Buzz

Τον Μάρτιο το Exile Room αφηγείται θεότρελες οικογενειακές ιστορίες

στα 10

Αυτόν τον μήνα, οι προβολές του Exile Room φιλοξενούν τα ντοκιμαντέρ δύο δημιουργών που τολμούν να στρέψουν την κάμερα στις δικές τους, δυσλειτουργικές αλλά κι αξιολάτρευτες, οικογένειες.

Flix Team
Τον Μάρτιο το Exile Room αφηγείται θεότρελες οικογενειακές ιστορίες

Κάποιες οικογένειες είναι γεννημένες για να γίνουν ταινίες – αρκεί κάποιος να είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή για να καταγράψει τη δράση τους! Ευτυχώς για μας, οι δύο προβολές του Μαρτίου στο Exile Room αγνοούν την αρχαία ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω», και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις πληροφορίες για τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν αυτόν τον μήνα στο Exile Room, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε ακόμη: 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα βραβεία της Αγοράς

Lots of Kids 607

Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 21:00

Lots of Kids, a Monkey and a Castle / Muchos hijos, un mono y un Castillo (2017)
Σκηνοθεσία: Γκουστάβο Σαλμερόν / Χώρα: Ισπανία / Διάρκεια: 91’

Ηταν κάποτε μία γυναίκα που από μικρό κορίτσι είχε τρεις επιθυμίες: να αποκτήσει πολλά παιδιά, μια μαϊμού και ένα… κάστρο. Εξι παιδιά και μια μαϊμού αργότερα, κανείς δεν φανταζόταν ότι μια κληρονομιά θα επέτρεπε στη Χουλιέτα Σαλμερόν να κάνει πραγματικότητα και την τρίτη της ευχή. Μόνο που δεν θα κρατούσε για πολύ: η οικονομική κρίση στην Ισπανία είχε ως συνέπεια η οικογένεια να χάσει όλη της την περιουσία – ευτυχώς, όμως, όχι και το αφοπλιστικό της χιούμορ!

Εχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Ισπανούς σκηνοθέτες ως ηθοποιός, ο Γκουστάβο Σαλμερόν έστρεψε την κάμερα στην πληθωρική (και 80χρονη πλέον) μητέρα του και στην εξίσου αλλοπρόσαλλη οικογένειά του για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, για να ανακαλύψει ότι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μπορεί να κρύβονται σε ένα κουτί με καθαρτικά! Κάπου ανάμεσα στο παραμύθι και σε μια θεότρελη αλληγορία για τη σύγχρονη Ισπανία, το εκκεντρικό χρονικό της φαμίλιας Σαλμερόν είναι ίσως το πιο feelgood ντοκιμαντέρ της χρονιάς, που διόλου τυχαία απέσπασε το Βραβείο Goya Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.


Clear Years 607

Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 21:00

Clear Years / Les années claires (2015)
Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Γκιγιόμ / Χώρα: Βέλγιο / Διάρκεια: 76’

Ο Φρεντερίκ Γκιγιόμ είναι συνέχεια με μια κάμερα στο χέρι. Οπως εξηγεί, δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς αυτός είναι ο δικός του τρόπος για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ετσι, όταν ο έρωτας της ζωής του, η Κλερ, μένει έγκυος, δεν μπορεί παρά να το καταγράψει – εξερευνώντας στην πορεία τις ιδέες του για την πατρότητα. Η κάμερα ταξιδεύει μαζί του στο Περού, όπου παίρνει μέρος σε μια σαμανιστική τελετή εξαγνισμού, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη νέα του ζωή ως πατέρας. Είναι πάλι μαζί του στο δωμάτιο τοκετού, αλλά και στις δύσκολες στιγμές όταν η σχέση τους περνάει από σαράντα κύματα απιστίας, αμφιβολίας, επανασύνδεσης και δακρύων.

Σαν να αφηγείται την ιστορία της ζωής του σε ένα ιδιότυπο κινηματογραφικό ημερολόγιο, ο Φρεντερίκ πλάθει ένα φιλμ ποιητικό και διασκεδαστικά αυτοσαρκαστικό, με συγκινητικά ιντερλούδια κινουμένων σχεδίων να σηματοδοτούν τα κεφάλαια ενός παθιασμένου love story. Γυρισμένο μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων, το «Clear Years» είναι εν τέλει η ειλικρινής και απενοχοποιημένα ανάλαφρη εξομολόγηση ενός άνδρα αντιμέτωπου με την ενηλικίωσή του.


Info
Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι (έναντι ΜΕΤΡΟ), τηλ.: 210 3223395. Είσοδος δωρεάν. Οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους.

Διαβάστε ακόμη

Lots of Kids 607

Clear Years 607

Tags: Exile Room