Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 26 Μαρτίου, στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Η τέταρτη μέρα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι εδώ, και το Flix σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές για να πάρετε τη δόση σας από γαλλική φινέτσα.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 26 Μαρτίου, στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Από καλοκαιρινούς νεανικούς έρωτες μέχρι κλασικά μιούζικαλ αριστουργήματα και μια γερή δόση από την απόλυτη Γαλλίδα ντίβα, Κατρίν Ντενέβ, το σημερινό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει ό,τι χρειάζεστε για μια απολαυστική κυριακάτικη έξοδο γεμάτη σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Corniche Kennedy 607

Λεωφόρος Corniche Kennedy (Corniche Kennedy) της Ντομινίκ Καμπρερά - Αστορ στις 16:00

Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από τη Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa, η Julie: αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της, τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.

Les parapluies de Cherbourg 607

Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (Les Parapluies de Cherbourg) του Ζακ Ντεμί - Γαλλικό Ινστιτούτο στις 18:15

Η κυρία Emery και η κόρη της, η Geneviève, έχουν μια μπουτίκ με ομπρέλες. Η νεαρή κοπέλα είναι ερωτευμένη με τον Guy, έναν υπάλληλο γκαράζ. Ομως εκείνος φεύγει για τον πόλεμο στην Αλγερία. H Geneviève, έγκυος και ωθούμενη από τη μητέρα της, παντρεύεται τον Roland, έναν πλούσιο κοσμηματοπώλη.

Dalida 607

Ciao Amore... Dalida (Dalida) της Λίζα Αζουέλος - Δαναός στις 20:00

Από τη γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από τον γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του «Gigi l’Amoroso» το 1974, το «Ciao amore... Dalida» αποτελεί το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Cessez-le-feu 607

Παύσατε Πυρ! (Cessez-le-feu) του Εμανουέλ Κουρσόλ - Γαλλικό Ινστιτούτο στις 22:00

Βρισκόμαστε στο 1923. Ο Georges, ήρωας του πολέμου του ‘14 που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια ζωή περιπετειώδη στην Αφρική, ώσπου αποφασίζει να ζήσει στη Γαλλία. Εκεί ξαναβρίσκει τη μητέρα και τον αδερφό του, τον Marcel, ανάπηρο πολέμου κλεισμένο στη σιωπή. Δυσκολευόμενος να ενταχθεί σ’ αυτή τη μεταπολεμική περίοδο όπου η ζωή συνεχίζει ερήμην του, γνωρίζει την Hélène, δασκάλα της νοηματικής...

Sage Femme 607

Sage Femme του Μαρτέν Προβόστ - Αστορ στις 22:15

H Claire ασκεί με πάθος το επάγγελμα της μαίας. Στην ανησυχία της σχετικά με το προσεχές κλείσιμο του μαιευτηρίου της έρχεται να προστεθεί η αναστάτωση που φέρνει στη ζωή της η επιστροφή της Béatrice, μιας εντυπωσιακής γυναίκας που υπήρξε ερωμένη του συχωρεμένου πατέρα της.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.