Buzz

Νικόλ Κίντμαν, Σαρλίζ Θερόν και Μάργκο Ρόμπι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο οσκαρικό «Fair and Balanced»

στα 10

Οι τρεις ηθοποιοί θα πρωταγωνιστούν στο φιλμ του Τζέι Ρόουτς, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του ιδρυτή του Fox News, Ρότζερ Εϊλς.

Νικόλ Κίντμαν, Σαρλίζ Θερόν και Μάργκο Ρόμπι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο οσκαρικό «Fair and Balanced»

Ακολουθώντας το πνεύμα του #MeToo και το πρόσφατο κλίμα των αποκαλύψεων γύρω από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, το «Fair and Balanced» ετοιμάζεται να φέρει στη μεγάλη οθόνη μια ανάλογη, πολύκροτη υπόθεση.

Η ταινία που ετοιμάζει ο Τζέι Ρόουτς («Trumbo»), σε σενάριο του Τσαρλς Ράντολφ (βραβευμένου με Οσκαρ για το σενάριο του «The Big Short»), θα ξετυλίξει την υπόθεση του ιδρυτή του Fox News, Ρότζερ Εϊλς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου τον Ιούλιο 2016, έπειτα από επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Κι απ’ ότι φαίνεται, η ταινία αναμένεται να εξελιχθεί σε δυνατό οσκαρικό χαρτί όχι μόνο λόγω της εκρηκτικά επίκαιρης θεματολογίας της, αλλά και για το εξίσου δυνατό καστ που έχει συγκεντρώσει.

Διαβάστε ακόμα: Η αγνώριστη Νάταλι Πόρτμαν στις πρώτες εικόνες από το «Pale Blue Dot»

Roger Ailes - Gretchen Carlson 607 Οι πραγματικοί Ρότζερ Εϊλς και Γκρέτσεν Κάρλσον

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Νικόλ Κίντμαν βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει τον ρόλο της πρώην κεντρικής παρουσιάστριας του Fox News, Γκρέτσεν Κάρλσον, μιας από τις πρώτες γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους πυροδοτώντας μια σειρά από αποκαλυπτικές καταγγελίες εναντίον του Εϊλς, οι οποίες με τη σειρά τους στάθηκαν η αιτία για σεισμικές αλλαγές στην ηγεσία του καναλιού.

Η Σαρλίζ Θερόν έχει ήδη υπογράψει για να υποδυθεί την Μέγκιν Κέλι, επίσης δημοσιογράφο και πρώην παρουσιάστρια του καναλιού, η οποία υποστήριξε τα λεγόμενα της συναδέλφου της, ενώ θα κρατά και ρόλο παραγωγού στην ταινία. Το λαμπερό καστ που έχει ήδη συγκεντρώσει μέχρι τώρα η ταινία συμπληρώνει η Μάργκο Ρόμπι, στο ρόλο της παραγωγού του Fox News, Κάιλα Ποσπίσιλ.

Ανεξάρτητα από τις -εξαιρετικά πιθανές- οσκαρικές υποψηφιότητες, αυτή είναι μια ταινία που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Ρότζερ Εϊλς, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 2017. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι ο Ράσελ Κρόου θα ερμηνεύσει τον ίδιο χαρακτήρα στην τηλεοπτική σειρά του Showtime, «The Loudest Voice in the Room», η οποία θα βασίζεται στην ίδια υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα