Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Η τρίτη μέρα του του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι εδώ και το Flix σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές για να πάρετε την δόση σας από γαλλική φινέτσα.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Από υπέροχα κινούμενα σχέδια, μέχρι ερωτικά τρίγωνα και τον Γκιγιόμ Κανέ να παθαίνει την κρίση των 40, το σημερινό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει ότι χρειάζεστε για μια γεμάτη Σαββατιάτικη έξοδο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

louise

Η Λουίζ το Χειμώνα (Louise en Hiver) του Ζαν-Φρανσουά Λαγκεγιονί - Γαλλικό Ινστιτούτο στις 16.30

Στο τέλος του καλοκαιριού, η Λουίζ βλέπει το τελευταίο τρένο της σεζόν να απομακρύνεται χωρίς εκείνη, από τη μικρή παραθαλάσσια αποβάθρα του Biligen. Η πόλη ερημώνει. Ο καιρός σύντομα χειροτερεύει και οι μεγάλες παλίρροιες της ισημερίας κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα και τα μέσα επικοινωνίας. Η Λουίζ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στο χειμώνα. Όμως εκείνη, ατρόμητη, αντιμετωπίζει την εγκατάλειψή της σαν ένα στοίχημα.

César et Rosalie

Σεζάρ και Ροζαλι (César et Rosalie) του Κλοντέτ Σοτέ - Γαλλικό Ινστιτούτο στις 18.00

Η ιστορία ενός ερωτικού τρίο και μιας εκκολαπτόμενης φιλίας. Ο Σεζάρ αγαπάει τη Ροζαλί. Υπάρχει επίσης και ο Νταβίντ, ένας καλλιτέχνης που κάποτε υπήρξε εραστής της Ροζαλί. Οι δύο άνδρες, διεκδικώντας την ίδια γυναίκα, καταλήγουν να γίνουν φίλοι.

Tour de France

Μια Βόλτα στην Γαλλία (Tour de France) του Ραχίντ Νταϊντανί - Δαναός στις 20.00

Ο Φαρ'ούκείναι ένας εικοσάχρονος ράπερ. Ύστερα από ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Παρίσι για ένα διάστημα. Ο παραγωγός του, ο Μπιλάλ, του προτείνει τότε να τον αντικαταστήσει και να συνοδέψει τον πατέρα του σε ένα ταξίδι περνώντας από τα λιμάνια της Γαλλίας, ακολουθώντας τα χνάρια του ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ.

Baby(a)lone

Βαβυλώνα (Baby(a)lone) του Ντονατό Ροτούνο - ΑΣΤΟΡ στις 20.00

Η ιστορία του Βαβυλώνα εκτυλίσσεται στην καρδιά μιας μοντέρνας Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που στοιχημάτισε ότι θα προσέφερε τα πάντα στις νέες γενιές. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολόγιζε…

rock n roll

Αχ, Αυτά τα 40! (Rock’n Roll) του Γκιγιέμ Κανέ - Δαναός στις 22.00

O 43χρονος Γκιγιέμ Κανέ έχει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Ωστόσο ο εγωισμός του θίγεται όταν μια νεαρή δημοσιογράφος του μιλάει μονάχα για τον Πιέρ Νινί και τον Γκασπάρ Ουλιέλ ως την ανερχόμενη γενιά. Η Καμίλ, μια νεαρή 20χρονη ηθοποιός με την οποία γυρίζει μια ταινία, θα του υπενθυμίζει επίσης επίμονα την ηλικία του. Για τον Κανέ, αυτή η περίοδος είναι περίοδος ενδοσκόπησης και ο ίδιος αρχίζει να φέρεται παράξενα δυσαρεστώντας την γυναίκα του και τους δικούς του.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.