Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 8 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 8 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Mudbound 607

Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή (Mudbound) της Ντι Ρις

Η οικογένεια Μακ Άλαν έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο Δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Χένρι ΜακΆλαν (Τζέισον Κλαρκ), η γυναίκα του Λόρα (Κάρει Μάλιγκαν) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εν τω μεταξύ, ο Χαπ και η Φλόρενς Τζάκσον (Ρομπ Μόργκαν, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους, μικρό όνειρο, παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Τζέιμι Μακ Άλαν (Γκάρετ Χέντλουντ) και του Ρονσέλ Τζάκσον (Τζέισον Μίτσελ), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Το φιλμ της Ντι Ρις που κέρδισε 4 υποψηφιότητες για Οσκαρ ανάμεσα τους μια διπλή (Β' Γυναικείου Ρόλου και Τραγουδιού) για την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και την ιστορική πρώτη υποψηφιότητα γυναίκας διευθύντριας φωτογραφίας για την Ρέιτσελ Μόρισον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.15 στην ΕΡΤ 2

Frozen 2

Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ (Frozen 2) των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Γιατί γεννήθηκε η Ελσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μια ακόμα φορά το βασίλειο της.

Δεύτερη περιπέτεια για την Ελσα, την Αννα και τον Κριστόφ, τον Ολαφ και τον Σβεν... Σχεδόν το ίδιο ψυχρά και σχεδόν το ίδιο ανάποδα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha

latin noir

Latin Noir του Ανδρέα Αποστολίδη

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο των διάσημων συγγραφέων Paco Ignacio Taibo II(Μεξικό), Leonardo Padura(Κούβα), Luis Sepulveda(Χιλή), Santiago Roncagliolo(Περού) και Claudia Pineiro(Αργεντινή). Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς αυτή η γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνει η Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις μέρες μας. Από το Μπουένος Άιρες, στο Σαντιάγο, την Πόλη του Μεξικού, την Αβάνα και την Λίμα, οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων -ανεξάρτητοι ντετέκτιβ, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς- γίνονται μάρτυρες και ξεναγοί ενός κόσμου που μεταμορφώνεται ριζικά μέσα από επαναστάσεις, πραξικοπήματα, εμφύλιους πολέμους, οικονομικές κρίσεις και κοινωνικές ανατροπές.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης, με βαθιά γνώση και καλή παρέα, εξηγεί γιατί το νουάρ μυθιστόρημα της Λατινικής Αμερικής ήταν και είναι πολιτική πράξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 2

charade

Ραντεβού στο Παρίσι (Charade) του Στάνλεϊ Ντόνεν

Charade σημαίνει αίνιγμα και αυτό καλείται να λύσει η all time classic Aundrey Hepburn, μία γυναίκα στο Παρίσι, που μαθαίνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο ότι πέθανε ο πάμπλουτος άντρας της. Ανάμεσα στα πολλά μυστικά που είχε, ανακαλύπτει ότι μια σειρά κακοποιών τον ψάχνει κι άθελα της βρίσκεται μπροστά σε έναν κυκεώνα από γεγονότα που αν και ασύνδετα μεταξύ τους αρχικά, την οδηγούν στη λύση του μυστηρίου, με τη βοήθεια του έρωτα.

Αν ο Χίτσκοκ γύριζε ρομαντική κομεντί μυστηρίου, τότε αυτό θα ήταν το «Ραντεβού στο Παρίσι» με τους Κάρι Γκραντ και Οντρεϊ Χεπμπορν να λάμπουν περισσότερο και από τη νύχτα στο Παρίσι.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Scream 1996

Κραυγή Αγωνίας (Scream) του Γουές Κρέιβεν

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της μητέρας της Σίντνεϊ Πρέσκοτ, μια συμμαθήτριά της βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη. Η ίδια η Σίντνεϊ γίνεται ο στόχος του κατά συρροήν δολοφόνου με τη μάσκα, ενώ μια δημοσιογράφος είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο πίσω από την ταυτότητα του δολοφόνου.

H ταινία προβάλλεται απόψε στη 01.00 στον Σκάι

the shape of water

Η Μορφή Του Νερού (The Shape Of Water) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Μην ξεγελιέστε από το χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον Alpha

titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Eχοντας «γευτεί» με θαρραλέο τρόπο ανθρώπινη σάρκα στο κανιβαλιστικό, αν και όχι «νόστιμο» σε κάθε του μπουκιά μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, «Raw», επιβεβαιώνοντας τα δείγματα σωματοποίησης του τρόμου που είχαν ήδη διαφανεί από το μικρού μήκους της «Junior», η Ζουλιά Ντικουρνό έρχεται με το σαφώς πιο μεγάλο σε φιλοδοξία, προθέσεις και αντίκτυπο, «Titane» για να καθιερωθεί ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες δημιουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Δίκαια πολυσυζητημένος, για όλους τους λάθους λόγους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Scary Stories to Tell in the Dark

Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι (Scary Stories to Tell in the Dark) του Αντρέ Εβρενταλ

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει αλλαγή… αλλά όχι στη μικρή πόλη της Μιλ Βάλει, όπου για γενιές, η σκιά της οικογένειας Μπέλοους πέφτει βαριά. Στην έπαυλή τους στην άκρη της πόλης, η Σάρα, ένα μικρό κορίτσι με φριχτά μυστικά, μετέφερε τη ζωή της σε μία σειρά από τρομαχτικές ιστορίες, γραμμένες σε ένα βιβλίο που έχει υπερβεί τον χρόνο. Ιστορίες που έχουν έναν τρόπο να ζωντανέψουν σε βάρος μίας παρέας εφήβων που θα ανακαλύψει το τρομαχτικό βιβλίο της Σάρα.

Ανθολογία τρόμου που θα σε τρομάξει, αλλά δεν θα σε κάνει να χάσεις και τον ύπνο σου, με παραγωγό και σεναριογράφο τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς