Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


golden globes 607

Χρυσές Σφαίρες 2021

Λίγες μόνο ώρες πριν την 78η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, κάνουμε τις τελικές προβλέψεις σε μια χρονιά απρόβλεπτη όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και του κινήματος #BlackLivesMatter, της αλλαγής του Προέδρου των ΗΠΑ και της διάτρητης Ενωσης των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ που επιμένουν στο glamour κόντρα στην εποχή. Πόσες σφαίρες θα πάρει ο Σάσα Μπάρον Κόεν; Από ποιον απειλείται η σίγουρη μεταθανάτια νίκη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν; Πόσο #notsowhite θα είναι οι φετινές Χρυσές Σφαίρες; Θα είναι το «The Crown» που θα σαρώσει τα πάντα; Το μυστικό κρύβεται στο γκαμπί της Βασίλισσας; Και πόσα βραβεία θα κερδίσει το «Ted Lasso»; Διαβάστε όλες τις προβλέψεις του Flix για τις κινηματογραφικές κατηγορίες και εδώ για τις τηλεοπτικές κατηγορίες.

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2021, με παρουσιάστριες τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ. Η μετάδοση της 78ης Τελετής Απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στην Ελλάδα ζωντανά την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 02:00 τα ξημερώματα από το NovastarsHD, ενώ την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 1η Μαρτίου) θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους στις 21:30 το Pre-Show και στις 22:00 η τελετή από το Novacinema1HD.

εκδρομή 607

Σινεμά, Ανοιχτό

Σε μια συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Onassis Culture, τρεις από τους νικητές των Βραβείων Ιρις 2020 επιλέγουν από δύο εμβληματικές ελληνικές ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν, ελεύθερα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτή την εβδομάδα, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής (Βραβείο Ιρις 2020 Σεναρίου για τον «Απόστρατο») επιλέγει την ακριβοθώρητη «Εκδρομή» του Τάκη Κανελλόπουλου (1966) και τη «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου (2007). Οι προβολές των δύο ταινιών γίνονται από την Παρασκευή, 26 έως και την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021. Αναλυτικές πληροφορίες στο Onassis.org.

afff 607

3o Athens Fashion Film Festival

Η πλατφόρμα των ψηφιακών προβολών του 3ου Αthens Fashion Film Festival είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό και μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσα από το athensfff.com, κλικάροντας στην κατηγορία Online Screenings, να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και να μαρκάρετε τις δικές σας αγαπημένες, «not-to-be-missed» ταινίες. Oλες οι μικρού μήκους ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες με γεωγραφικό περιορισμό στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους. Οι μεγάλου μήκους ταινίες θα είναι επίσης δωρεάν για το κοινό αλλά με γεωγραφικό περιορισμό προβολής στην Ελλάδα και με ελληνικούς υπότιτλους. Oλες οι προβολές πραγματοποιούνται μέσα από το athensfff.com και στο tab Online Screenings. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την 1η Μαρτίου στις 23.59. Ολο το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι στα αγγλικά.

Διαβάστε ακόμη: Το 3ο Αthens Fashion Film Festival είναι εδώ. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε!

little miss sunshine 607

Little Miss Sunshine των Βάλερι Φάρις και Τζόναθαν Ντέιτον

Oταν η Oλιβ μαθαίνει ότι έγινε δεκτή στο διαγωνισμό ομορφιάς «Little Miss Sunshine» που λαμβάνει χώρα σε δύο μέρες στην παραλιακή πόλη Ρεντόντο Μπιτς της Καλιφόρνια, ενθουσιάζεται. Παρ' όλα αυτά, για οικονομικούς αλλά και διάφορους λόγους απλής λογικής, ο μόνος τρόπος για να γίνει το ταξίδι είναι αν πάει μαζί της όλη η οικογένεια. Παρά την αρχική αντίδραση των Ρίτσαρντ, Ντουέιν και Φρανκ, οι οποίοι δεν θέλουν να ταξιδέψουν, τελικά αποφασίζουν να υποστηρίξουν την Oλιβ και ξεκινούν το ταξίδι των 800 μιλίων (1.300 χιλιόμετρα) με το παλιό κίτρινο αυτοκίνητο τύπου Volkswagen T2 Microbus.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Comsote Cinema 2.

park 607

Park της Σοφίας Εξάρχου

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων- και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Aννα (22) - πρώην αθλήτρια- προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο. Σε ένα από τα πιο δυνατά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων του ελληνικού σινεμά, η Σοφία Εξάρχου αφηγείται την ιστορία της γενιάς του 2000 σαν μια σωματική πάλη ανάμεσα στην αθωότητα και τη βία που κρύβει μέσα της αναπόφευκτα η ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Park».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.

the dig 607

Η Ανασκαφή του Σάιμον Στόουν

Βασισμένη σε ένα βιβλίο που με την σειρά του αφηγούνταν μια αληθινή ιστορία, «η Ανασκαφή» καταγράφει την ανακάλυψη ενός από τα σημαντικότερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής αρχαιολογίας, η οποία έγινε όχι σε μια επιστημονική ανασκαφή, αλλά στην ιδιοκτησία μιας νεαρής πλούσιας χήρας από έναν άντρα που δεν ήταν επισήμως αρχαιολόγος. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η Ιντιθ Πρίτι, πεπεισμένη ότι κάτι κρύβεται κάτω από τους παράξενους μικρούς λόφους που υπάρχουν διασκορπισμένοι στο κτήμα της, προσλαμβάνει τον Μπέιζιλ Μπράουν, έναν πεπειραμένο «σκαφτιά» που όπως δεν έχει πτυχίο αρχαιολόγου, προκειμένου να βρουν όσα είναι θαμμένα εκεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Ανασκαφή».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς