκνείονται πολύ πιο γρήγορα, έξυπνα, οργανωμένα και δραστήρια απ’ ότι περίμεναν, θα χρειαστεί να επιστρατευτεί όλο το ταλέντο των ηρώων στο… ξεπάστρεμα προκειμένου να βγουν ζωντανοί από αυτό το πεδίο μάχης.

Ο Ζακ Σνάιντερ κι ένα πλούσιο καστ του οποίου ηγείται ο Ντέιβιντ Μπαουτίστα, υπόσχονται μια ακόμη over the top περιπέτεια καταιγιστικης δράσης που όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες του δεν ξέρει τι είναι η αίσθηση του μέτρου. Κι έτσι στις 2 ώρες και 28 λεπτά της διάρκειας αυτού του μαραθώνιου βίας και φαν -όπως ορίζεται στο σύμπαν του Σνάιντερ- αναμείνατε να δείτε τα πάντα, σε ένα ξέφρενο ποπ παραλήρημα που έχει ως κερασάκι στην αιματοβαμμένη τούρτα του, μια τίγρη-ζόμπι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.