Industry

Ο ΣΑΠΟΕ για την υπόθεση των ατυχημάτων στα γυρίσματα του «The Expendables 4» στη Θεσσαλονίκη

στα 10

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων αναφέρεται στην υπόθεση των εργατικών ατυχημάτων που συνέβησαν στα γυρίσματα της ταινίας δράσης «Οι Αναλώσιμοι 4».

Flix Team
Ο ΣΑΠΟΕ για την υπόθεση των ατυχημάτων στα γυρίσματα του «The Expendables 4» στη Θεσσαλονίκη

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των ατυχημάτων που συνέβησαν στα γυρίσματα της ταινίας δράσης «Οι Αναλώσιμοι 4» που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα δημοσιεύματα, τις διαψεύσεις, τις καταγγελίες.


Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση του ΣΑΠΟΕ:

Σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για νέα εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Expendables 4 στη Θεσσαλονίκη από την εταιρεία Nu Boyana της Βουλγαρίας. 

Αρχικά, ελπίζουμε ειλικρινά οι επίσημες διαψεύσεις των δημοσιευμάτων αυτών από την εταιρεία παραγωγής να ισχύουν. Όπως πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα έδειξαν κι όπως έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν, η ασφάλεια των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη κι εμείς, ως Έλληνες παραγωγοί κι εργοδότες εκατοντάδων ανθρώπων, θα συνεχίζουμε να υπογραμμίζουμε τη θέση μας αυτή όπου κι όπως μπορούμε.

Το δυστύχημα που σίγουρα τελέστηκε εδώ είναι ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξακριβώσουμε αν όντως υπήρξε εργατικό ατύχημα, καθότι οι αλλαγές που επέφερε η τροποποίηση του άρθρου 69, παρ. 3 του νόμου 4487, που δίνει τη δυνατότητα κι ενθαρρύνει παραγωγούς να προσλαμβάνουν ξένα συνεργεία και να λαμβάνουν επιστροφή 40% στο κόστος αυτό, δημιουργούν συνθήκες αδιαφάνειας και στον τομέα αυτό. 

Η δε ταχύτητα με την οποία έσπευσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε., δηλαδή μιας Ανώνυμης Εταιρείας του ελληνικού δημοσίου κι όχι της εν λόγω εταιρίας παραγωγής, να διαψεύσει τις ειδήσεις αυτές προκαλεί μόνο κατάπληξη.

Όλα αυτά έρχονται σαν μια ακόμη ανησυχητική υπενθύμιση ότι το οικονομικά κίνητρα τύπου rebate, που μετρούν λίγα μόλις χρόνια ζωής στη χώρα μας, πρέπει να αναπτύσσονται με μικρά και μελετημένα βήματα, σε συνεργασία με τον ελληνικό οπτικοακουστικό κλάδο, για να μην γίνει κι η Ελλάδα ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο