Buzz

«Once Upon a Time in Hollywood»: η αδελφή της Σάρον Τέιτ δίνει την έγκρισή της στον Ταραντίνο

στα 10

H Nτέμπρα Τέιτ, αδελφή της Σάρον, συναντήθηκε με τον Κουέντιν Ταραντίνο και τώρα δηλώνει «ανακουφισμένη» με την ταινία που θα μιλήσει για τη δολοφονία της αδελφής της.

«Once Upon a Time in Hollywood»: η αδελφή της Σάρον Τέιτ δίνει την έγκρισή της στον Ταραντίνο

Με την 9η ταινία της καριέρας του, ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στο, διαβόητο για το Λος Αντζελες, καλοκαίρι του 1969. Ενα καλοκαίρι που θα στοιχειώσουν οι κατά συρροή δολοφονίες της «Οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον - αποχαιρετώντας για πάντα την αθωότητα των χίπικων '60ς. Ο Ταραντίνο έχει πει επανειλημμένα ότι η ταινία, που φέρει τον τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood», δεν έχει να κάνει με τους φόνους, αυτούς καθεαυτούς. «Η ταινία δεν είναι για τον Τσαρλς Μάνσον, είναι για το 1969» υποστηρίζει ο Ταραντίνο, που μετά τις ανεπανόρθωτες συνέπειες του σκανδάλου Γουάινστιν έπρεπε για πρώτη φορά στην καριέρα του να αναζητήσει νέο παραγωγό - έβγαλε λοιπόν το πρότζεκτ στην ελεύθερη αγορά και είδε τα στούντιο να σφάζονται στην ποδιά του, με επικρατέστερη τη Sony.

Once Upon a Time in Hollywood 607

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα του «Once Upon a Time in Hollywood» του Ταραντίνο

Δεν τον πίστεψαν αρχικά όλοι. Ανάμεσά τους και η αδελφή της Σάρον Τέιτ, της μοντέλου/ηθοποιού και συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι (σε ένα μήνα θα γεννούσε και το παιδί του) που ήταν ένα από τα θύματα του Μάνσον. Η Ντέμπρα Τέιτ, συγγραφέας η ίδια, είχε γράψει πριν από λίγα χρόνια το «Sharon Tate: Recollection», ένα βιβλίο με τη δική της κατάθεση για όσα συνέβησαν, το οποίο προλόγιζε ο ίδιος ο Πολάνσκι. Στην ιδέα της ταινίας, ειδικά όταν η Sony προόριζε την πρεμιέρα της στην επέτειο των 50 χρόνων από εκείνη τη νύχτα, η Τέιτ στάθηκε φωναχτά εναντίον. Δεν ήθελε «ακόμα μία χολιγουντιανή ταινία που θα εκμεταλλευτεί τη σκανδαλοθηρική διάσταση της δολοφονίας της αδελφής της, πενήντα χρόνια μετά».

Debra Tate

Διαβάστε κι αυτό: Αυτό το καστ δεν τελειώνει: Και ο Αλ Πατσίνο στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Ταραντίνο

Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Τέιτ είχε κάνει δηλώσεις κατηγορώντας τα media και το Χόλιγουντ ότι «συνεχίζουν να διατηρούν το μυστήριο και τους μύθους τέτοιων εγκλημάτων για να βγάλουν χρήματα, πάνω στη μνήμη των θυμάτων».

«Καταλήγουμε να μυθοποιούμε τους δολοφόνους ως σέξι, περιθωριακούς, μυστηριώδεις. Κανονικοποιούμε τα πιο σκοτεινά κομμάτια των κοινωνιών μας και τα συντηρούμε. Εδώ και 50 χρόνια αντιμετωπίζω τις συνέπειες εκείνης της νύχτας. Και στέκομαι πολέμια τέτοιων προσπαθειών του Χόλιγουντ να την γυαλίσουν και να την ξαναπουλήσουν στον κόσμο...»

once upon a time in hollywood set photos 607

Σήμερα όμως δηλώνει «ανακουφισμένη». Κι αυτό, γιατί δέχθηκε και συναντήθηκε με τον Ταραντίνο, ο οποίος της εξήγησε το πρότζεκτ.

«Η ταινία δεν είναι αυτό που ο περισσότερος κόσμος φαντάζεται, όταν συνδυάζει στο μυαλό του τη βία του Μάνσον και τις ταινίες του Ταραντίνο» δήλωσε η Τέιτ σε συνέντευξή της, ομολογώντας ότι κάθισαν μαζί με τον Ταραντίνο και ξαναδιάβασαν το σενάριο.

once upon a time in hollywood set photos 607

Ο Ταραντίνο βέβαια το έλεγε από την αρχή ότι το βάρος του σεναρίου δε θα είναι οι δολοφονίες. Η πλοκή του «Once Upon a Time in Hollywood» εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες το 1969 κι ακολουθεί τον κεντρικό ήρωα, Ρικ Ντάλτον, που είναι ανερχόμενος ηθοποιός. Μετά από μία επιτυχημένη εμφάνισή του σε τηλεοπτική σειρά γουέστερν, προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα και το όνειρό του: μια καριέρα στο σινεμά. Την ίδια φιλοδοξία όμως έχει κι ο Κλιφ Μπουθ, ο κολλητός του φίλος και κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές τους. Οσο οι δυο τους παλεύουν στο δρόμο προς το λαμπερό Χόλιγουντ, η ειδησεογραφία των φρικιαστικών δολοφονιών της Σάρον Τέιτ και τεσσάρων φίλων της από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον ρίχνει την επικίνδυνη σκιά της στο φόντο αυτού του καλοκαιριού. Ειδικά ο Ρικ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος: μένει στο διπλανό σπίτι.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και στις πρώτες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τους πρωταγωνιστές του φιλμ, Λεονάρντο Ντι Κάριο και Μπραντ Πιτ, τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο και τον διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον επί το έργο.

Διαβάστε περισσότερα: