Φεστιβάλ / Βραβεία

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2023: Το Flix είναι στο Βερολίνο για την 36η τελετή απονομής!

στα 10

Το Flix βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο για να σας μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων 2023.

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2023: Το Flix είναι στο Βερολίνο για την 36η τελετή απονομής!

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Βερολίνο αυτό το Σαββατοκύριακο: η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου δίνει τα βραβεία της το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ευρώπης έχουν ήδη καταφθάσει. Πέρσι ήμασταν στην Ισλανδία, και φέτος, για ακόμα μία χρονιά, το Flix είναι καλεσμένο στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Θυμηθείτε επίσης: Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2022: Τα Παραλειπόμενα

arena

Η τελετή απονομής φέτος θα γίνει στο Arena, έναν εντυπωσιακό industrial συναυλιακό χώρο του Βερολίνου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει την βραδιά αλλά και το πάρτι που παραδοσιακά θα ακολουθήσει [και πιστέψτε μας: τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, κάθε χρόνο, κάνουν τα πιο εντυπωσιακά, χορευτικά πάρτι, όπου όλοι (όλοι: νικητές και χαμένοι) χορεύουν μέχρι τις πρωινές ώρες].

1000 καλεσμένοι καταφθάνουν αυτές τις ώρες στο Βερολίνο για να παρακολουθήσουν την βραδιά - οι υποψήφιοι για να διεκδικήσουν τα βραβεία τους, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι για να τα αναμεταδόσουν. Να θυμίσουμε ότι για τα βραβεία ψηφίζουν τα 4.600 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου , η οποία ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό να αναδείξει τα μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά.

Ποιοι όμως ηγούνται της κούρσας για τα μεγάλα βραβεία φέτος;

european awards 2023

Ο αγαπημένος Ακι Καουρισμάκι με το «Πεσμένα Φύλλα», αλλά κι ο Τζόναθαν Γκλέιζερ με τη «Ζώνη Ενδιαφερόντος» έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες (5) υποψηφιότητες η κάθε μια, ενώ αμέσως μετά και ακολουθεί ο φετινός Χρυσός Φοίνικας «Η Ανατομία Μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ με 4, ανάμεσά τους και στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Διεκδικητές βραβείων όμως και ο πολυβραβευμένος στη Βενετία Ματέο Γκαρόνε με το «Io Capitano» και η Ανιέσκα Χόλαντα με τα «Πράσινα Σύνορα» (που έφυγαν κι αυτά από τη Βενετία με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής) και η νικήτρια της Χρυσής Αθηνάς Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ για το «How to Have Sex»

Διαβάστε αναλυτικά και κάντε τις προβλέψεις σας: Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2023 - Οι υποψηφιότητες

sandra huller

Δύσκολες οι προβλέψεις φέτος, καθώς η κάθε ταινία έχει ένα γερό following ανάμεσα στα μέλη της Ακαδημίας (έτσι όπως ακούγεται στα πηγαδάκια των δημοσιογράφων εδώ στο Βερολίνο) όμως αν θα έπρεπε να στοιχηματίσουμε για το βραβείο σε μία κατηγορία θα ήταν αυτό της Γυναικείας Ερμηνείας: δύσκολα να το χάσει η Σάντρα Ούλερ

Η Ούλερ είναι, πανάξια, διπλά υποψήφια φέτος: και για πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Η Ανατομία Μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ, αλλά και την ανατριχιαστική της ερμηνεία στην «Ζώνη Ενδιαφερόντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.

honorary awards

Μεγάλες στιγμές της βραδιάς αναμένονται να είναι και τα τιμητικά βραβεία.

O μεγάλος Ούγγρος σκηνοθέτης Mπέλα Ταρ θα παραλάβει φέτος το Τιμητικό Βραβείο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας. Κι εμείς θα τον ξανασυναντήσουμε, 12 χρόνια μετά το «Αλογο του Τορίνο» και την απόφασή του να ρίξει τίτλους τέλους στο έργο του.

Επίσης, τιμητικό βραβείο θα απονεμηθεί στην μεγάλη κυρία του Ευρωπαϊκού σινεμά Βανέσα Ρεντγκρέιβ για το σύνολο του έργου και της καριέρας της.

Το Flix θα παρακολουθήσει την τελετή απονομής από κοντά και θα σας μεταδώσει όλα όσα συμβαίνουν επί σκηνής των 36ων Ευρωπαϊκών Βραβείων. Και για πρώτη φορά γίνεται streaming partner των Ευρωπαϊκών Βραβείων δίνοντας σας τη δυνατότητα να δείτε ζωντανά τα βραβεία μαζί με εκατομμύρια θεατές σε όλη την Ευρώπη. Μείνετε εδώ συντονισμένοι

european film awards