Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι προβλέψεις του Flix για τις τηλεοπτικές κατηγορίες

στα 10

Θα είναι το «The Crown» που θα σαρώσει τα πάντα; Το μυστικό κρύβεται στο γκαμπί της Βασίλισσας; Και πόσα βραβεία θα κερδίσει το «Ted Lasso»; Διαβάστε αναλυτικά.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι προβλέψεις του Flix για τις τηλεοπτικές κατηγορίες

Περιορισμένου ενδιαφέροντος (τουλάχιστον σε σχέση με τα κατεξοχήν τηλεοπτικά βραβεία Emmy) αλλά αυξημένης εξαργύρωσης στον κόσμο της μικρής οθόνης, οι τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες συμπληρώνουν το κινηματογραφικό glam ειδικά σε μια χρονιά που και οι ταινίες που θα βραβευθούν ανήκουν κατά βάση στα ίδια τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία συναγωνίζονται στις τηλεοπτικές κατηγορίες.

Ο τρίτος κύκλος του «The Crown» μοιάζει να είναι ο επικρατέστερος νικητής σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες του, ενώ στις σειρές που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται και το «The Undoing», και το «Schitt's Creek» που έρχεται με φόρα από τα Emmy και φυσικά το «The Queen's Gambit» που παίζει μόνο του στις κατηγορίες της μίνι-σειράς.

Οι συγκεκριμένες τηλεοπτικές κατηγορίες έγιναν και το επίκεντρο μιας μεγάλης συζήτησης φέτος γύρω από το διάτρητο των Χρυσών Σφαιρών, με αφορμή την ηχηρή απουσία του «I May Destroy You» που θεωρείται μια από τις καλύτερες σειρές του 2020 και την αντίστοιχη παρουσία σειρών όπως το «Emily in Paris» που συνδέεται με φήμες έμμεσου χρηματισμού των μελών της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για τους υποψήφιους σε κάθε κατηγορία και τα πιο σίγουρα στοιχήματα για τους νικητές. Βρείτε εδώ και τις προβλέψεις του Flix για τις κινηματογραφικές κατηγορίες.

Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


the crown 607

Καλύτερη Σειρά - Δράμα

Οι υποψήφιες σειρές είναι το «The Crown» (Netflix), το «Ozark» (Netflix), το «The Mandalorian» (Disney+), το «Lovecraft County» (HBO) και το «Ratched» (Netflix).

Καμία από τις παραπάνω σειρές δεν μπορεί να νικήσει το «The Crown», στην πιο δυνατή σεζόν του. Απειλεί το «Ozark», αν και οι πραγματικοί διεκδικητές είναι τα δύο outsiders, το «Mandalorian» και το «Lovecraft County», τολμηρές επιλογές για μια τόσο mainstream ψηφοφορία.

shcitt creek

Καλύτερη Σειρά - Κωμωδία

Οι υποψήφιες σειρές είναι το «Ted Lasso» (Apple TV+), το «Schitt's Creek» (Pop TV), το «The Great» (Hulu), το «The Flight Attendant» (HBO) και το «Emily in Paris» (Netflix).

H μάχη θα γίνει ανάμεσα στο «Ted Lasso» και το «Schitt's Creek». Αν επικρατήσει το πρώτο, οι Σφαίρες θα κοιτάνε λίγο πιο μπροστά, αν επικρατήσει το δεύτερο βρισκόμαστε στην ασφαλή περιοχή της κωμικής σειράς που φέτος σαρώνει όλα τα βραβεία.

queens gambit

Μίνι-Σειρά ή Τηλεοπτική Ταινία

Οι υποψηφιότητες είναι το «The Queen's Gambit» (Netflix), το «The Undoing» (ΗΒΟ), το «Unorthodox» (Netflix), το «Normal People» (Hulu) και το «Small Axe» (Amazon Prime Video).

Ολοι συμφωνούν πως η Χρυσή Σφαίρα θα πάει στο «The Queen's Gambit», αν και είναι θαυμαστή η δημοφιλία όλων των σειρών που βρίσκονται υποψήφιες. Αν δεν είχε εμφανιστεί με δύναμη η σειρά που έκανε το σκάκι πιο συναρπαστικό και από τελικό του NBA, το «Unorthodox» και το «Small Axe» του Στιβ ΜακΚουίν θα πρωτοστατούσαν ως ιδιαίτερες επιλογές για μια τηλεόραση που ταρακουνά συνειδήσεις.

The Crown Season 3

Α' Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα

Οι υποψήφιες κυρίες είναι η Ολίβια Κόλμαν (πέντε υποψηφιότητες, τρεις νίκες στο «The Night Manager» το 2017, στο «The Favourite» το 2019 στο «The Crown» το 2020) στο «The Crown», η Εμα Κόριν ως Πριγκίπισσα Νταιάνα στην πρώτη της υποψηφιότητα στο «The Crown» επίσης, η Λόρα Λίνεϊ (επτά υποψήφιότητες, δύο νίκες στο «John Adams» το 2009 και στο «The Big C» το 2011) για το «Ozark», η Σάρα Πόλσον (τέσσερις υποψηφιότητες, μία νίκη το 2017 στο «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story» και η Τζόντι Κόμερ στη δεύτερη υποψηφιότητά της για το «Killing Eve».

Και οι πέντε είναι υπέροχες, αλλά η Ολίβια Κόλμαν (υποψήφια φέτος και για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου για το «The Father») θα χάσει δύσκολα για δεύτερη φορά στη σειρά τη Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ακριβώς ρόλο που έπαιξε και στον προηγούμενο κύκλο. Μοναδική αντίπαλος η Λόρα Λίνεϊ που έχει αργήσει πολύ να μπει ξανά στο παιχνίδι των βραβείων.

Ozark

A' Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα

Οι υποψήφιοι σε αυτήν την κατηγορία είναι ο Τζέισον Μπέιτμαν (έξι φορές υποψήφιος, μια φορά νικητής το 2005 για το «Arrested Development») για το «Ozark», ο Μάθιου Ρις (τρείς φορές υποψήφιος) για το «Perry Mason», ο Τζος Ο' Κόνορ (στην πρώτη του υποψηφιότητα) για το «The Crown», ο Αλ Πατσίνο (19 φορές υποψήφιος, νικητής τέσσερις φορές το 1974 για το «Serpico», το 2004 για το «Angels in America», το 2011 για το «You Don't Know Jack» και νικητής του Cecil B. DeMille τιμητικού βραβείου το 2001) για το «Hunters» και ο Μπομπ Οντενκερκ (τέσσερις φορές υποψήφιος) για το «Better Call Saul».

Οι πιθανότητες δίνουν το βραβείο στον Τζέισον Μπέιτμαν, γιατί δεν χρειάζεται γιατί, ακόμη κι αν το «Ozark» δεν είχε τόσο hype. Αν το «The Crown» πάρει τα πάντα, γιατί όχι και μια Χρυσή Σφαίρα για τον Τζος Ο' Κόνορ που πίστεψε στον ρόλο του Καρόλου της Αγγλίας, τόσο ώστε με την ερμηνεία του να τον δικαιώνει διαχρονικά. Εδώ απειλούν όμως όλοι - από τον Αλ Πατσίνο και τον Μπομπ Οντενκερκ μέχρι και τον Μάθιου Ρις στο υποτιμημένο «Perry Mason».

Catherine O Hara 607

Α' Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία

Υποψήφιες είναι η Κάθριν Ο' Χάρα στην πρώτη της υποψηφιότητα για το «Schitt's Creek», η Ελ Φάνινγκ στην πρώτη της υποψηφιότητα για το «The Great», η Κέιλι Κουόκο στην πρώτη της υποψηφιότητα για το «The Flight Attendant», η Λίλι Κόλινς στη δεύτερη υποψηφιότητά της για το «Emily in Paris» και η Τζέιν Λέβι για το «Zoey's Extraordinary Playlist» στην πρώτη της υποψηφιότητα κι αυτή.

Καμία αμφιβολία ότι η Χρυσή Σφαίρα θα πάει στην Κάθριν Ο' Χάρα. Καμία από τις τέσσερις συνυποψήφιες της δεν μπορεί να συναγωνιστεί το hype και την απόλαυση.

Ted Lasso 607

Α' Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία

Υποψήφιοι είναι ο Τζέισον Σουντέικις για το «Ted Lasso» στην πρώτη του υποψηφιότητα, ο Γιουτζίν Λέβι για το «Schitt's Creek» στην πρώτη του υποψηφιότητα επίσης, ο Νίκολας Χουλτ για το «The Great» στην πρώτη του υποψηφιότητα, ο Ράμι Γιούσεφ (στη δεύτερη υποψηφιότητα του, είχε κερδίσει το 2020 για το «Ramy») για το «Ramy» και ο Ντον Τσιντλ (έκτη υποψηφιότητα, δύο νίκες το 1999 στο «The Rat Pack» και το 2013 στο «House of Lies») για το «Black Monday».

Αν και ο Γιουτζίν Λέβι καραδοκεί, τα στοιχήματα δίνουν τον Τζέισον Σουντέικις στο απολαυστικό «Ted Lasso» που κατάφερε να αναγνωριστεί εξαιτίας του σε μια από τις καλύτερες σειρές του 2020.

unorthodox 607

Α' Γυναικείος Ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεοπτική Ταινία

Σε μια δυνατή χρονιά για γυναικείους ρόλους που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια, υποψήφιες στην εν λόγω κατηγορία είναι η Ανια Τέιλορ-Τζόι (υποψήφια φέτος εδώ και για Α' Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για το «Emma.») για το «The Queen's Gambit, η Νικόλ Κίντμαν (στην 16η της υποψηφιότητα, ενώ μετράει και πέντε νίκες, το 1996 για το «To Die For», το 2002 για το «Moulin Rouge», το 2003 για το «The Hours», το 2018 για το «Big Little Lies» και ως παραγωγός και ως ηθοποιός) για το «The Undoing», η Σίρα Χάας, στην πρώτη της υποψηφιότητα, για το «Unorthodox», η Κέιτ Μπλάνσετ (στην 11η της υποψηφιότητας με τρεις νίκες το 1999 για το «Elizabeth« το 2008 για το «I'm Not There» και το 2014 για το «Blue Jasmine») για το «Mrs. America» και η Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς στην πρώτη της υποψηφιότητα για το «Normal People».

Το πάλαι πότε φαβορί Σίρα Χάας για το πολυσυζητημένο «Unorthodox» δίνει τη θέση της στο φαβορί των φαβορί που δεν είναι΄αλλο από την Ανια Τέιλορ-Τζόι για το «The Queen's Gambit» που πάει για νίκη και στην κατηγορία της Καλύτερης Μίνι-Σειράς ή Τηλεοπτικής Ταινίας.

I KNOW THIS MUCH IS TRUE 607

Α' Ανδρικός Ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεοπτική Ταινία

«Κινηματογραφική» κατηγορία εδώ με υποψήφιους τους Μαρκ Ράφαλο (στην πέμπτη του υποψηφιότητα) για το διπλό ρόλο του στο «I Know This Much is True»,Χιου Γκραντ (στην έκτη του υποψηφιότητα, έχει μια νίκη για το «Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία) για το «The Undoing», Ιθαν Χοκ (στη δεύτερη υποψηφιότητά του) για το «The Good Lord Bird», Μπράιαν Κράνστον (στην όγδοοη υποψηφιότητα του, έχει κερδίσει μια φορά για το «Breaking Bad» το 2014) για το «Your Honor» και Τζεφ Ντάνιελς (στην πέμπτη του υποψηφιότητα) για το «The Comey Rule».

Το φαβορί είναι ο Μαρκ Ράφαλο, όχι επειδή η ερμηνεία του είναι x2, αλλά γιατί ξεχωρίζει σε ένα σκοτεινό θαραλλέο κομμάτι τηλεόρασης που έρχεται κόντρα με το υπερηρωικό του πρόσωπο στο σύμπαν της Marvel. Απειλούν, ο Χιου Γκραντ και ο Μπράιαν Κράνστον, αν και με λιγότερη φόρα.

The Crown

Β' Γυναικείος Ρόλος

Πεντάδα διαμάντι με υποψήφιες την Γκίλιαν Αντερσον (υποψήφια για έκτη φορά, νικήτιρα 1 φορά το 1997 για το «X-Files») για το «The Crown», την Ανι Μέρφι για το «Schitt's Creek (στην πρώτη της υποψηφιότητα), την Τζούλια Γκάρνερ για το «Ozark» (στην πρώτη της υποψηφιότητα κι αυτή), την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ (στην ένατη υποψηφιότητά της) για το «The Crown» και τη Σίνθια Νίξον (στην έκτη της υποψηφιότητά) για το «Ratched».

Αν θέλετε να στοιχηματίσετε κάπου όλα τα χρήματά σας για φέτος βάλτε τα στην Γκίλιαν Αντερσον, η οποία ακόμη κι αν το «The Crown» δεν σαρώσει (πράγμα που μοιάζει απίθανο), η ίδια έχει ήδη εξασφαλίσει τη Χρυσή Σφαίρα της για πολλά περισσότερα από την καλύτερη μεταμόρφωση της χρονιάς. Απειλή; Το «Schitt's Creek» που μπορεί να παρασύρει την Ανι Μέρφι, σε μια κατηγορία που παραμένει εδώ και χρόνια από τις πιο απρόβλεπτες.

Dan Levy

Β' Ανδρικός Ρόλος

Οι υποψήφιοι είναι ο Νταν Λέβι (στην πρώτη του υποψηφιότητα) για το «Schitt's Creek», ο Τζον Μπογιέγκα (στην πρώτη του υποψηφιότητα) για το «Small Axe», ο Ντόναλντ Σάδερλαντ (στην 9η του υποψηφιότητα, έχει και δύο νίκες, μία το 1996 για το «Citizen X» και μία το 2003 για το «Path to War») για το «The Undoing», ο Τζιμ Πάρσονς (στην τέταρτη υποψηφιότητά του - μια νίκη το 2011 για το «The Big Bang Theory») και ο Μπρένταν Γκλίζον (στην τέταρτη υποψηφιότητά του κι αυτός) στο ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στο «The Comey Rule».

Η φόρα του «Schitt's Creek» είναι σαρωτική, οπότε η λογική μιλάει για τον Νταν Λέβι ως αδιαφιλονίκητο φαβορί και μόλις τον δεύτερο νικητή της συγκεκριμένης κατηγορίας που προέρχεται από το χώρο της... κωμωδίας, μετά τον Κρις Κόφερ του «Glee» το 2010. Μεγάλος αντίπαλός του ο Τζον Μπογιέγκα για τον ειρωνικά πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Red, White and Blue» της ανθολογίας «Small Axe» του Στιβ ΜακΚουίν.

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2021, με παρουσιάστριες τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ. Η μετάδοση της 78ης Τελετής Απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει στην Ελλάδα ζωντανά την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 02:00 τα ξημερώματα από το NovastarsHD, ενώ την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 1η Μαρτίου) θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους στις 21:30 το Pre-Show και στις 22:00 η τελετή από το Novacinema1HD.


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς