Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

στα 10

Δεύτερη ημέρα για το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και αυτές είναι οι προτάσεις του Flix για να τα δείτε όλα... γαλλικά.

Flix Team
Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Από μια ερωτική ιστορία αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα νερού (αλά γαλλικά) μέχρι την αξεπέραστη Ιζαμπέλ Ατζανί ως Καμίλ Κλοντέλ και από μια 50άρα που μένει έγκυος ξανά μέχρι ένα ζευγάρι που μοιράζεται μισό αιώνα ζωής και έρωτα, το σημερινό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι σχεδόν classic.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

L' Effet Aquatique 607

H Επίδραση του Νερού (L'Εffet Αquatique) - Γαλλικό Ινστιτούτο τις 18.30

O σαραντάρης Σαμίρ, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Αγκάτ που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Οταν η Αγκάτ φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Σαμίρ αποφασίζει να την ακολουθήσει. Η τελευταία ταινία της αδικοχαμένης γαλλοϊσλανδικής καταγωγής Σολβέιγκ Ανσπάχ για έναν αναπάντεχο έρωτα.

Les Innocentes 607

Η Ενοχή των Αθώων (Les Innocentes) της Αν Φοντέιν - Δαναός στις 18.45

Πολωνία, Δεκέμβρης 1945. Η Ματίλντ Μπολιό, νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού που φροντίζει τους γάλλους διασωθέντες πριν από τον επαναπατρισμό τους, καλείται από μια πολωνέζα μοναχή να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Η Ματίλντ δέχεται να την ακολουθήσει στο μοναστήρι της όπου τριάντα Βενεδικτίνες ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι πολλές από αυτές, που έχουν μείνει έγκυες κάτω από δραματικές συνθήκες, είναι έτοιμες να γεννήσουν. Η νέα ταινία της Αν Φοντέιν μια συμπαραγωγή Γαλλίας - Πολωνίας.

Le Petite Locataire

Μαμά Ξανά! (Le Petit Locataire) της Ναντέζ Λουαζό - ΑΣΤΟΡ στις 20.00

Το τεστ βγήκε θετικό! Η σαρανταεννιάχρονη Nicole είναι έγκυος. Καταστροφή ή καλά νέα; Στην οικογένεια έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ναντέζ Λουαζό με την καταπληκτική Καρίν Βιάρ σε ένα κωμικό ρόλο από αυτούς που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Camille Claudel 607

Καμίλ Κλοντέλ (Camille Claudel) του Μπρουνό Νιουτέν - Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20.15

Η Καμίλ Κλοντέλ αφιερώνει τις μέρες και τις νύχτες της στο πάθος της, την γλυπτική. Με την στήριξη του πατέρα της και του αδερφού της Paul, το όνειρό της είναι να εισαχθεί στο ατελιέ του μεγάλου δασκάλου Auguste Rodin. Έχοντας αποδείξει το ταλέντο και την αποφασιστικότητά της να δουλέψει μαζί του, προσλαμβάνεται ως μαθητευόμενη και σύντομα ερωτεύεται παράφορα τον δάσκαλο και παράλληλα γίνεται η μούσα που ανασταίνει την κοιμισμένη φαντασία του. Η Ιζαμπέλ Ατζανί - αξεπέραστη Καμίλ Κλοντέλ - στην ταινία του 1988 που κέρδισε τα Σεζάρ καλύτερης ταινίας, καλύτερης ηθοποιού, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερων κουστουμιών και καλύτερης σκηνογραφίας.

[Η ταινία με την υπέροχη μουσική του Γκάμπριελ Γιαρέντ, είναι μέρος του αφιερώματος «Η Μουσική στον Κινηματογράφο», για το οποίο θα γίνει masterclass από την Σεβερίν Αμπχερβέ, πανεπιστημιακό με ειδίκευση στην μουσική ταινιών, πρώην γενική αντιπρόσωπο της Ενωσης μουσικών συνθετών ταινιών και ιδρύτρια του Agence TraxZone (εταιρία επικοινωνίας με ειδίκευση στην προώθηση της μουσικής ταινιών). Η ομιλία της σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίουσ τις 17.30 στην αίθουσα Gisèle Vivier του Γαλλικού Ινστιτούτου, με ελεύθερη είσοδο, θα επικεντρωθεί στους σημαντικούς γάλλους συνθέτες, του κινηματογράφου της περιόδου 1960-1980 ενώ θα καλύψει διαφορετικά ρεύματα και αισθητικές της κάθε περιόδου.]

Mr & Mrs. Adelman 607

O Κύριος και η Κυρία Αντελμαν (Mr & Mrs. Adelman του Νικολά Μπεντός - Δαναός στις 22.00

Οταν η Σάρα γνωρίζει τον Βενσάν το 1971, δεν ξέρει ακόμα ότι θα πορευτούν μαζί 45 χρόνια και θα ζήσουν μια ζωή γεμάτη πάθος και μυστικά, πόνο και εκπλήξεις. Η οδύσσεια ενός ζευγαριού στο ντεμπούτο του Νικολά Μπεντός, γιου του κωμικού Γκι Μπεντός, με τον ίδιο το σκηνοθέτη και την Ντοριά Τιλιέρ αλλά και την ερμηνευτική συνδρομή του Ντενί Πονταλιντές.

Επειδή όλα... it's about taste, για έβδομη χρονιά φέτος, η μπίρα Fischer θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απονείμει το βραβείο Κοινού, ορίζοντας τη γεύση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Fischer στο Facebook για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές.

Fischer Γαλλόφωνο 18

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.