Buzz

Από μηχανής θεά: Τρέιλερ για το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ

στα 10

Γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Ντάνι Μπόιλ ο Γκάρλαντ σκηνοθετεί μια σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Από μηχανής θεά: Τρέιλερ για το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ

O Αλεξ Γκάρλαντ γνώρισε τον Ντάνι Μπόιλ όταν εκείνος θέλησε να μεταφέρει το βιβλίο του «Η Παραλία» στο σινεμά για να συνεργαστούν στη συνέχεια στα σενάρια του «28 μέρες Μετά» και του «Sunshine».

Αυτή ήταν η αρχή της ενασχόλησης του συγγραφέα με το σινεμά που τώρα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα με το «Ex Machina», την πρώτη ταινία που υπογράφει με την ιδιότητα του σκηνοθέτη.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία του Κέιλεμπ Σμιθ, ενός ταλαντούχου προγραμματιστή που κερδίζει έναν διαγωνισμό για να περάσει μια εβδομάδα στο σπίτι του Νέιθαν Μπέιτμαν, ενός ιδιοφυούς και αποτραβηγμένου από τον κόσμο επιχειρηματία. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ο Μπέιτμαν έχει δημιουργήσει μια απίστευτα εξελιγμένη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης με την μορφή ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ και πως η διαμονή του στο σπίτι θα είναι στην ουσία η ευκαιρία του να συμμετάσχει σε μια δοκιμασία για τα όρια των ικανοτήτων και της αυτογνωσίας αυτής της μηχανής.

ex machina 607

Μόνο που όπως συμβαίνει σε κάθε ταινία που θέτει τον άνθρωπο και την μηχανή τον έναν απέναντι στην άλλη και έχει έναν επιστήμονα που αρέσκεται να παίζει τον ρόλο του Δημιουργού, η πορεία αυτής της συγκατοίκησης θα πάρει μια μάλλον σκοτεινή τροπή με το φιλμ να εξελίσσεται γρήγορα σε ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ.

ex machina 607

Το φιλμ στο οποιο πρωταγωνιστούν οι Ντόμναλ Γκλίσον, Οσκαρ Αϊζακ και Αλίσια Βικάντερ, μοιάζει να έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που είδαμε εδώ και καιρό σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και το τρέιλερ μας κάνει να ανυπομονούμε για την έξοδό της στις αίθουσες, την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, από τη UIP.

ex machina poster 607

ex machina poster 607

ex machina poster 607

Διαβάστε ακόμη: