Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 7 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 7 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


De Gaulle 607

«Ντε Γκωλ» («De Gaulle», 2020) του Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Ο De Gaulle αντιτάσσεται στον Pétain καθώς επιθυμεί να συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ. Στο Colombey, η γυναίκα του Yvonne και η οικογένεια του αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς μέχρι την Βρετάνη. Καθώς η ανακωχή πλησιάζει, ο De Gaulle αποφασίζει να φύγει στο Λονδίνο, όπου ο Churchill, που γίνεται σύμμαχός του, του επιτρέπει να εκφωνήσει λόγο στο BBC, στις 18 Ιουνίου.

Η ταινία είναι μέρος του επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας και προβάλλεται διαδικτυακά μόνο σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου (μέχρι τις 11:59 μμ). Κλείστε εισιτήριο!

Florida Project 607

«The Florida Project» (2017) του Σον Μπέικερ

Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δε μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται λίγο έξω από το Ορλάντο, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το Πιο Μαγικό Μέρος στον Κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Η Μούνι ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σε ένα τέτοιο μοτέλ - το The Magic Castle. Το κοντινότερο που έχει η Μούνι σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνι μόλις μετακόμισε δίπλα τους- θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

To απέριττο, βαθιά συγκινητικό, ρεαλιστικό σε σημείο μαγείας φιλμ του Σον Μπέικερ για τις προσωπικές μας χαμένες και ξανακερδισμένες Disneyland. Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας! Διαβάστε αναλυτικά την κριτικη του Flix και δείτε το trailer.

Προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

American Animals 607

«Μια Αμερικάνικη Ληστεία» (American Animals, 2018) του Μπαρτ Λέιτον

Το 2004, δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρανσιλβάνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, ο καλλιτέχνης, εσωστρεφής Σπένσερ και ο φαφλατάς, loud Γουόρεν, που παλεύει να κρατήσει την αθλητική υποτροφία του, έχουν μια παράτολμη ιδέα: να κλέψουν από τη βιβλιοθήκη τα «Πουλιά της Αμερικής» και, επί τη ευκαιρία, την «Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου που βρίσκεται επίσης εκεί. Είναι έτοιμοι να υπερπηδήσουν τα δυο βασικά εμπόδια: πώς θα πουλήσουν τα τόσο σπάνια, εμβληματικά βιβλία; Εχουν μια άκρη στο Αμστερνταμ. Πώς θα σχεδιάσουν τη ληστεία; Θα δουν πολλά heist movies. Κι αυτό και κάνουν, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

H αληθινή ιστορία για μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία της Αμερικής, μια απολαυστικά μεταμοντέρνα ταινία για τις διαφορετικές όψεις της αλήθειας. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix και δείτε το trailer.

Προβάλλεται στο NOVACINEMA 1 HD στις 00.00

Taxi Driver 607

«Ο Ταξιτζής» (Taxi Driver, 1976) του Μάρτιν Σκορσέζε

Βετεράνος του Βιετνάμ που πάσχει από μετατραυματικό σύνδρομο αϋπνίας, βρίσκει δουλειά ως ταξιτζής νυχτερινής βάρδιας στην μητροπολιτική ζούγκλα της Νέας Υόρκης. Με το τιμόνι κλειδωμένο προς τον αναπόφευκτο νευρικό κλονισμό, θα μετατραπεί από σιωπηλός παρατηρητής του περιθωρίου, σε παράφρονα εκδικητή και αιματοβαμμένο Μεσσία.

Ενα μεταμοντέρνο για την εποχή του film noir, ένα εγκλωβισμένο στα όρια μιας πόλης road movie, ένα βίαιο μελόδραμα που συνεχίζει να γράφει στο ταξίμετρο της κινηματογραφικής ιστορίας - σε μια κούρσα με σπασμένα τα φρένα, από την οποία κανένας μας δε θέλει να κατέβει. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix για το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone TV ως μέρος του αφιερώματος «Αφιέρωμα Χρυσά Αγαλματίδια»

Wet Season 607 1

«Η Εποχή της Βροχής» (Wet Season, 2019) του Aντονι Τσεν

H Λινγκ είναι μία 40χρονη καθηγήτρια της Κινεζικής Γλώσσας σε γυμνάσιο της Σιγκαπούρης – ένα μάθημα τόσο υποβιβασμένο (η νέα γενιά μιλά εξολοκλήρου αγγλικά) που κάνει τη δουλειά της αόρατη. Αόρατη όμως είναι και στο γάμο της. Ο γιάπης άντρας της περνά πολλές ώρες στο γραφείο, στα γήπεδα του γκολφ όπου κλείνονται τα επιχειρηματικά deals, αλλά και με την ερωμένη του – η Λινγκ δεν είναι βέβαιη για αυτό, αλλά το υποψιάζεται έντονα. Τι φταίει για αυτό; Η εδώ και 5 χρόνια επίπονη προσπάθεια για να κάνουν παιδί με εξωσωματικές που αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη; Πόση θλίψη μπορεί να αντέξει ένας γάμος; Πόση αποτυχία; Και μια γυναίκα, μεγαλωμένη να παραμένει ήσυχη και να αντέχει σιωπηλά τις δυσκολίες, πώς θα βιώσει την κρίση της μέσης ηλικίας – όταν όλα γύρω της την εγκαταλείπουν; Σαν καταιγίδα - σαν έναν τροπικό μουσώνα που επιτίθεται ξαφνικά στις αισθήσεις. Eνα βραδυφλεγές δράμα για τη μοναξιά (που ίσως είναι σκληρότερη μέσα στο γάμο), τη μητρότητα (και τι σημαίνει αυτό για την ταυτότητα μιας γυναίκας), τα ανεκπλήρωτα όνειρα που μάς κάνουν να νιώθουμε λίγοι και μικροί. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix.

Διαβάστε περισσότερα: Αντονι Τσεν: ο σκηνοθέτης της «Εποχής της Βροχής» εξηγεί στο Flix τη συναισθηματική μας ξηρασία

«Η Εποχής της Βροχής» προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmote Cinema 1

Holy Motors 607

«Holy Motors» (2012) του Λεός Καράξ

H αινιγματική φιγούρα του κυρίου Oσκάρ ζει ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής και τερατόμορφο πλάσμα συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο καθώς αυτός μέσα σε ένα 24ωρο διασχίζει το Παρίσι με μια λιμουζίνα που οδηγεί η πιστή του φίλη, Σελίν. Υπάρχουν μερικές στιγμές - στο σινεμά όπως και στη ζωή - που το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να συνεχίζεις. Να αγνοείς όλα όσα σου υπαγορεύουν να σταματήσεις να ζεις και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις να συνεχίζεις να δημιουργείς, να αγαπάς, να νιώθεις, να υπάρχεις.Κάποιοι θα το έλεγαν ένστικτο επιβίωσης. Αλλοι ανάγκη. Μερικοί πιο κυνικοί, ζωή.

Ο Λεός Καράξ το λέει απλά σινεμά. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix για μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας.

Το «Holy Motors» είναι διαθέσιμο στην iplatforma

les amants du pont-neuf 607

«Οι Εραστές της Γέφυρας» (Les Amants du Pont-Neuf, 1991) του Λεός Καράξ

Οι «Εραστές της Γέφυρας» είναι η ιστορία του Αλεξ που ζει στην Γέφυρα Pont-Neuf, βγάζει χρήματα από τα πλανόδια ακροβατικά του και δεν μπορεί να κοιμηθεί παρά μόνο αν ο μεγαλύτερος του, άστεγος κι αυτός, Χανς τον προμηθεύσει με τη δόση του με το υπνωτικό. Είναι η ιστορία της Μισέλ, μιας ζωγράφου που χάνοντας σταδιακά την όραση της, θα βρει καταφύγιο στη Γέφυρα, μαζί με τη γάτα της, Λουιζιάνα, και θα μάθει τον Αλεξ να κοιμάται ανά πάσα στιγμή όπως η ίδια χωρίς να παίρνει ναρκωτικά. Είναι η ιστορία του Αλεξ που θα ερωτευτεί τη Μισέλ και μαζί θα οργανώσουν τη δική τους Επανάσταση απέναντι σε κάθε κοινωνική σύμβαση και κάθε ιδέα κομφορισμού. Είναι η ιστορία δύο παιδιών που μετατρέπουν μια ολόκληρη πόλη στο προσωπικό τους παιδότοπο, φτιάχνοντας από την αρχή το δικό τους χάρτη «θησαυρού», το δικό τους soundtrack (ένα ρεμιξ που χωράει από τον Σοστακόβιτς μέχρι τους Les Rita Mitsouko και τον Ντέιβιντ Μπόουι), τη δική τους πατρίδα, χτισμένη πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει πάντα μια γέφυρα από το νερό που περνάει από κάτω της.

Η σημαντικότερη γαλλική ταινία της δεκαετίας του ’90, μια από τις πιο παροξυσμικές ερωτικές ιστορίες που αφηγήθηκε ποτέ το σινεμά, ένας σπαραξικάρδιος ύμνος σε όλα όσα (δεν) βλέπουμε και παραμένουν τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή (και το σινεμά). Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix για μία από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες, όλων των εποχών.

Μπορείτε να τη δείτε ως μέρος του αφιερώματος Ελλάδα/Γαλλία του 27ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς